انواع ترمیم دندان و عوارض ترمیم دندان
ترمیم دندان یک رویه دندان‌ پزشکی است که به احیای عملکرد، انسجام، ظاهر و ساختار دندان‌های صدمه دیده یا از دست رفته می‌پردازد. به کمک این رویه بسیاری از مشکلات دندان برطرف می‌شود. دندان‌پزشکان عمومی به راحتی قادرند بسیاری از رویه‌های ترمیم دندان را انجام دهند.
هدف اصلی از ترمیم دندان تا حد امکان حفظ دندان‌های طبیعی است. پس از آن و در شرایطی که امکان حفظ دندان طبیعی نباشد از روش‌های جایگزین دندان از دست رفته، برای پر کردن فضاهای خالی دهان و بین دندان‌های دیگر استفاده می‌شود. پرکردن این فضاهای خالی در دهان به حفظ دندان‌های باقیمانده کمک می‌کند، زیرا این فضاهای خالی شرایط مناسبی را برای تشکیل پلاک روی دندان‌های باقیمانده در دهان فراهم می‌آورند و آن‌ها را آسیب‌پذیر خواهند کرد.
انواع پروتزهای دندانی
به همین دلیل در ترمیم دندان، تنها حفظ دندان صدمه دیده مورد توجه قرار نمیگیرد، بلکه سلامت سایر دندان‌های باقیمانده در دهان نیز به دقت مورد معاینه قرار می‌گیرند. زمانی که دندان صدمه دیده و سپس از دست می‌رود، این مسئله از اهمیت بالاتری برخوردار خواهد شد، چرا که در این حالت فشار بیشتری به سایر دندان‌ها طبیعی وارد خواهد شد. بهترین کار، انتخاب روش ترمیم دندان مناسب با شرایط دهان و دندان و البته بودجه مالی شما می‌باشد.
انواع ترمیم دندان و عوارض آن
امروزه به لطف گزینه‌های متنوع برای ترمیم دندان تقریباً تمامی مشکلات دندانی برطرف می‌شود. این روش‌ها مشکلاتی چون پوسیدگی، صدمه‌دیدگی یا حتی از دست دادن دندان را برطرف می‌کنند و لبخند شما را اصلاح و زیبا خواهند کرد. با توجه به مشکلات دندانی شما، دندان‌پزشک معمولاً دو نوع ترمیم دندان را پیشنهاد می‌دهد.
                                                          
ترمیم دندان مستقیم
در ترمیم دندانهای مستقیم تمامی اقدامات و ساخت قطعات لازم در داخل دهان تکمیل و انجام می‌شود. این رویه تحت عنوان پرکردگی هم شناخته می‌شود که شامل قرار دادن یک ماده سازگار با ساختار دندان بر روی حفره تمیز شده و عاری از عفونت و پوسیدگی است. این مواد سپس بر روی دندان ثابت می‌شوند و ساختار و ظاهر دندان صدمه دیده و یا پوسیده را احیا می‌کنند.
 انواع لمینت دندان
از مواد متداول مورد استفاده برای پرکردگی می‌توان به آمالگام (با رنگ سیاه) و کامپوزیت (با رنگ شبیه دندان طبیعی) نام برد. از عوارض ترمیم دندان مستقیم می‌توان به حساسیت دندانی، درد اطراف محل پرکردگی و پوسیده شدن مواد پرکردگی اشاره کرد. پرکردگی یکی از متداول‌ترین روش‌های ترمیم دندان است و از شدت تهاجم کمتری برخوردار می‌باشد.
یکی دیگر از روش‌های ترمیم دندانهای مستقیم، باندینگ دندان است. این رویه برای ترمیم ترک‌خوردگی‌ها، تغییر شکل دندان‌ها یا کاهش فاصله بین دندان‌ها استفاده می‌شود. مهمترین عوارض این روش قابلیت دوام و طول عمر کوتاه آن است. باندینگ تنها بخشی از دندان را پوشش می‌دهد به همین دلیل بسیار شکننده است.
ترمیم دندان غیرمستقیم
در این رویه، ساخت قطعات مورد نیاز در خارج از دهان انجام می‌شود که شامل لمینت دندان ، تاج‌های دندانی، بریج‌ها، ایمپلنت‌ها، اینله و آنله است. در حقیقت ترمیم‌ دندان غیرمستقیم شامل روش‌های دائمی یا ثابت هستند.