مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی یک روش درمانی تزریقی با حداقل آسیب به پوست است که مواد درمانی فعال را با سوزن های ظریف، مستقیما به مناطقی از پوست که تمایل داریم می رساند. این روش اولین بار در کشور فرانسه مطرح شد و سپس در کل جهان مورد استفاده قرار گرفت. مزوتراپی در شاخه های مختلف پزشکی به کار گرفته شده است. اینجا به کاربرد آن درعلم زیبایی می پردازیم.
مزایای مزوتراپی
در این روش دارو فقط درموضع مورد نظر به کار می رود پس نه تنها به میزان کمتری از دارو برای ایجاد اثرات درمانی نیاز است، احتمال رسیدن دارو به سایر نقاط بدن بسیار کم شده و عوارض کاهش می یابد.
کاربرد های مزوتراپی در زیبایی
1- مزوتراپی جوانسازی پوست:
کاهش علایم پیری مثل چین و چروکها، افزایش استحکام و سفتی پوست، رفع لک های پوستی، رفع اسکارها و ترک های پوست، رفع تیرگی، گودی، پف و چروک های پوست اطراف چشم ها
2- مزوتراپی مراقبت مو:
درمان ریزش های ارثی و غیر ارثی، تقویت رویش و بهبود وضعیت موها، رطوبت رسانی پوست سر و رفع شوره
3- مزولیپولیز:
کاهش چربی های تجمع یافته موضعی، درمان سلولیت ها، رفع نمای پوست پرتقالی روی سلولیت ها، کاهش چربی غبغب و سایر مناطق صورت.
مزوتراپی روشی سرپایی است و با بی حسی موضعی قابل انجام است. برای هر یک از اهداف درمانی داروها و ترکیبات خاصی وجود دارد که پس از معاینه مناسب ترین دارو، انتخاب می شود. ممکن است هم چون دیگر اقدامات زیبایی، مزوتراپی نیز به تنهایی برای درمان مشکل کافی نبوده و اقدامات مکمل دیگری مثل تزریق فیلر، بوتاکس، میکرونیدلینگ و... برای نتایج بهتر نیاز باشد.
تعداد جلسات بسته به مشکل، بین پنج تا پانزده جلسه است که با فاصله یک تا دو هفته انجام می شود. بعد از کامل شدن دوره درمان، بر اساس پروتکل ممکن است نیاز به درمان نگهدارنده با فواصل چند ماهه باشد.
هر جلسه مزوتراپی حدود ده تا سی دقیقه طول می کشد و در صورت نیاز به بی حسی لازم است کرم بی حسی نیم تا یک ساعت قبل از درمان روی پوست بماند.
عوارض مزوتراپی و نکات بعد از درمان
عوارض اغلب موضعی و به صورت تورم و کبودی و قرمزی و سوزش در محل تزریق است که بسته به پوست بیمار و نوع درمان ممکن است سه تا هفت روز طول بکشد. استفاده از کمپرس سرد و نوشیدن مایعات به رفع سریع تر آن کمک می کند. به ندرت احتمال عفونت نیز هست که با رعایت اصول اولیه به حداقل می رسد.
از شستشو، استحمام و شنا تا بیست و چهار ساعت خود داری کنید.
از آفتاب پرهیز کرده و بطور مرتب ضد آفتاب بزنید.(در مزوتراپی صورت)
بین مزوتراپی و سایر درمان های زیبایی با نظر پزشک فاصله بگذارید.
اگر پزشک توصیه مراقبتی خاصی داشت حتما رعایت کنید.
با رعایت این موارد اغلب بعد از مزوتراپی فرد قادر به انجام فعالیت روزمره خواهد بود.
مزوتراپی در چه کسانی ممنوع است یا با احتیاط انجام میشود ؟
(در صورت ابتلا به هر نوع بیماری و آلرژی و مصرف دارو حتما به پزشک اطلاع دهید.)
1- حاملگی و شیردهی
2- مصرف داروهای ضد انعقاد
3- زخمهای پوستی و مخاطی
4- تبخال و آکنه فعال
5- فاز فعال سرطان ها یا بیماریهای خود ایمنی و آلرژی ها
6- بیماری های قلبی، کبد، کلیه، دیابت کنترل نشده، سابقه تشنج و سکته