ژل لب چیست | تزریق ژل لب چه مزایا و عوارضی دارد؟
برای اصلاح مشکلات ظاهری لبها و همینطور به دست آوردن زیبایی مطلوب روشی برای تغییر حجم لبها وجود دارد که با استفاده از تزریق مواد فیلر به آنها انجام میشود این مواد که معمولا از مادهای به نام هیالورونیک اسید درست میشوند.
پس از ورود هیالورنیک اسید به لب به دلیل ویژگی جذب کننده این ماده آب و رطوبت را به آن جذب کرده و حجم آن را افزایش میدهند.
با تزریق ژل لب ها معمولا تورم دارند و برای رسیدن به فرم ایده ال یک تا ۲ هفته زمان لازم است پس از تزریق معمولا نیازی به استراحت نیست.
تزریق ژل لب هیالورونیک اسید بی خطرترین فیلر
ژل هیالورونیک اسید از محبوب ترین فیلرها است. هیالورونیک اسید به طور طبیعی در پوست یافت می شود و رطوبت، نرمی و سفتی را برای پوست فراهم می کند. از آنجایی که بدن شما در طول زمان هیالورونیک اسید کمتری تولید می کند، این فیلرها می توانند به طبیعی ترین شیوه ممکن افزایش حجم را برای شما فراهم کنند. هیالورونیک اسید همچنین آب را به سمت سطح پوست جذب می کند و موجب طراوت و شادابی آن می شود. برخی تحقیقات نشان داده اند که تزریق مکرر می تواند به تولید کلاژن توسط خود پوست کمک کند.
نکات مهمی در مورد تزریق ژل لب
• تزریق ژل لب یا تزریق فیلر لب فقط حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشد. در مورد لب این عمل بعد از تزریق بی حسی موضعی انجام میشود چون تزریق ژل در لب بدون بی حسی بسیار دردناک است. اگر به لیدوکایین حساسیت دارید حتماً به پزشکتان گوشزد کنید.
• نتیجه تزریق ژلهای اسید هیالورونیک بلافاصله پس از تزریق قابل مشاهده است البته لبها بعد از تزریق معمولاً ورم دارند و برای رسیدن به فرم ایدهآل یک تا دو هفته زمان لازم است.
• معمولاً بعد از تزریق ژلهای هیالورونیک به استراحت نیازی نیست یعنی شما میتوانید بلافاصله بعد از تزریق به سرکار و زندگی روزانه خود بازگردید. در مورد ژلهای هیالورونیک به ندرت کبودی ایجاد میشود در صورت کبودی معمولا” طی یک تا هفت روز مرتفع میشود.
• بهتر است هفت روز قبل از تزریق از مصرف فرآوردههایی که انعقاد خون را به تاخیر میاندازند یا به اصطلاح خون را رقیق میکنند مانند آسپیرین و داروهای مثل بروفن و ژلوفن خودداری نمایید تا از احتمال خونمردگی یا خونریزی محل تزریق کاسته شود. در صورتی که وارفارین مصرف مینمایید حتماً با پزشکتان درمیان بگذارید.
بعد از تزریق ژل لب هیالورونیک نیازی به استراحت کردن نیست ولی از مصرف داروهایی که خون را رقیق میکنند باید خودداری کرد.
• عدم تقارن لبها و وجود توده در لب بعد از تزریق طبیعی بوده و طی یک یا دو هفته از بین میرود. بهتر است تا چند روز از لمس و دستکاری محل تزریق خودداری کنید.
• بعد از تزریق ممکن است برخی واکنشهای موقتی مانند قرمزی، درد، یا تورم در محل دیده شودکه معمولا” در عرض یک هفته اول بعد از تزریق ، از بین میروند. برای بهبود این علائم میتوانید از کیسه یخ استفاده نمایید.
• با توجه به بازار آشفته این نوع محصولات در ایران و به منظور جلوگیری از مصرف ژلهای بیکیفیت که به طور غیرقانونی وارد میشوند، باید از نوع ژلی که برای شما مصرف میشود مطمئن شوید. ژلهای بیکیفیت ارزانتر هستند ولی ممکن است بسیار گران برای شما تمام شود.
