علائم فشار خون بالا چیست؟
فشار خون بالا یا پُرفشاری خون، یک بیماری مزمن است که معمولا با چند علامت و گاهی هم بدون هیچ نشانه‌ای بروز می‌کند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که فشار خون به صورت ناگهانی بالا می‌رود و وضعیتی به  وجود می‌آورد که بیمار باید تحت مراقبت‌های فوری پزشکی قرار بگیرد.
علائمی که معمولا به ندرت دیده می‌شوند شامل سرگیجه، سردرد وخونریزی بینی هستند.
 
علائم فشار خون بالا
علائم فشار خون بالا عموما محدود هستند و گاهی هیچ نشانه‌ای از این بیماری در فرد دیده نمی‌شود. خیلی از افراد بدون آنکه اطلاعی از آن داشته باشند، سال‌ها دچار این بیماری هستند. در حقیقت، فشار خون بالا اگر کنترل نشود، به سرخرگ‌ها آسیب می‌رساند و همچنین عاملی خطرناک برای بروز سکته قلبی و مغزی و بیماری های قلبی و عروقی است.
فشار خون بالا معمولا شرایطی حاد و مزمن است. دو دسته‌بندی اصلی در فشار خون بالا وجود دارند: پُرفشاری خون ثانویه و پُرفشاری خون اولیه
پُرفشاری خون ثانویه به دلیل وجود یک بیماری دیگر اتفاق می‌افتد.
پُرفشاری خون اولیه، فشار خون بالایی است که از بیماری دیگری نشأت نگرفته و به مرور زمان به وجود می‌آید. دلیل عمده در این نوع فشار خون عوامل ارثی هستند.
معمولا تنها راه تشخیص این بیماری، آزمایش خون است.
 
علائم نادر در پُرفشاری خون
خیلی به ندرت پیش می‌آید افرادی که فشار خون بالا دارند این علائم را داشته باشند:
سردرد خفیف
سرگیجه‌های ناگهانی
خون‌ریزی مداوم بینی
علائم اورژانسی فشار خون بالا
معمولا علائم زمانی دیده می‌شوند که فشار خون به صورت ناگهانی و به شدت افزایش پیدا می‌کند. به این موقعیت «بحران پُرفشاری خون» گفته می‌شود.
بحران پُرفشاری خون که معمولا به دلیل پُرفشاری خون ثانویه رخ می‌دهد، زمانی اتفاق می‌افتد که فشار خون سیستولی (عدد اول) ۱۸۰ به بالا و دیاستولی (عدد دوم) ۱۱۰ به بالا باشد. اگر خودتان فشار خون‌تان را اندازه گرفته‌اید و این اعداد را بر روی فشار‌سنج دیده‌اید، ابتدا چند دقیقه صبر کنید و بعد دوباره فشارتان را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید که عدد مشاهده شده‌ی اول درست بوده است. بعد از اینکه چند دقیقه صبر کردید، اگر عدد مشاهده شده‌ی دوم فشار خون‌تان، هنوز هم بیشتر از ۱۸۰ است، منتظر کاهش فشار خون نباشید و در اسرع وقت خودتان را به مرکز اورژانس برسانید. دیگر علائم بحران پُرفشاری خون شامل موارد زیر هستند:
سردرد شدید؛
اضطراب شدید؛
تنگی نفس؛
خونریزی بینی.
به این حالت فوریت پُرفشاری خون گفته می‌شود و می‌تواند باعث بروز عوارض جدی از جمله تجمع مایعات در ریه‌ها، تورم مغزی، پارگی سرخرگ اصلی قلب، سکته مغزی و در زنان باردار بروز تشنج شود
 
 
فشار خون و سیستم گردش خون شما چگونه کار می کند؟
به منظور زنده ماندن و عملکرد درست بافت ها و اندام های شما به خون اکسیژن شده ای که سیستم گردش خون شما در بدن داردنیاز دارند.
 
هنگامی که قلب می تپد، فشار ایجاد می کند که از طریق شبکه ای از رگ های خونی به شکل لوله که شامل
شریان ها، رگ ها و مویرگ ها است، فشار می آورد.
این فشار – فشار خون – نتیجه دو نیرو است: اولین نیروی (فشار سیستولیک) به صورت پمپاژ خون از قلب و به داخل شریان هایی
که بخشی از سیستم گردش خون هستند رخ می دهد.
نیروی دوم (فشار دیاستولیک) در بین ضربان قلب ایجاد می شود.
این دو نیرو هر یک با خواندن فشارخون با عدد نشان داده شده اند.
 
 فشار خون بالا چگونه می تواند به شریان ها و قلب آسیب برساند؟
آسیب در شریان ها و قلب شما شروع می شود
روش اصلی فشار خون بالا باعث صدمه زدن با افزایش بار کار قلب و رگ های خونی می شود – این امر باعث می شود تا کار سخت تر و کارآمدی کمتر انجام شود.
با گذشت زمان، قدرت و اصطکاک فشار خون بالا به بافتهای ظریف موجود در عروق آسیب می رساند. به نوبه خود، کلسترول بد(LDL) باعث تشکیل پلاک دردیواره های شریان می شود و این نشانگر شروع آترواسکلروز است.
هرچه پلاک و آسیب بیشتر شود، ضخامت باریک (کوچکتر) عروق شایع تر می شود – افزایش فشار خون و شروع به ایجاد یک
 
سیکل معیوب که باعث آسیب بیشتر شریان ها، قلب و بقیه بدن می شود. این در نهایت می تواند منجر به سایر شرایط مانند آریتمی گرفته تا حمله قلبی و سکته مغزی شود.
از دست دادن بینایی
حمله قلبی
نارسایی بیماری کلیوی
سکته
نارسایی قلبی
اختلال عملکرد جنسی
 
فشار خون بالا “قاتل خاموش” است
ممکن نیست احساس کنید چیزی اشتباه است، اما فشار خون بالا می تواند بی سر و صدا باعث آسیب شود که می تواند سلامتی شما را تهدید کند
بهترین پیشگیری، آگاهی از شماره های خون شما و ایجاد تغییراتی است که به منظور جلوگیری و مدیریت فشار خون بالا انجام می شود
متعهد به برنامه ای برای کاهش فشار خون خود باشید.