سبک ایرانی دارای ویژگی هایی است که از ارزشی ویژه برخوردار است. ویژگی هایی چون طراحی مناسب، محاسبات دقیق، فرم درست پوشش، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان، ایوان های رفیع، ستون های بلند و بالاخره تزئینات گوناگون که هریک در عین سادگی معرف شکوه سبک ایرانی است.

                                                                   

سفره خانه های سنتی نیز از همین سبک ایرانی پیروی می کنند. در سفره خانه ها معمولا از طاقی های کوتاه برای ایجاد محیطی صمیمی بهره برده می شود. از دیر باز سفره خانه های سنتی بر این باور بوده اند که دارای دو محیط  سر باز و سر پوشیده باشند. این امر بران معنی است که در فصول گرم از محیط سر باز استفاده شده و در فصول سرد با استفاده از محیط سر پوشیده محفلی گرم ایجاد کنند. استفاده از پوشش گیاهی در محیط های سر باز مرسوم است، این شکل تزئین در الی است که در محیط های سر پوشیده علاوه بر پوشش گیاهی نسبتا کمتر، تجهیزات سنتی مانند نگاره ها، حوضچه ها و هم چنین سماور های سبک قدیم به کار گرفته می شود.
طراحی داخلی سفره خانه سنتی ایرانی، یکی از مکان هایی که مراجعه کنندگان از تمام قشرها دارد و باید در دکوراسیون آن توجه نمود. برای اینکه طراحی داخلی سفره خانه را به بهترین شکل به پایان برسانیم، نیاز است از موارد خاصی در فضای داخلی استفاده شود.
بسیاری از افراد، با شنیدن کلمه سفره خانه، یاد محیط های سنتی و پر آرامشی می افتند که در آن ها از الگوی های معماری سنتی ایرانی استفاده شده است. این الگو ها که با طراحی بسیار زیبا و فوق العاده کاربردی و با در نظر گرفتن عناصر مهم زندگی و به کار گیری آنها در نقوش مختلف، در فضای داخلی استفاده می شوند. طراحی داخلی سفره خانه های سنتی، نیاز به هنر و دقت بسیاری دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود. همچنین می توان عناصر و ملزوماتی را که با حواس پنج گانه انسان در ارتباط است، بکار برد تا حد زیبایی به کمال برسد.
هنگامی که یک دکوراتور می خواهد طراحی داخلی سفره خانه ای را بر عهده گیرد، باید نکات مختلفی را در نظر داشته باشد. یکی از این نکات این است که از عناصر و مواد زنده و جذاب در فضای داخلی استفاده شود. دومین نکته توجه به ملزوماتی است که در فضای داخلی سفره خانه قرار می گیرد. این ملزومات شامل تابلوهایی است که روی دیوار قرار می گیرد؛ نقوشی که روی سقف و دیوار تعبیه می شود؛ رنگ بندی کلی دکوراسیون، نورپردازی، توجه به کامل بودن امکانات و غیره است.
اکثر سفره خانه ها، قسمتی تحت عنوان بخش خصوصی دارند؛ این بخش مخصوص مهمانان خاص است و معمولا عموم مردم اجازه ورود به این بخش را ندارند. همچنین در طراحی داخلی سفره خانه، قسمت های دیگری مثل سرویس های بهداشتی زنانه/مردانه، آشپزخانه، بخش صندوق، بخش سفارش و همچنین بخش های جانبی مثل تزئینات داخلی محیط نیز بایستی مورد توجه قرار بگیرد. تکمیل بودن این محیط ها است که باعث می شود یک سفره خانه سنتی، بازدیدکنندگان را به خود جلب نماید.
طبق پژوهش های صورت گرفته، وجود جریان آب و صدای آن، در سفره خانه ها بسیار مفید است. این مورد نه تنها به تلطیف محیط می پردازد، بلکه با تهویه هوا نقش پر رنگی در دلنشین کردن فضای داخلی سفره خانه ایفا می کند. استفاده از وجود جریان آب در طراحی داخلی سفره خانه، اگر کمی با خلاقیت و توجه به زیبایی شناسی انجام شود، می تواند بهترین ایده برای تزئین و جلوه دادن به محیط داخلی این گونه مکان ها باشد.
استفاده از جریان آب می تواند حواس مختلف انسان را به کار بیاندازد. صدای گوش نواز آب، همانند آرام بخشی است که توسط حس شنوایی ما دریافت می شود. جریان بی نظیر و آرام آب، تکرار دل پذیری است که حس بینایی ما آن را می بینید. نسیمی که هنگام جریان آب پوست ما را نوازش می کند، احساس لامسه ما را درگیر خود می کند. به علاوه، مجاورت جریان آب با گیاهان سرسبز، رایحه لطیفی را در محیط به جریان می اندازد که حس بویایی ما را هدف می گیرد و به این صورت است که زیبایی شناسی این ایده و پدیده، کامل می شود.
یکی از مهم ترین ملزوماتی که در سفره خانه ها به کار می رود، تخت هایی است که برای نشستن مشتریان تعبیه می شود. این تخت ها، می تواند به شکل های مختلف ساخته و در کنار یکدیگر قرار بگیرند. لازم و ضروری است که دکوراتورها و طراحان فضای داخلی سفره خانه، با در نظر گرفتن نکاتی مثل متراژ، نقشه سفره خانه، تعداد افراد مراجعه کننده، سبک پذیرایی و غیره، این تخت ها به بهترین شکل در کنار یکدیگر قرار دهند تا احساس سفره خانه های سنتی در فضا القا شود.
وجود آبنماهایی که در ساخت آن ها از کاشی های ایرانی استفاده شده نیز، از دیگر ایده ها برای طراحی داخلی سفره خانه به شمار می رود. گیاهان و گلدان های کوچک و بزرگ نیز، می تواند در بخش های مختلف سفره خانه قرار داده شود تا احساس سرزندگی را در مشتریان زنده کرد و آرامش فضا را دو چندان کند. از دیگر عناصر مورد استفاده در معماری ایرانی، رواق می باشد که با توجه به فضا به صورت طاق هایی دکوراتیو بر جداره های بی روح سالن اصلی می نشیند و روحی دوباره به آن می بخشد.
نورپردازی دکوراسیون داخلی سفره خانه به صورت استاندارد و اصولی، از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه ویژه و مخصوصی شود. زاویه های نور و رنگ هایی که برای نورپردازی دکوراسیون سفره خانه انتخاب می کنید، همگی به وضعیت سفره خانه شما بستگی دارد؛ ممکن است سفره خانه در محیط باز بوده و یا در فضای سرپوشیده قرار گرفته باشد. اگر سفره خانه شما به صورت سرپوشیده می باشد، بهتر است میزان شدت نور را زیاد قرار دهید، اگر هم سفره خانه سنتی شما در فضای باز قرار دارد، نورپردازی محیط باید متعادل و سبک باشد.