ژلهای ارزان قیمت ممکن است گلوله شود یا از جای خود حرکت کنند و منظره بدی را به وجود آورد از طرف دیگر بسیاری از این ژلها به علت موادی که در ترکیب خود دارند باعث واکنش سیستم ایمنی فرد شده و در نهایت میتواند موجب ایجاد گرانولوما شود. درمان گرانولوما ماهها یا حتی سالها طول میکشد. حتماً نام ژل تزریقی را از پزشکتان بپرسید و جعبه آنرا در خانه نگهداری نمایید.
برای انجام تزریق در دو یا چند مرحله ممکن است پزشکتان ژل را به شما بدهد تا در خانه نگهداری نمایید. در این صورت باید ژل هیالورونیک اسید را در یخچال (نه در فریزر) قرار دهید.
• بعضی از افراد این نگرانی را دارند که بعد از اینکه مدت دوام ژل به پایان رسید فرم لبها به هم بخورد. مطالعات نشان داده که ژلهای هیالورونیک اسید در محل تزریق باعث تولید کلاژن نوع یک میشوند به همین دلیل بعد از جذب شدن خود ژل لبها یا به حالت قبلی برمیگردند یا فرم بهتر از حالت قبل از تزریق دارند.
• جدای کیفیت ژلهای تزریقی مهارت پزشک تزریقکننده نیز بسیار مهم است. بهتر است تا وقتی که به مهارت پزشک و کیفیت موادی که مصرف میکند مطمئن نشدهاید از انجام این کار خودداری کنید. بهترین راه اطمینان از مهارت پزشک، دیدن نتیجه کار در افرادی است که قبلا به وی مراجعه کردهاند. ژلهایی که از جنس هیدروکسی آپاتیت هستند به هیچ وجه برای تزریق در لب مناسب نیستند.
• درصورتی که تزریق به هر دلیلی مشکل داشته باشد، درصورتی که از هیالورونیک اسید استفاده شده باشد، درمان آن مشکل نیست ولی اگر از ژلهای دیگر استفاده شده باشد درمان بسیار مشکل است.
تفاوت فیلر لب با ژل لب در چیست؟
باید دقت کنید که فیلر یا پر کننده لب، یک مفهوم گسترده از روشهای تزریق به لب برای حجیم کردن آن است که تزریق ژل لب یکی از این روشهاست. در واقع ژل لب یکی از روشهای فیلر محسوب شده که در آن از ماده «هیالورونیک اسید» استفاده میشود، اما همه روشهای فیلر برای لب، تزریق ژل نیست. روشهای دیگری همچون «پلی لاکتیک اسید» نیز وجود دارد که در آن به جای پرکردن با ژل، پوست نسبت به تولید کلاژن تحریک میشود و نوع نیمه دائمی از فیلر محسوب میگردد. حال آنکه فیلر به روش تزریق ژل لب کاملا موقتی است.
مراقبت های قبل و بعد از تزریق ژل لب
جهت کاهش درد و کبودی پس از تزریق ژل ، می توان از کمپرس یخ در محل تزریق اما بدون هیچ گونه فشاری استفاده نمود .
پس از تزریق ژل نباید از رژلب استفاده کرد.
قیمت ژل ، با توجه به تعداد سرنگ های مصرفی از ژل به کاربرده در لب محاسبه می شود.
چنانچه به دیابت ، لوپوس ، عفونت های دهانی و اختلال انعقادی مبتلا هستید از تزریق ژل صرفه نظر کنید.
چنان چه فرد سابقه ی تبخال یا مصرف هر گونه دارو را دارد ، قبل از تزریق ژل ، باید با پزشک خود مشورت کند.
پزشک تزریق کننده ژل باید متخصص پوست و مو یا جراح پلاستیک باشد.
تزریق ژل ، باید در مراکز معتبر و تحت نظارت پزشک متخصص صورت پذیرد ، لذا قبل از عمل به خوبی در مورد سابقه و تخصص پزشک مورد نظر تحقیق کنید
عوارض تزریق فیلر لب
خوشبختانه تا به امروز گزارشی حاکی بر عوارض تزریق فیلر مشاهده نشده است.
مقدار کمی، تورم بعد از تزریق فیلر به وجود می آید که با استفاده از کمپرس یخ بر لب ،تورم بعد از 24 ساعت از بین می رود و نتیجه ی نهایی لب ها قابل مشاهده میشود.
روش تزریق فیلر کمترین عوارض و علائمات بعد از عمل را به خود اختصاص داده و مورد تمایز از سایر روش ها گشته است.تزریق فیلر بر لب کاملا تضمینی است و هیچگونه عفونت و عوارضی را به خود نسبت نداده است.