همان گونه که می دانید سردرد های میگرنی بسیار شدید تر از سردرد های معمولی است و به همین دلیل نیز در این قسمت می خواهیم به باید ها و نباید های غذایی برای افرادی که میگرن دارند، بپردازیم.
قبل از هر چیز باید بدانید که برای جلوگیری از بروز حملات میگرنی بدن شما باید کاملاً هیدراته باشد. یعنی باید آب بدن شما در هر ساعت از شبانه روز به خوبی تامین شده باشد. زیرا خشکی مغز یکی از علت های بروز سردرد های میگرنی است. به همین منظور نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز به این عزیزان توصیه می شود.
بهترین حالت برای پیشگیری از سردرد های میگرنی آن است که بدانیم چه موارد غذایی باعث تحریک آن می شود و از خوردن آن ها پرهیز کنیم. برای بسیاری از افراد تحریک کننده های غذایی از اصلی ترین عوامل هستند. به عنوان مثال برخی می گویند که بر اثر مصرف لبنیات و به ویژه پنیر های فرآوری شده و کهنه دچار سردرد های میگرنی شده اند و برخی دیگر خوردن غذا های چرب یا دانه های آجیل را از مواد غذایی محرک میگرن خود می دانند.

به همین دلیل نیز پیشنهاد می شود به مدت چند هفته برای خود یک دفترچه غذایی درست کنید و غذاهایی که قبل و بعد از سر درد میگرنی برای شما مشکل بیشتری ایجاد کرده اند را یادداشت کنید. با لیست برداری از مواد غذایی و توجه و دقت به آن می توانید یک الگوی تقریباً ثابت را برای جلوگیری از سردرد های میگرنی خود به دست بیاورید.
فراموش نکنید که مواد غذایی محرک میگرن می تواند برای هر شخصی متفاوت باشد. برای مثال برخی از افراد با مصرف موز دچار سردرد میگرنی می شوند و برخی دیگر برعکس با خوردن یک عدد موز سر درد آن ها بهبود پیدا می کند. در این مقاله از سایت برترین ها با ما همراه باشید باید ها و نباید های غذایی برای افرادی که میگرن دارند را به شما بگویید.

درمان قطعی میگرن چیست


بیشتر بخوانید : سردردهای خطرناک را بشناسید!


مواد غذایی محرک میگرن

با وجودی که مواد غذایی مختلفی در افراد گوناگون باعث بروز سردرد های میگرنی می شود، با این وجود برخی مواد غذایی مشترک وجود دارد که به عنوان محرک میگرن در بین تمام افراد شناخته شده است. برای مثال گوشت های فرآوری شده یا همان سوسیس و کالباس و هر ترکیب مواد غذایی کارخانه ای دیگری که در آن نیترات سدیم و نیتریت سدیم وجود داشته باشد، به عنوان محرک میگرن شناخته شده است. زیرا این دو ماده باعث افزایش اکسید نیتریک می شود که با بروز سردرد های میگرنی ارتباط دارد.
شکلات و برخی پنیر ها مانند پنیر چدار از مواد غذایی دیگری هستند که محرک سردرد های میگرنی می باشند. زیرا حاوی ماده خاصی به نام تیرامین هستند که عامل بروز سردرد های میگرنی شناخته شده است. به خصوص غذاهایی که حاوی مقدار زیادی سدیم هستند و غذا هایی با مواد افزودنی مانند مونو سدیم گلوتامات یا شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام نیز می توانند باعث میگرن شوند.

البته لازم به ذکر است که خانم ها در دوران قاعدگی یا قبل از آن و یا دوران بارداری به علت اختلالات هورمونی دچار سردرد های میگرنی می شوند. با این وجود رعایت یک رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف مواد محرک میگرن می تواند نقش به سزایی در کاهش علائم آن داشته باشد. کاهش قند خون نیز می تواند یکی از دلایل تحریک کننده میگرن باشد. به همین علت از جا انداختن وعده های غذایی و یا حذف آن ها به بهانه رژیم لاغری بپرهیزید.
انواع نوشابه های سرد و شربت های یخ دار و مواد غذایی یخ مانند بستنی ها نیز می توانند عامل محرک سردرد های میگرنی باشند. به همین علت نیز در فصول گرم سال از نوشیدن نوشابه های یخ دار یا بستنی بپرهیزید. اگر با تمامی نکات گفته شده درد شما کاهش نیافت لازم است به پزشک متخصص مغز و اعصاب در تهران مراجعه کنید.

داروهای میگرن


مطلب پیشنهادی سایت برترین ها : نقش موثر ویتامین ها در تناسب اندام


توصیه رژیم غذایی برای میگرنی ها

برخی مواد غذایی مانند برنج مخصوصاً برنج قهوه ای جزء مواد غذایی سالم برای میگرنی ها شناخته شده اند. همچنین انواع سبزیجات نارنجی، زرد و سبز مانند کدوی تابستانی، سیب زمینی شیرین، هویج و اسفناج می توانند باعث جلوگیری از بروز سردرد های میگرنی شوند. اسفناج به خاطر فولیک اسید و ویتامین ب بالایی که دارد، برای افراد میگرنی بسیار مفید است.
شیرین کننده های طبیعی یا طعم دهنده ها، مانند شربت افرا و عصاره وانیل نیز از جمله مواد بی خطر برای میگرنی ها به حساب می آیند.
به علاوه ویتامین ب2 یا ریبوفلاوین می تواند به کاهش حملات میگرنی کمک کند. ویتامین ب2 در مواد غذایی حیوانی مانند ماهی سالمون، گوشت قرمز، غلات و قارچ ها وجود دارد. به علاوه سعی کنید بیشتر از ماهی ها استفاده کنید تا امگا ۳ کافی دریافت کنید. تحقیقات نشان داده که برنامه های غذایی سرشار از امگا ۳ و امگا ۶ باعث کاهش بروز سردرد های میگرنی شده است. بادام و دانه کدو یا همان تخمه کدو به دلیل بالا بودن میزان منیزیم در آن ها می توانند به کاهش بروز حملات میگرنی کمک کنند. البته در این مورد زیاده روی نکنید. ۲۸ گرم در روز کافی است.

برای درمان میگرن چه بخوریم


بیشتر بخوانید : پیشگیری از سردرد در کودکان


در نهایت فراموش نکنید که نظم در خوردن و خوابیدن یکی از نکاتی است که از بروز سردرد های میگرن پیشگیری می کند. بنابراین بسیار مهم است که وعده های غذایی خود را سر ساعت معینی میل کنید و از دیر شدن وعده ها یا حذف آن ها بپرهیزید.
ضمن آن که استرس و هیجانات منفی یا مثبت نیز نقش موثری در بروز حملات میگرنی دارد. بنابراین سعی کنید از مشاغل پر استرس و محیط های پر هیجان دوری کنید و در صورت ناگزیر بودن با تکنیک های آرام سازی مانند مدیتیشن خود را آرام کنید.