بینی شما عضو مهمی است که امکان بو کردن ، چشیدن ، و نفس کشیدن درست را به شما میدهد . همچنین تعیین کننده ترین جز چهره انسان هم هست رینوپلاستی جراحی پلاستیک بینی برای اصلاح ظاهر و در اغلب موارد کارکرد بینی است . رینو از یونانی امده و به معنای بینی است پلاستی هم یعنی شکل دادن . با رینوپلاستی بینی تغییر شکل می یابد تا ظاهر و یا تنفس فرد بهتر شود .
آیا هزینه این عمل تحت پوشش بیمه قرار میگیرد ؟؟
وقتی جراحی بینی برای بهبود کارکرد تنفسی آن باشد ، گرفتن تاییدیه پیش از عمل بیمه گر در مورد پوشش هزینه ها لازم است . جراحی ترمیم بینی نیز ممکن است به منظور بازگردان ظاهری طبیعی تر به بینی ناقص شده بر اثر بیماری ، تروما ، یا نقص مادرزادی انجام شود
مطب جراح به شما کمک می کند اسناد لازم را برای ارایه به بیمه گر و گرفتن تاییدیه پیش از جراحی تهیه کنید . هر جراحی ترمیمی بینی مستلزم معاینه دقیق ، اسناد مربوطه ، و روند جراحی مشخصی است تا بتوان از پوشش بیمه استفاده کرد. وقتی رینوپلاستی صرفا برای بهتر کردن ظاهر انجام شود . این عمل زیبایی است و هیچ پوشش بیمه ای به ان تعلق نمی گیرد.
بهتر کردن ظاهر بینی
جراحی بینی رایج ترین عمل جراحی است که به منظور ایجاد هارمونی در صورت روی ساختمان صورت انجام می شود . با رینوپلاستی زیبایی یکی از نتایج زیر یا تمامی آنها حاصل می شود :
- اصلاح پل بینی – اصلاح قوز یا گرفتگی ، تغییر پل پهن یا باریک
- اصلاح نوک بینی – کوچک کردن نوک برجسته / دگمه ای ، تغییر زاویه نوک یا بلند کردن نوکهای کوتاه
- تغییر شکل سوراخهای بینی ، شامل کوچک کردن سوراخهای گشاد
- اصلاح چندین ویژگی بینی شامل اندازه ، زاویه و انحناهای بینی در ارتباط و تناسب با سایر اجرا صورت
بیان هدفتان از جراحی بینی ممکن است بسیار ساده و گاه هم کاملا دشوار باشد . برقراری ارتباط کلامی با جراح پلاستیکتان کلید دستیابی به نتایج مطلوب است . اما حواستان باشد که پیش بینی دقیق نتایج جراحی بینی دشوار است .
استخوان ، غضروف ، و بافت نرم در محلی بسیار کوچک محصور شده اند . و نحوه التیام بافتها هم بعد از جراحی با هم تفاوت دارد. در برخی از موارد ، شاید لازم باشد برای برآورده شدن انتظارتان بیش از یک عمل انجام دهید .
رفع یک مشکل
یکی از شایع ترین دلایل مشکلات تنفسی که به ساختار بینی مربوط میشود . انحراف تیغه میانی بینی است . این تیغه تکیه گاه اصلی دو طرف بینی است . تیغه ای انحراف دارد که قوز داشته باشد در رفته باشد . یا جابجا شده باشد
این مساله ممکن است مانع عبور هوا از یک یا دو مجرای بینی شود . رفع این مشکل مستلزم برداشتن بخشی از تیغه و جابه جا کردن آن است .
اگر ساختار تیغه دچار نقصی جدی باشد ، شاید پیوند زدن غضروف یا استخوان از نقاط دیگر بدن ضرورت پیدا کند . استخوان یا غضروفی که از پشت گوش یا دنده گرفته میشود .
گاه برای بازسازی تیغه و رفع نقصهای جدی دیگر بینی به کار میرود گاه ممکن است در عمل بازسازی بینی از پیوند و زبانه بافت نرم استفاه شود .
که این بستگی به علت و میزان نقص دارد . در موارد بسیار ممکن است ترمیم نقصهای جدی به چندین عمل نیاز داشته باشد .
کاندیدهای مناسب
کاندیدهای عمل جراحی زیبایی بینی افراد سالمی هستند که رشد صورت آنها به پایان رسیده باشد ( به طور کلی افراد 16 سال به بالا )
جراحی ترمیمی بینی را می توان به توصیه پزشک در هر سنی انجام داد . دامنه سنی آن بسیار وسیع است : ممکن است نوزادان به دلیل شکاف لب یا کام به عمل ترمیمی نیاز پیدا کنند . و بیماران کهنسال هم ممکن است به دنبال برداشتن تومور ناچار تحت عمل ترمیمی قرار گیرند
نحوه عمل
جراحی بینی را معمولا به صورت سرپایی در مطب ، مرکز جراحی ، یا اتاق عمل بیمارستان انجام میدهند . معمولا این عمل با بیحسی موضعی همراه با داروهای خواب آور وریدی یا بیهوشی عمومی انجام میشود .
