دندان های نوزادی نقش یک راهنما را برای دندان های دائمی بزرگسالی ایفا می کنند. اگر آنها زودتر از موعد مقرر در اثر پوسیدگی بیافتند دندان های بزرگسالی ممکن است فضای کافی برای رشد بهتر را نداشته باشند. مراقبت های ضعیف از دندان های نوزادی همچنین ممکن است باعث بروز مشکلاتی چون عفونت- درد و مشکلات گفتاری نیز شود


1. به کودک اجازه بدهید خودش ابزار لازم را انتخاب کند. کودک را همراه خودتان به فروشگاه ببرید و به او اجازه بدهید مسواک و خمیردندانش را خودش انتخاب کند. مسواک هایی که دسته های رنگی دارند ممکن است برای شما جذابیتی نداشته باشند اما در مورد کودک مانند مشوقی برای مسواک زدن عمل می کنند. برای اینکه مطمئن شوید کودک طعم خمیر دندان را هم دوست دارد، انتخاب آن را نیز به کودک بسپارید. 
2. توقع زیادی از کودک نداشته باشید. به احتمال زیاد کودک شما قادر نخواهد بود فواصل بین لثه و دندان ها و شکاف های ریز  را به خوبی تمیز کند. نگران نباشید چون در حال حاضر باید تمرکز شما بیشتر بر شکل دهی عادت مسواک زدن باشد و لازم نیست در مورد تکنیک های صحیح مسواک زدن سختگیری کنید. هر چه کودک بیشتر تمرین کند، سریع تر پیشرفت خواهد کرد.
3.  به نوبت مسواک بزنید. اگر واقعا نگران این هستید که در روند یادگیری مسواک زدن و انتقال مسئولیت انجام آن به کودک، دندان های او به خوبی تمیز نمی شوند، می توانید به نوبت دندان های کودک را مسواک بزنید. مثلا می توانید مسئولیت شستن صبحگاهی دندان ها را به کودک بسپارید و شب ها خودتان این کار را انجام دهید. با این روش، کودک صبح ها فرصت دارد شستشوی دندان ها را تمرین کند و شب ها می تواند تکنیک های صحیح مسواک زدن را از شما یاد بگیرد. 
4. همراه کودک مسواک بزنید. وارد عمل شوید و زمانی که کودک مشغول تمیز کردن دندان هایش است، او را همراهی کنید. همراهی با کودک ممکن است کودک را به صرف زمان بیشتر برای مسواک زدن تشویق کند و باعث شود دندان هایش را بهتر و دقیق تر مسواک بزند. علاوه بر این شب ها فرصت مناسبی هستند تا کودک عادت کند یک بار در روز و قبل از مسواک زدن، نخ دندان بکشد. 
5. مسواک لرزشی باطری دار بخرید.  استفاده از مسواک لرزشی باطری خور توسط کودک می تواند به فرآیند یادگیری مسواک زدن کمک کند. تازگی و ناشناخته بودن مسواک باطری دار، کودک را ناگزیر به مسواک زدن می کند. علاوه بر این، مسواک هایی وجود دارند که در زمان شستشوی دهان، موسیقی پخش می کنند و یا با تولید صدا به شما اعلام می کنند دو دقیقه تمام شده است.
6. یک مشوق پیدا کنید. از دندانپزشک کودک بخواهید به خاطر اینکه کودک دندان هایش را مسواک می زند، به او جایزه بدهد. تشویق از جانب فردی که منبع قدرت است و روپوش سفید به تن دارد، کودک نوپا را به ادامه این روند تشویق می کند.
در حالی که کودک شما مهارت پیدا می کند ، او را تشویق کنید که طریقه ی مسواک زدن خود را نیز اصلاح کند . برای آموزش مسواک زدن کودکان راه حل های مشاوره را به کار ببندید :
۱ ) به او بگویید که مسواک ، ماشین اسباب بازی کوچکی است که باید آن را روی دندان هایش حرکت دهد .
۲ ) در این مورد ترانه ای مثل « مسواک بزن ، مسواک بزن !….تا میکروبا کشته بشن ! » ، یا « صبح و ظهر و قبل از خواب مسواک بزن مسواک تا دهان تو گردد خوشبو و تمیز و پاااک » بسازید و هنگامی که کودک مشغول مسواک زدن است ، آن را بخوانید .
۳ ) به او اجازه دهید بعد از اینکه مسواک زدید ، دندان های شما را وارسی کند . سپس شما نیز دندان های او را مورد وارسی قرار دهید .
۴ ) به همراه کودک دندان های خود را نیز مشواک بزنید تا کودک بتواند شما را الگوی خویش قرار دهد .
۵ ) به او یاد دهید که بعد از مسواک زدن ، زبان خودش را روی دندانش بکشد و حس کند که دندان هایش چقدر نرم و تمیز شده اند .
با استفاده از انگیزش مثبت این عادت را در کودک ایجاد کنید
۱ ) تمام تلاش های اولیه ی کودک در مسواک زدن را شدیدا تحسین کنید .
۲ ) به کودک اجازه دهید که خودش مسواک و خمیر دندانش را انتخاب کند . اغلب کودکان خمیر دندان های فانتزی و معطر را دوست دارند .
۳ ) مسواک زدن را در برنامه ی شبانه ی کودک خود قرار دهید . بدین ترتیب قصه ای را که شب ها برای کودک خود می گویید ، به شکل پاداشی برای مسواک زدن او در می آید .
۴ ) از یک زمان سنج ( تایمر ) استفاده کنید . زمان را برای مدتی طولانی تر از زمانی که مهمولا کودک مسواک می زند ، تنظیم کنید و کودک را تشویق کنید که تا زمان به صدا در آمدن زنگ تایمر ، به مسواک زدن ادامه دهد .
۵ ) پیشرفت کودک را ثبت کنید . یک جدول « دندان سالم » تهیه کنید ؛ هر بار که کودک مسواک می زند یک خط یا ستاره روی آن جدول بکشید . هنگامی که جدول پر شد ، او به عنوان جایزه یک خوراکی دریافت خواهد کرد ( که باید بعد از خوردن آن به دقت مسواک بزند ! )