جراحی ایمپلنت دندان روشی است که طی آن ریشه‌های دندان را با پایه‌های فلزی و پیچ شکل جایگزین می‌کنند. همچنین دندان‌های آسیب‌دیده یا از دست رفته نیز با دندان‌های مصنوعی جایگزین می‌شوند. خبر خوب در مورد این روش درمانی، واقعی بودن دندان‌های مصنوعی جایگزین‌شده است.
 از این رو شما نیز اگر به زیبایی دهان و یکنواختی یا خوش فرمی دندان‌های خود اهمیت می‌دهید بد نیست به ایمپلنت فکر کنید. جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین مناسبی برای پروتزها یا بریج‌کاری‌هایی باشد که به خوبی روی هم قرار نمی‌گیرند. 
در صورتی که به دلیل فقدان ریشه‌های طبیعی دندان نمی‌توان پروتزهای مصنوعی یا دندان‌های بریج کاری را به درستی جایگزین کرد، ایمپلنت می‌تواند بهترین روش جایگزین به شمار آید. 
در هر ساعتی از شبانه روز اگر به خدمات مربوط به ایمپلنت نیاز پیدا کردید، می‌توانید به مطب دندانپزشکی تخصصی دکتر آیدین مغانی مراجعه کنید و از خدمات تخفیف‌دار آنها نیز نهایت بهره را ببرید. 

ایمپلنت دندان چیست؟ 

هنگامی که دندانی به دلیل آسیب یا بیماری از دست می‌رود، فرد می‌تواند عوارضی مانند از دست دادن سریع استخوان، گفتار ناقص یا تغییر الگوهای جویدن را تجربه کند که منجر به ناراحتی او می‌شود. جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت بیمار را بهبود بخشد. 
نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. این روش درمانی به چندین شکل و مدل قابل اجرا است. مزیت اصلی آن پشتیبانی قوی از دندان‌های جدید شما خواهد بود. بعد از ایمپلنت فرآیندی پیش روی شما است که به ترمیم استخوان‌های محکم اطراف ایمپلنت نیاز دارد. 
از آنجایی که این ترمیم استخوان به زمان نیاز خواهد داشت، ممکن است این روند تکمیلی تا چندین ماه طول بکشد. ایمپلنت‌های دندانی ابزارهای پزشکی هستند که از طریق جراحی در فک کاشته می‌شوند تا توانایی جویدن یا ظاهر زیبای دهان افراد را بازیابی کنند. 
ایمپلنت‌ها از دندان‌های مصنوعی، بریج یا سایر مدل‌های مصنوعی پشتیبانی می‌کنند. سیستم‌های ایمپلنت دندانی شامل بدنه ایمپلنت دندان و اباتمنت ایمپلنت دندانی است و همچنین یک پیچ ثابت‌کننده اباتمنت نیز دارد. بدنه ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک به جای ریشه دندان قرار می‌گیرد. 

چرا ایمپلنت؟ 

همان‌طور که ایمپلنت‌های دندانی با جراحی در استخوان فک شما قرار می‌گیرند. در واقع آنها به عنوان ریشه دندان‌های از دست رفته عمل می‌کنند. از آنجایی که تیتانیوم موجود در ایمپلنت‌ها با استخوان فک شما ترکیب می‌شود، ایمپلنت‌ها نمی‌لغزند، صدایی ایجاد نمی‌کنند یا به استخوان‌ شما آسیبی نمی‌رسانند. 
در ضمن مواد این روش درمانی همانند دندان‌های معمولی شما دچار پوسیدگی نمی‌شوند. به طور کلی ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب باشد اگر: 
•    یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید 
•    استخوان فک شما به رشد کامل رسیده باشد 
•    استخوان شما به قدر کافی برای محکم کردن ایمپلنت‌ها قوی باشد یا قادر به پیوند استخوان باشید 
•    بافت‌های دهان سالمی داشته باشید 
•    شرایط یا بیماری خاصی که بر روی بهبود استخوان تاثیر بگذارد، نداشته باشید 
•    تمایلی یا توانایی استفاده از دندان مصنوعی را نداشته باشید 
•    قصد دارید قدرت گفتار خود را بهبود بخشید 
•    تنباکو نمی‌کشید 
•    توانایی متعهد بودن به دستورالعمل‌های بعد از ایمپلنت را داشته باشید 