این عمل را معمولا به یکی از دو روش زیر انجام می دهند :روش بسته که با دید مستقیم محدودتر و دسترسی محدودتر به ساختمان بینی برشهای جراحی را در داخل بینی می زنند. عمل باز که در آن قاعده بینی برش داده میشود تا بافت نرم از بلند کنند و جراح بتواند به طور مستقیم ساختمان زیر آن را ببیند
ممکن است برای کوچک یا بزرگ کردن بخشهای گوناگون بینی ، غضروف و استخوان را ببرند ، بردارند . جابجا کنند یا پیوند بزنند.
ممکن است بافت نرم را هم کم و زیاد کند یا تغییر شکل دهند . بینی شما را ممکن است در حین جراحی < بشکنند> عبارت درست ترش استئوتومی است یا شکستن استخوان بینی در محل تعیین شده .
تمامی تغییراتی که در ساختمان بینی شما داده میشود به عنوان بخشی از سیر جراحی دقیقا برنامه ریزی است .
آنچه در انتظارم در جراحی پلاستیک بینی است .
پس از جراحی پلاستیک بینی، ممکن است بینی را پانسمان کنند تا ساختمان بینی در جریان التیام سر جای خود بماند . یا ممکن است در بینی شما درن بگذارند تا مایعات خارج کند و مجبود نباشید آنها را فرو دهید .
وقتی استخوانها را در حین عمل می شکنند ممکن است بینی را گچ بگیرند تا در روند التیام محکم سر جایش بماند . صورتتان کبود و متورم میشود . بخصوص در ناحیه زیر چشمها .ممکن است علاوه بر این در فک بالایی یا دندانها نیز احساس درد و ناراحتی کنید . در چند روز اول بهتر است غذاهایتان آبکی باشد
باید در روزهای پس از جراحی پلاستیک بینی انتظار درد داشته باشید . کمپرسهای سرد و دارو به کنترل و کم کردن ورم و درد و ناراحتیتان کمک می کند . مهم است که سرتان را بالا نگه دارید تا ورم و کبودی کمتر شود و مایعات بینی فرو ندهید .
در 48 ساعت اول پس از جراحی موادی از بینی شما خارج خواهد شد .
ممکن است غلیظ و خون الود باشد و شاید لازم باشد که پوشش پشت لبتان را زود به زود عوض کنید تا احساس تمیزی و راحتی کنید .
احتمال دارد روز اول پس از جراحی را در رختخواب یا روی کاناپه بمانید . اما زیر سرتان باید در تمام مدت در کنارتان باشد . همچنین لازم است کمی راه بروید در حالی که یک بزرگسال مسئول هم کنارتان هست . خم نشوید یا چیز سنگین بلند نکنیدمعمولا درن ها را ظرف یک تا دو روز پس از جراحی خارج می کنند . ظرف یک هفته ، پانسمان و گچ را هم احتمالا برمیدارند و کم کم ورم و کبودی کاهش می یابد وقتی احساس آمادگی کردید میتوانید فعالیتهای عادی روزانه را از سر بگیرید اما تا زمانی که جراحتان اجازه نداده فعالیت بدنی شدید نکنید . هیچ فعالیتی که در آن خطر اسیب دیدن بینی تان هست انجام ندهید – بینی ممکن است به سادگی دوباره بشکند .
ظرف شش هفته ، بیشتر ورم و کبودی ها دیگر قابل رویت نخواهد بود ، مگر نوک بینی ، باید دست کم یک سال اول پس از جراحی کرم ضد افتاب بزنید . ساختمان بینی شما و بافتهای نرم روی آن دست کم یک سال وقت میخواهند تا در شکل نهایی خود تثبیت شوند.
آنچه باید بدانید
عوارض خاصی که ممکن است پس از جراحی بینی پیش بیایند عبارتند از احتمال خونریزی . علاوه بر این ، ممکن است عفونت هم ایجاد شود ، و اگر پیوند هم در بینی انجام شده باشد ممکن است این پیوند ها نگیرد . بافت اضافی جوشگاه و زایده های استخوانی نیز در محل شکسته شدن بینی ممکن است ایجاد شود . علاوه بر اینها در بینی شکسته ممکن است استخوانهای باشد که در می روند . حتی اگر در حین التیام خوب محکم و بسته شده باشند . همچون هر عمل جراحی دیگری که به بیهوشی نیاز دارد ، خطرهای خاص همراه با بیهوشی نیز در میان است .
نتایج جراحی بینی به اندازه بسیاری از جراحیهای دیگر قابل پیش بینی نیست هر چند ممکن است بتوان استخوان و غضروف را به خوبی شکل داد ، این شکل ممکن است با بافتهای نرم جفت و جور نشود . محدودیتهایی آناتومی خود شما اجازه انجام برخی از تغییرات را نمی دهد . برای نمونه اگر پوستی کلفت داشته باشید ، برای نمایان شدن شکل بینی به استخوان و غضروف بیشتری نیاز دارید تا کسی که پوستش نازک است . اگر پوست نازکی دارید هر انحنای غضروفی خود را نشان میدهد . حتما پیش از جراحی درباره هدفهای واقع بینانه خود مفصلا با جراحتان صحبت کنید .