تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که به طور منظم یک ابزار موسیقی را مینوازند بعد از مدتی شکل و قدرت مغز خود را تغییر میدهند که این عامل در نهایت میتواند به بهبود مهارتهای و تواناییهای ادراکی آنها منجر شود. حتی نواختن موسیقی میتواند میزان ضریب هوشی را در میان کودکان و بزرگسالان تا 7 درجه افزایش دهد.
موسیقی همچنین میتواند روی رفتار کودکان تأثیر مثبتی داشته به طوری که کودکان زمانی که به شکل گروهی اقدام به آموزش موسیقی میکنند با مفاهیمی مانند همکاری، بردباری و نظم گروهی آشنا شده و آنها را به طور عملی میآموزند. نواختن یک ساز خاص است از طرف دیگران مورد تحسین واقع میشود و همین عامل تأثیر بسیار شگرفی در بالا رفتن اعتماد به نفس در میان کودکان دارد.
آیا فرزند شما آماده فراگیری موسیقی است؟
آموزش ویلن از حدود شش سالگی با سازهای کوچکتر از سایز معمول آغاز میشود.
بسیاری از اساتید موسیقی معتقد هستند که اگر فرزند خود را زودتر از آنچه لازم است به کلاسهای موسیقی بفرستید ممکن است، استعداد موسیقی آنها را برای همیشه کور کنید. کودک ممکن است در صورت برخورد با دشواریهای فراگیر ساز ناامید شود و اعتماد به نفس خود را برای مدت زیادی از دست دهد، این امر میتواند برای او در سایر زمینههای زندگی از جمله مدرسه نیز مضر باشد. بسیاری از کودکانی که در سنین زیر 8 سال به کلاسهای آموزشی موسیقی جدی فرستاده میشوند دچار چنین مشکلاتی خواهند شد.
- اگر از زیر 8 سال میخواهید موسیقی را وارد زندگی فرزند خود بکنید، فلوت ریکوردر بهترین انتخاب است. تجربه نشان داده است از زمانی که کودک انگشتان خود را با اختیار به حرکت در میآورد، میتواند هنرآموز فلوت باشد.
- برعکس مورد اول پیانو را باید زمانی شروع کرد که کودک حداقل بتواند در حالت ایستاده به کلاویهها تسلط نسبی داشته باشد و قدرت فیزیکی آن برای فشار دادن کلاویهها کافی باشد.
- سازهای زهی از خانواده ویلن معمولاً از سن شش سالگی زودتر شروع نمیشوند، ضمن اینکه یقیناً باید با سازهایی در ابعاد کوچکتر مثل یک هشتم با یک چهارم آموزش را آغاز کرد.
- سازههای بادی – به جز فلوت- ریکورد – معمولاً هنگامی شروع میشوند که دندانهای اصلی کودک رشد کرده باشند و کودک قدرت کافی برای دمیدن در ساز را دارا باشد. همچنین چون این سازها کمتر در ابعاد کوچکتر موجود هستند باید دقت کرد که آیا وضعیت فیزیکی کودک توانایی اجرای ساز را دارد یا خیر .
- سازهای مضرابی مانند سهتار، گیتار، و ... که در ابعاد کوچکتر هم وجود دارند برای کودکان زیر 8 سال توصیه نمیشوند.
- نکته بسیار مهم آنکه فراگیری مهارتهای آوازی برای کودکان و نوجوانان به صورت جدی برای سنین پایین 15 سال توصیه نمیشود. اما کلاسهای آوازخوانی دست جمعی از سن سه سالگی باعث رشد علاقه آنها به موسیقی خواهد شد.
برای دریافت نتیجه بهتر، کودک خود را در کلاسهای عمومی ثبتنام کنید.