برنامه‌ریزی برای انجام ایمپلنت 

در طول فرآیند برنامه‌ریزی برای ایمپلنت‌های دندانی ممکن است با انواع مختلفی از متخصصان روبرو شوید. برای مثال پزشک متخصص دهان، فک و صورت، دندانپزشک متخصص به منظور درمان ساختارهایی که از دندان‌های حمایت می‌کنند مثل لثه و استخوان، دندانپزشک طراح دندان‌های مصنوعی و حتی متخصص گوش و حلق و بینی از جمله متخصصان درگیر در روند انجام ایمپلنت دندان هستند. 
با توجه به اینکه ایمپلنت‌های دندانی به یک یا چند عمل جراحی نیاز دارند، برای آماده شدن در طول این فرآیند باید یک ارزیابی کامل را پشت سر بگذارید. مراحل انجام ایمپلنت عبارت هستند از: 
•    معاینه جامع دندانپزشکی: عکس‌های اشعه ایکس و سه بعدی از دندان و فک بیمار گرفته می‌شود.
•    بررسی تاریخچه پزشکی فرد متقاضی: در این مرحله سابقه هر گونه بیماری و مصرف هر دارویی از جمله داروهای تجویزی، بدون نسخه و مکمل‌ها باید به اطلاع پزشک متخصص برسد. در صورتی که فرد بیماری قلبی خاصی داشته یا ایمپلنت‌های ارتوپدی انجام داده باشد، پزشک ممکن است قبل از جراحی آنتی بیوتیک تجویز کند تا از عفونت‌ جلوگیری شود. 
•    برنامه و طرح‌ریزی برای درمان متناسب با شرایط بیمار: در این مرحله تعداد دندان‌هایی که نیاز به تعویض دارند و وضعیت استخوان فک و دندان‌های باقی مانده را باید در نظر گرفت. 
علاوه بر مراحل ذکر شده در بالا، به منظور کنترل درد، از گزینه‌های بیهوشی در حین جراحی همانند بی‌حسی موضعی، آرام بخش یا بیهوشی عمومی استفاده می‌کنند. شما می‌توانید با متخصص دندانپزشک خود در مورد اینکه کدام گزینه برای شما بهتر است صحبت کنید و مشاوره بگیرید. 
پزشک متخصص شما بسته به نوع بیهوشی شما، در مورد خوردن و آشامیدن قبل از جراحی آموزش‌های لازم را در اختیارتان قرار می‌دهد. دکتر آیدین مغانی یکی از بهترین متخصصان حاضر در حوزه ایمپلنت دندان است که کلیه خدمات اورژانسی دندان پزشکی را به صورت شبانه روزی نیز در اختیار بیماران محترم قرار می‌دهد. 

مراحل ایمپلنت دندان 

جراحی ایمپلنت دندان به طور معمول یک جراحی سرپایی است که به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و زمان بهبودی آن با توجه به نوع استخوان شما و روش ایمپلنت منتخبتان کمی متفاوت خواهد بود. فرآیند کاشت ایمپلنت دندان شامل مراحل مختلفی است که عبارت هستند از: 
•    برداشتن دندان آسیب دیده 
•    آماده سازی استخوان فک (البته در صورت نیاز) 
•    کاشت ایمپلنت دندان 
•    رشد و بهبود استخوان 
•    قرار دادن تکیه گاه 
•    قرار دادن دندان مصنوعی 
کل این فرآیند ممکن است از ابتدا تا انتها چندین ماه طول بکشد. بیشتر این زمان به درمان و انتظار رشد استخوان جدید در فک شما اختصاص دارد. بسته به شرایط شما، روش خاص انجام شده، مواد مورد استفاده و غیره گاهی اوقات می‌توان مراحل خاصی را با هم ترکیب کرد. 

توصیه‌های قبل و بعد از ایمپلنت 

قبل از انتخاب روش ایمپلنت دندان با دندانپزشک مورد نظر خود در مورد مزایا و خطرات احتمالی این روش صحبت کنید. همچنین باید با توجه به نظر پزشک خود تصمیم بگیرید که کاندیدای این روش درمانی هستید یا از سایر روش‌های موجود استفاده می‌کنید. 
سلامت کلی شما عامل مهمی در تعیین اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید به حساب می‌آید. همچنین سلامتی شما در مدت زمان بهبودی شما و مدت ماندگاری ایمپلنت نیز تاثیر بسیاری دارد. توصیه می‌کنیم از پزشک متخصص خود بپرسید که از چه مارک و مدلی برای ایمپلنت دندان استفاده می‌کند. 
بهتر است این اطلاعات جمع‌آوری شده را برای سابقه خود نگه‌دارید. مصرف سیگار نیز ممکن است روند بهبودی را تحت تاثیر قرار دهد و موفقیت طولانی مدت ایمپلنت را کم کند. 
روند بهبودی ایمپلنت ممکن است چندین ماه یا حتی بیشتر طول بکشد، در این مدت شما به طور معمول یک اباتمنت موقت به جای دندان خود خواهید داشت. تمام موارد ذکر شده در بالا، جزء مراحل و توصیه‌های قبل از جراحی ایمپلنت بودند. در ادامه توصیه‌هایی بعد از اجرای جراحی ایمپلنت در اختیار شما قرار می‌دهیم: 
•    دستور العمل‌های بهداشت دهان و دندان را که توسط متخصص دندانپزشکی به شما داده می‌شود را با دقت دنبال کنید. 
•    به طور مرتب ایمپلنت و دندان‌های اطراف را برای موفقیت و ماندگاری طولانی مدت ایمپلنت تمیز کنید. 
•    به طور منظم از پزشک متخصص دندان خود وقت ویزیت دریافت کنید. 
•    در صورتی که ایمپلنت شما شل است یا شما احساس درد دارید، بهتر است خیلی فوری به دندانپزشک متخصص خود مراجعه کنید. 

