این روزها آلودگی های صوتی یکی از بزرگ ترین و آسیب رسان ترین عوامل در سلب آرامش افراد به شمار می آیند. به همین دلیل هم هست که افراد برای مقابله با آن به سراغ راه های متفاوتی مثل استفاده از عایق صوتی می روند. عایق صوتی می تواند از ورود و خروج صدا در هر مکانی جلوگیری کند. به همین دلیل هم هست که بسیاری از افراد ترجیح می دهند که از این نوع عایق در فضای خانه خود بهره بگیرند. معمولا عایق صوتی به عنوان یکی از مهم ترین عناصر در ساخت سالن کنسرت، استودیو و سینما، تی وی روم و... به حساب می آید. 

عایق صوتی

امروزه در دنیای پر هیاهو و پر سر و صدای زندگی شهری، یافتن گوشه ای ساکت، دنج و به دور از ازدحام، آرزو و کمال مطلوب هر شهروند است. به همین دلیل هم هست که اتنخاب خانه و محل زندگی در یک نقطه دنج و کم رفت و آمد در این شهر شلوغ و پرجمعیت برای همه افراد به دغدغه ای همه گیر بدل شده است.

باید به این نکته اشاره کرد که با همه وسواس و تلاش برای حل این مسئله، ممکن است که با توجه به ساخت و سازهای انبوه و همین طور عدم رعایت استانداردهای ساختمان به خاطر سودجویی عده ای از افراد برخورد کنیم. این دقیقا همان چیزی است که مانند کابوسی وحشتناک همه زحمات و سختگیری ها و دقت ما در انتخاب مناسب خانه را نقش بر آب می کند. به همین دلیل ممکن است مجبور شویم دوباره برای یافتن و به دست آوردن آرامش و آسایش در محل سکونت، دست به دامان انواع عایق صوتی و آکوستیک شویم.

تحقیقات، بررسی ها و مشاهدات در این زمینه گویای آن است که درصد بسیار بالایی از مشکل رد و بدل شدن صدا از دیوارهای مشترک، پنجره ها و یا از محیط خارج از خانه به دلیل نقص در ساخت و عدم رعایت اصول مهندسی و استاندارد توسط سازنده است.

 

 

به طور کلی باید بگوییم که انجام عایق صوتی، چه در دیوارها و چه در کف منازل، جدا از این نظر که از چه شرکتی، چه موادی و چه برندی خریداری و استفاده شده باشد، به تنهایی و به صِرف ایجاد لایه ای به نام عایق صوتی روی دیوار و یا نقاط دیگر کارساز و بر طرف کننده مشکل نیست و نمی تواند باشد، بلکه ابتدا می بایست مسئله با کارشناسی دقیق و بررسی ابعاد مشکل توسط مهندسین خبره در زمینه امواج و صدا عیب یابی کرده و نقاط و محل های دارای ایراد و نقص را اصلاح نمود. با توجه به این توضیحات لازم است که محل هایی مانند سقف های کاذب، پوشش های دوجداره، کلید و پریزها، کانال های کولر، هواکش، داکت های تاسیسات، کارشناسی و تعیین عیب گردند تا در نهایت بتوان با کمک عایقی مناسب در صدد حل مشکل برآمد. متاسفانه باید بگوییم که در بیشتر موارد انجام این کار مستلزم تخریب جزئی است، ولی خوشبختانه تیم های مجربی هستند که به شما این اطمینان خاطر را می دهند که بعد از عملیات، آن را به شکل اولیه و بدون هیچ تغییر ظاهری ترمیم نموده و تحویل دهند.
 

درباره عایق صوتی روکار  

در بیشتر موارد، عایق های صوتی در زمان ساخت خانه نصب می شوند و به همین دلیل نیز می توان آنها را در میان دیوار و به صورت توکار نصب کرد. در مقابل اما برخی دیگر از مدل ها که با نام عایق صوتی روکار نیز شهرت دارند، عایق بر روی دیوار نصب می شود. این نوع از عایق ها معمولا با کمک اعمال زیرسازی هایی اولیه و یا در بعضی موارد بدون نیاز به آن، بر روی سطوح مختلفی از محیط داخلی خانه قرار می گیرند.

 نکته ای که می توانیم در رابطه با این نوع از عایق ها بگوییم این است که معمولا کاهش صدا و عایق صوتی روکار کمتر از نمونه های عایق صوتی توکار خواهد بود که برای بهبود عملکرد این نوع از عایق های صوتی معمولا توصیه می شود که در هر دو طرف دیوار مورد استفاده قرار بگیرد. با این حال امروزه طراحی این نوع از عایق ها بسیار رو به رشد بوده و روز به روز کارکرد بهتری پیدا می کنند.