درمان لک صورت یکی از راه های زیبایی صورت است به همین دلیل افراد برای درمان این لک ها به دنبال راه کار می گردند یکی از مواردی که می تواند موثر باشد لیزر لک صورت است.
لک های صورت دانه های تیره رنگ هستند که به دلیل تولید زیاد ملانین در پوست به این شکل ظاهر می شوند. ملانین رنگدانه هایی هستن که در پوست، مو و چشم به طور طبیعی وجود دارند و تولید بیش از حد آن باعث تیره تر شدن نقاطی در پوست می شود. همچنین کمبود ملانین در پوست باعث ایجاد لک های روشن و در مو با عث سفیدی مو می شود.
لک صورت به عنوان بیماری شناخته نمی شود زیرا خطرناک نیست و ضرری برای فرد ندارد و از این رو برای آن درمان ارائه می شود که فردی که به دلیل داشتن لک های صورت از چهره خود رضایت ندارد بتواند آن را درمان کند و درمان آن بستگی به رضایت فرد از چهره خود دارد.
علائم لک صورت
لیک صورت بسته به رنگ پوست برای صورت و یا سایر نواحی بدن ایجاد می شودو بافت این لک ها از جنس خود پوست می باشند و برجستگی ندارند و میزان و تراکم این لک ها در صورت یا بدن بستگی به عضوی دارد که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند. بنابراین اولین راه درمان برای لک صورت استفاده منظم از ضد آفتاب می باشد.
لک ها معمولا بر روی صورت، دست، شانه و کمر نمایان می شوند. لک ها معمولا چند درجه از پوست فرد تیره تر هستن و با دوری از آفتاب و استفاده از ضد آفتاب به طور طبیعی و بدون درمان پس از 6 تا 12 ماه از بین می روند. لیزر لک صورت برای لک هایی توصیه می شوند که پس از طی این دوره همچنان باقی بمانند.
علت لک صورت
آفتاب سوختگی و لک صورت
این لک ها به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب و یا استفاده از دستگاه برنزه کننده یا همان سولاریم به وجود می آیند. سولاریوم دستگاه های برنزه ککنده ای هستند که با تابش نور اشعه یو وی باعث تیره تر شدن پوست می شوند. اشعه یو وی عامل اصلی سرطان و بیماری های پوستی می باشد و پیری زودرس نیز به همراه دارد.
تغییرات هورمونی و لک صورت
گاهی با تغییر هورمون در بدن به خصوص در زمان بارداری لک هایی در پوست به وجود می آیند که در اصطلاح به آن ملاسما می گویند. این لک ها معمولا پس از طی دوره بارداری خود به خود خوب می شوند و نیاز به درمان ندارند.
تاثیر استفاده از برخی دارو ها در لک صورت
استفاده از برخی دارو ها باعث بالا رفتن رنگدانه ها در پوست می شود و در نتیجه لک های پوستی ایجاد می کند. استفاده از برخی داروهای استروئیدی ضدالتهاب مثل سایکوتروپیک ها و تتراسایکلین باعث ایجاد لک پوستی می شود.
معمولا با قطع کردن دارو این لک ها پس از مدتی از بین می روند.
لک پوستی به دلیل التهاب
در برخی مواقع پس از این که فرد یک دوره بیماری پوستی مثل پسوریازیس، اگزما، آکنه و آسیب پوستی را طی می کند لکه هایی بر روی پوست ظاهر می شوند که از بین رفتن آن ها نیاز به درمان دارد و معمولا خود به خود از بین نمی روند.
گاهی اوقات پس از بهبود زخم، سوختگی و یا نیش حشرات لک هایی بر روی پوست ظاهر می شود که معمولا پس از استفاده از کرم های ترمیم کننده بهبود پیدا می کنند اما اگر لک به همراه اسکار بر روی پوست باشد معمولا با لیزر لک صورت از بین می رو.
بیماری هایی که باعث لک پوستی می شوند
دیابت
معمولا افرادی که به دیابت مبتلا هستن دچار لک پوستی می شونداین لک ها معمولا بر روی ساق پا و دست ها نمایان می شوند، برخی این لک ها را با لک های پیری اشتباه می گیرند اما دیابت باعث ایجاد درماتوپاتی دیابتی و لکه های ساق پا می شود.
کبد
گاهی ممکن است بیماری های کبدی باعث بروز لک بر روی پوست صورت شود. معمولا پس از مراجعه به پزشک، برای شما آزمایش کبد تجویز می شود که در صورت نیاز کبد شما درمان شود.
درمان لک صورت با لیزر
همان طور که گفته شد خیلی از لک های پوستی به صورت خود به خود و یا با استفاده از پماد یا کرم های لایه بردار و ترمیم کننده بهبود میابند اما در صورت بهبود نیافتن این لک ها معمولا پزشکان لیزر لک صورت را توصیه می کنند
میکرودرم ابریژن
در این درمان با کشیدن سطح زبر بر روی پوست لایه برداری انجام می شود و این روش موجب تحریک پوست برای ساخت کلاژن می شود و به این ترتیب لک ها کاهش میابند.
کرایوتراپی
در این روش با زدن نیتروژن مایع بر روی یخ ها و انجماد ان ها به پوست آسیب وارد می شود که پس از طی مدتی و بهبودی آسیب لک ها روشن تر می شوند.