6 مزیت ایمپلنت دندان 

ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت فردی را بهبود بخشند. با این حال گاهی اوقات ممکن است عوارضی رخ دهد. عوارض به زودی و بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت رخ می‌دهند. البته در برخی موارد نیز افراد خیلی دیر متوجه نادرستی ایمپلنت دندان خود می‌شوند. 
برخی از مسائل منجر به شکست ایمپلنت می‌شوند که به طور معمول شل بودن ایمپلنت باعث از دست رفتن آن می‌شوند. در صورتی که ایمپلنت موفق نباشد باید از روش‌های جراحی دیگری برای تعمیر و جایگزینی ایمپلنت نیز استفاده می‌شود. در این بخش 6 مورد از مزایای این روش درمانی را به طور خلاصه نام می‌بریم: 
•    بازیابی توانایی جویدن 
•    بهبود ظاهری و زیبایی 
•    کمک به جلوگیری از کوچک شدن استخوان فک به دلیل از دست دادن استخوان 
•    حفظ سلامت استخوان و لثه‌های اطراف 
•    کمک به ثابت نگه داشتن دندان‌های مجاور 
•    بهبود کیفیت زندگی 

نتیجه نهایی ایمپلنت دندان 

در بیشتر مواقع ایمپلنت‌های دندانی موفق هستند. با این حال گاهی اوقات استخوان به اندازه کافی با ایمپلنت فلزی سازگاری نخواهد داشت. برای مثال مصرف سیگار ممکن است به شکست ایمپلنت و افزایش عوارض بعد از آن کمک کند. در صورتی که استخوان به اندازه کافی جوش نخورد، ایمپلنت برداشته می‌شود. 
در ادامه استخوان شما تمیز می‌شود و می‌توانید حدود 3 ماه دیگر این روش را دوباره امتحان کنید. شما می‌توانید با رعایت نکات زیر به دندانپزشکی خود در نگه داشتن دندان‌های طبیعی کمک کنید: 
•    بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید. درست همانند دندان‌های طبیعی خود، ایمپلنت‌ها، دندان‌های مصنوعی و بافت لثه را تمیز نگه دارید. توجه داشته باشید برس‌های طراحی شده ویژه می‌توانند بین دندان‌های شما بلغزند و به تمیز کردن گوشه‌ها، شکاف‌های اطراف دندان‌ها، لثه‌ها و پایه‌های فلزی کمک کنند. 
•    به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. برای اطمینان از سلامت و عملکرد مناسب ایمپلنت خود، معاینات پزشکی را برنامه‌ریزی کنید و توصیه‌های مربوط به تمیز کردن حرفه‌ای را در نظر داشته باشید. 
•    از عادت‌های مضر خودداری کنید. اقلام سفت همانند یخ، آب نبات‌های سفت را نجوید زیرا می‌توانند تاج یا دندان‌های طبیعی شما را بشکنند. از تنباکو و محصولات کافئین‌دار که بر روی دندان لکه ایجاد می‌کنند خودداری کنید. دندان قروچه خود را درمان کنید. 

دندان خود را کجا ایمپلنت کنیم؟ 

با توجه به نکات و مزیت‌هایی که در مورد ایمپلنت دندان ذکر شد، شاید شما نیز برای انجام این روش جراحی آماده و مصمم باشید. در صورتی که از فقدان دندان خود به هنگام خندیدن ناراحت هستید، توصیه می‌کنیم از روش ایمپلنت برای زیبایی لبخند و افزایش کیفیت دهان خود استفاده کنید. 
دکتر آیدین مغانی یکی از بهترین جراحان و دندانپزشکان است که بیش از 12 سال سابقه داشته و بهترین خدمات را در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار می‌دهد. برای انجام هر نوع ایمپلنت سوئیسی، آمریکایی، فرانسوی، کره‌ای، سرامیکی، نامنظم، بدون تراش یا با حداقل تراش و غیره از همین متخصص دندانپزشک کمک بگیرید.