آدرس: خیابان کارگر جنوبی- میدان قزوین - بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی

آدرس ایمیل :   farabih@tums.ac.ir   

آدرس وب سایت :   farabih.tums.ac.ir

شماره تلفن : ۱۴-۵۵۴۰۰۰۰۳

تلفن گویا: ۵۵۴۲۱۰۸۰

شماره دورنگار:۵۵۴۱۰۵۲۰

کد پستی: ۱۳۳۶۶۱۶۳۵۱

واحد پذیرش بیمارستان فارابی شامل پذیرش مرکزی، پذیرش اورژانس، پذیرش درمانگاه قرنیه، پذیرش درمانگاه رتین، پذیرش درمانگاه گلو کوم و باجه اطلاعات پذیرش است و ۲۶ نفر در این واحد مشغول خدمت‌رسانی به بیماران می‌باشند.

 پذیرش مرکزی بیمارستان دارای یک باجه فراخوان، یک باجه رزرو بستری،۴ باجه پذیرش سرپائی ۴ و ۴ باجه پذیرش بستری است. پذیرش اورژانس ۳ باجه و سایر درمانگاه‌ها دارای ۲ باجه می‌باشند.

بیماران ورودی جدید، بیماران درمانگاه‌های عمومی، بیماران بستری، بیماران ارجاعی و بیمارانی که به‌طور غیرحضوری نوبت گرفته‌اند منحصراً بایستی به پذیرش مرکزی مراجعه نمایند.

اطلاعات پذیرش:
تلفن داخلی:۲۴۱۵

این بخش در مجاورت ورودی شرقی بیمارستان (درب خیابان کارگر واقع شده است ووظیفه آن نوبت دهی حضوری به بیماران و راهنمائی آنان به درمانگاه مناسب می باشد این بخش در کلیه ساعات شبانه روز فعال است.

پذیرش اورژانس:

تلفن داخلی:۲۵۰۵

این بخش در ضلع  طبقه همکف در مجاورت اورژانس بیمارستان واقع شده است و وظیفه آن پذیرش بیماران اورژانس و  بیماران مراجعه کننده به پاراکلینیک (داروخانه,اکوگرافی و...) می باشد.این بخش در کلیه ساعات شبانه روز فعال است.

پذیرش مرکزی :

تلفن داخلی: ۲۵۵۱- ۲۵۵۸-۲۵۰۲-۲۵۵۴-۲۵۵۷

نحوه نوبت دهی

نوبت دهی  و پذیرش سرپائی بیماران از راههای زیر امکان پذیر است:

نوبت دهی  تلفنی ۲۴ ساعته  از طریق تلفن گویای ۵۵۴۲۱۰۸۰ (۱۶ خط) 
نوبت دهی از طریق پیامک ۵۰۰۰۸۰۲۶
نوبت دهی از طریق مراجعه حضوری

بیمه های طرف قرار داد بیمارستان فارابی :

تمام صندوق های بیمه خدمات درمانی از قبیل:(کارمندی، بیمه روستائی، بیمه سلامت و سایر اقشار)
تامین اجتماعی
نیروهای مسلح
شهرداری

تاریخچه بیمارستان فارابی :

قدمت بیمارستان فارابی به سال ۱۳۰۰بر می گردد ، باغ حاج معدل شیرازی خریداری و به آسایشگاه شهرداری اختصاص یافت . آسایشگاه بعدا به کارخانه تبدیل گردید . سپس بیماران موسسات خیریه مانند دارالایتام و دارالمساکین را در این محل جا دادند و بنام مریضخانه فقرا موسوم شد.
بعد از مدتی بیماران به بیمارستان بلدیه منتقل و محل مذکور به کارخانه برق بخش ۱۰ اختصاص یافت .
این وضع چند سال ادامه داشت تا اینکه در دارالمساکین تیفوس شیوع یافت ، ناگزیر چند تخت درمحوطه قرار داده و بیماران تیفوسی را در آن بستری کردند و نام مریضخانه نمره ۲ را برآن نهادند .
بعد از پایان همه گیری تیفوس ، بخشهای طبی و جراحی در مریضخانه دائر گشته و درمانگاههای مختلف پزشکی، جراحی و دندانپزشکی، بخش و درمانگاه بیماریهای گوش و حلق و بینی و داروخانه در آن تشکیل شد. در سال ۱۳۱۹ ،به صورت یک بیمارستان مجهز به دانشکده پزشکی ملحق گردید .

از سال ۱۳۲۱

احداث ساختمان کرسی چشم پزشکی به مساحت ۱۳۱۰۲ متر مربع، در آغاز سال ۱۳۲۱ شروع و در سال ۱۳۲۴ پایان یافت و درروز دوم آذرماه سال ۱۳۲۵ افتتاح و مورد استفاده قرار گرفت . ساختمان شامل بخشهای پزشکی، گوش و حلق و بینی ،آزمایشگاه و داروخانه با گنجایش ۱۲۰ تخت بستری بود که بعدها تا ۲۲۰ تخت گسترش داده شد .
در دوم خرداد ۱۳۳۶ به پاس خدمات مرحوم لسان شمس استاد فقید چشم پزشکی اطاق عمل بخش چشم پزشکی بیمارستان بنام آن مرحوم نامگذاری شد.  در تشکیلات کرسی چشم پزشکی ،کلاس تخصصی چشم پزشکی که مدت دوره آن سه سال بود دایر شد. کسانی که دانشکده پزشکی را به پایان می رساندند با طی این دوره آموزشی علمی و عملی تخصصی و گذراندن امتحانات لازم و نوشتن رساله مربوطه در رشته چشم پزشکی متخصص می شدند .

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران

در سال ۱۳۵۹ لایحه واگذاری کلیه اراضی اطراف بیمارستان (حدود صدهزار متر مربع) به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران ابلاغ و عملیات ساختمانی بیمارستان جدید فارابی شروع گردید .این ساختمان با مساحت ۲۳ هزار متر مربع زیربنا در سال ۱۳۶۶افتتاح و به تشکیلات قدیم افزوده شد .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه خاص به توسعه و تجهیز بیمارستان و با تلاش مسولان ذیربط، این بیمارستان به صورت بزرگترین مرکز چشم پزشکی در خاورمیانه درآمده و بسیاری از اعمال جراحی چشمکه قبلا در ایران قابل انجام نبود و بالاجبار بایستی بیماران راجهت مداوا به خارج از کشور اعزام می نمودند، با همت پزشکان مجرب و پرسنل سخت کوش بیمارستان در این مرکز انجام می گیرد . بطوری که نیاز به اعزام بیماران به خارج از کشور جهت معالجه چشم بسیار اندک شده است.