امروزه افراد زیادی برای کم کردن وزن خود به روش های مختلفی دست می زنند و حتی حاضراند عوارض آن را نیز به جان بخرند. هم اکنون عمل های نوین زیادی برای رسیدن به اندامی زیبا ابداع گردیده است، پیکر تراشی از دستاورد های مهم پزشکی است که برای بهبود شکل و فرم بدن با روش تهاجمی و غیر تهاجمی مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی افراد تصور می کنند که پیکر تراشی تنها با یک روش انجام می شود در حالی که اینگونه نیست و برای این منظور از تکنیک های مختلفی استفاده می شود که بنا بر نیاز افراد یکی از روش ها مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا برای خانم جوانی که تنها در پهلو های خود دارای چربی انباشته شده می باشد به منظور تخلیه ی چربی ها از روش غیر تهاجمی استفاده  شود.
برای تخلیه چربی های این قسمت می توان از شیوه هایی همچون لیزرلیپولیز ، لیپوماتیک ، لیپوساکشن و بادی جت را مورد استفاده قرار داد. در سال های اخیر کار با این دستگاه ها به آسانی انجام می شود ولی برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب پزشک نیز باید دارای تبحر باشد لذا تنها موضوع مورد اهمیت استفاده از کدام دستگاه و کدام روش نیست.
 

شیوه های تخلیه ی چربی بدون نیاز به جراحی :
لیپوساکشن
لیپوماتیک
لیپولیزر
بادی جت
در اولین جلسه ی مراجعه ی بیمار ، پزشک به بررسی تمام پارامتر های لازم می پردازد و اندام فرد به طور دقیق بررسی می شود وسپس برای اعمال تغییرات مورد نظر برنامه ریزی های لازم انجام می شود.
در این جلسه تمام موارد همچون تغذیه ، بودجه ، شغل ، نوع زندگی فرد و میزان فعالیت بدنی فرد بررسی می شود .به علاوه در مراجعه کننده های خانم که در آینده قصد بارداری و شیردهی دارند نیز این مورد در نظر گرفته می شود.
سپس بر اساس صحبت ها و مشاوره های صورت گرفته یک برنامه ریزی کلی می شود . ضمنا مزایا و معایب پیکر تراشی و همچنین میزان اثر بخشی آن شرح داده می شود که ممکن است شامل چند جلسه ی توجیهی باشد.

ویژگی های یک پزشک خوب برای پیکرتراشی :
باوجدان بوده و سلامت فرد برای او در اولویت باشد.
صبور بوده و تمامی بررسی ها و معاینات لازم را انجام دهد.
آزمایشات لازم را برای او تجویز کند.
در مورد داروهایی که مصرف می کند و بیماری هایی که دارد سوال کند.
خوش برخورد باشد.
خوش برخورد بودن از استریس بیمار به میزان زیادی می کاهد.
بهترین روش پیکرتراشی را متناسب با شرایط بیمار برای او در نظر بگیرد.
 

 

انتخاب بهترین دکتر پیکرتراشی
در مورد بهترین پزشک پیکرتراشی از آشنایان خود پرس و جو کرده و در گوگل جست و جو نمایید.
سپس لیستی از بهترین پزشکان پیکرتراشی تهیه کنید.
در مورد سوابق و میزان تحصیلات آن  ها تحقیق نمایید.
به مطب آن ها رفته و نمونه کارهای شان را مشاهده کنید.
سپس پزشک خود را انتخاب کرده و با او مشاوره داشته باشید و تمام انتظارات خود را با او درمیان بگذارید.
مراقبت های بعد از پیکرتراشی
از مصرف سیگار و مشروبات الکلی، به مدت 2 هفته بعد از عمل خودداری کنید.
استفاده از گن مخصوص بعد از پیکرتراشی توصیه می شود.
به میزان زیادی مایعات بنوشید.
غذاهای پرنمک و پرچرب استفاده نکنید.
چند روز بعد از عمل اقدام به پیاده روی کنید.
به حالت نود درجه و به مدت طولانی ننشینید.
چنانچه احساس خواب آلودگی دارید، بهتر است که استراحت مطلق داشته باشید.
تمیز نگه داشتن محل درمان
داروهایی که پزشک متخصص برای تان تجویز کرده را سر وقت و به طور مرتب مصرف نمایید.
محل درمان را هنگام استحمام با بتادین یا شامپو بچه و به آرامی بشوئید.
از مسکن های تجویز شده توسط پزشک ، برای تسکین درد خود استفاده کنید.
در صورتی که با علائم غیرعادی مواجه شدید، پزشک خود را مطلع سازید.
 

عوارض پیکرتراشی
بسیاری از افرادی که قصد انجام پیکرتراشی را دارند، نگرانی های بسیار زیادی در رابطه با عوارض ناشی از آن داشته و سوال های بسیار زیادی در این رابطه هنگام مراجعه برای مشاوره می پرسند.

لازم به ذکر است، چنانچه پیکرتراشی توسط پزشکی باتجربه و با مهارت بالا صورت گرفته و بیمار تمامی توصیه های قبل و بعد از آن را به خوبی رعایت کند، هیچ گونه خطری او را تهدید نخواهد کرد.

تنها عوارض پیکرتراشی مقداری کبودی و ورم می باشد که طبیعی بوده و با گذشت زمان رفع خواهد شد.

لیپوساکشن
همانطور که گفته شد لیپوساکشن یکی از رایج ترین روش های پیکرتراشی است که با استفاده از لوله ای از جنس استیل ( کانول ) صورت می گیرد. این لوله متصل به نوعی پمپ قدرتمند است که از طریق برشی بسیار کوچک وارد پوست می شود. از این روش می توان برای حذف چربی های اضافی قسمت های مختلف بدن همچون شکم ، پهلو ، باسن ، زیر زانو ، سینه و غیره استفاده کرد.

افرادی که تحت درمان با لیپوساکشن قرار می گیرند باید در نظر داشته باشند که با این روش تنها می توان چربی های اضافی را از بدن خارج کرد اما نمی توان جلوی ایجاد چربی را گرفت. بنابراین افرادی که تحت این درمان قرار می گیرند باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و در صورت امکان ورزش کنند.
 

نحوه انجام لیپوساکشن
نوع بیهوشی بیمار به شرایط جسمی و میزان چربی های قابل برداشت بیمار بستگی دارد که پس از بررسی پزشک مشخص خواهد شد.
این عمل توسط برشی کوچک انجام می شود. ابتدا به منظور کاهش خونریزی و تروما یک بی حسی موضعی رقیق تزریق خواهد شد. در مرحله بعدی لوله ای توخالی به نام کانول از طریق برش های ایجاد شده وارد بافت نرم چربی ها می شود. سپس جراح شروع به حرکات جلو عقب کنترل شده می کند. در نهایت چربی های اضافه با استفاده از سرنگ متصل به کانول ساکشن شده و آسپیره خواهد شد.
در آخر برش ها بخیه زده شده و پس از بسته شدن زخم ها پانسمان می شوند.
لازم به ذکر است افرادی که عملشان تحت بیهوشی کامل صورت می گیرد نباید از 12 ساعت قبل از جراحی چیزی خورده باشند. در واقع در این مدت خوردن و آشامیدن حتی آب ممنوع است. چرا که حین عمل حتما معده باید خالی باشد.
همچنین مصرف دارو های رقیق کننده خون همچون وارفارین و آسپرین از دو هفته قبل از جراحی ممنوع است.