فهرست:

دوره های مربیگری مهد کودک 
نحوه دریافت کارت مربیگری مهد کودک 
مدارک لازم برای دریافت کارت مربیگری مهد کودک
شرایط دریافت کارت مربیگری مهد کودک 
سرفصل‌های دوره مربی مهد در (جهاد دانشگاهی)
سخن پایانی  

افراد علاقه‌مند به مربیگری در مهد کودک می‌توانند از طریق شرکت در دوره‌های این حیطه از مربیگری که در جهاد دانشگاهی، بهزیستی، آموزشگاه‌های آزاد و...برگزار می‌شوند تحت آموزش‌های لازم داستان‌گویی، آموزش کاردستی، روش‌های کشف خلاقیت کودک و... قرار گرفته و کارت مربیگری خود را دریافت کنند. در نهایت آن‌ها با کسب نمره قبولی و دریافت مدرک مربیگری مهد کودک قادر خواهند بود تا فعالیت خود را در یکی از این مراکز آغاز نمایند. مربی مهد کودک نقش بسیار مهمی در تربیت کودکان و دانش آموزان داشته و مهارت‌های مورد نیاز را از طریق بازی و سرگرمی به کودکان آموزش می‌دهد. وی با کشف استعدادهای کودکان می‌تواند در زمینه شکوفایی و آینده حرفه‌ای آن‌ها بسیار موثر باشد. در ادامه این مقاله از سایت برترین ها با ما  همراه باشید.


بیشتر بخوانید : ویژگی مربی خوب مهدکودک چیست؟


 مدرک مربیگری مهد کودک جهاد دانشگاهی

دوره های مربیگری مهد کودک 

مربی مهد کودک مهارت علاوه‌بر آموزش مهارت‌های خواندن و نوشتن به کودکان، وظایف دیگری نیز برعهده دارد که از مهم‌ترین ظایف مربی می‌توان به تربیت کودکان اشاره کرد. کودکان می‌بایست پیش از آن‌که وارد مدرسه شوند یک‌سری قوانین و مقررات مربوط به این سیستم آموزشی را بشناسند و نحوه ارتباط گیری با معلم و همکلاسان خود را بدانند. وظیفه مربی مهد نیز آموزش این مهارت‌ها به کودکان است. در سراسر ایران ارگان‌هایی به ارائه مدرک مربیگری مهد کودک از طریق آموزش به افراد علاقه‌مند به این حیطه می‌پردازند و افراد زیادی با کمک آن‌ها مشغول به فعالیت می‌شوند؛ اما هر کدام از این ارگان‌ها در نحوه تدریس و ارائه مدرک دارای سبک‌های مختلفی هستند.

شهرداری‌ها 

شهرداری از مراکز دوره‌های برگزاری مربیگری بوده که تحت نظر بهزیستی است. برای ثبت نام هیچ‌گونه محدودیت سنی وجود نداشته و حداقل مدرک مورد نیاز دیپلم است. در شهرداری کلاس‌ها به دو صورت تئوری و عملی برگزار می‌گردند و بعد از اتمام ۹۰ ساعت آموزش در صورت قبولی در امتحان، مدرک مربیگری مهد کودک به افراد تعلق می‌گیرد. بعد از اخذ مدرک نوبت به دوره کارورزی می‌رسد و نزدیک به دو روز تحت یکی از مراکزی که بهزیستی تعیین کرده باید این دوره را بگذرانید. بعد از اتمام دوره می‌توانید خود را به عنوان یک مربی معرفی نمایید.

جهاد دانشگاهی

شما می‌توانید با آموزش و گذراندن دوره‌های مربوطه در این مرکز مدرک معتبری را دریافت کنید؛ جهاد دانشگاهی یکی از برترین مراکز برگزاری دوره مربیگری مهد کودک به حساب می‌آید. همچنین مانند شهرداری تحت نظر بهزیستی بوده و یکی از عوامل استخدام سریع محسوب می‌شود؛ روش برگزاری این دوره مطابق با واحدهای آموزشی انجام می‌گیرد. با توجه به زمان هر فرد کلاس به‌صورت مختلف برگزار می‌گردد. 
این کلاس‌ها از هفته‌ای یک روز تا هفته‌ای ۴ روز ممکن است برگزار شوند. در جهاد دانشگاهی نیز امتحانات به‌صورت تئوری و عملی برگزار می‌گردند و افراد پس از قبولی و تایید توسط اساتید مدرک خود را دریافت کرده و می‌توانند مشغول به کار شوند. پس از آموزش تئوری یک فهرست از مهد کودک‌های مورد تایید بهزیستی به افراد ارائه شده تا با توجه به علایق و شرایط زندگی خود بتوانند دوره کارورزی را پشت سر بگذارند.

موسسات خصوصی یا آزاد

موسسه‌های زیادی با دریافت مجوز از سازمان‌هایی بهزیستی به برگزاری دوره‌های مربیگری مشغول هستند. در این موسسات افراد به‌طور جامع و مفصل تحت آموزش قرار می‌گیرند و افراد مشغول به تدریس در این مراکز، اساتید دانشگاه علمی کاربردی و جهاد دانشگاهی بوده‌اند که شناخت کاملی از متدهای جدید این دوره‌ها و تجربه زیادی در خصوص مربی‌های مهد کودک دارند. 
با ثبت نام و گذراندن این دوره که حدودا ۱۲۰ ساعت است، می‌‌توانید مدرک مربیگری مهد کودک را دریافت کنید. مدرکی که از این موسسات اخذ می‌شود دارای مهر و امضا از سازمان بهزیستی و همچنین مهر و امضا از خود موسسه است. با دریافت این مدرک می‌توانید در شغل مورد نظر خود استخدام شوید.


بیشتر بخوانید : بهترین مهد دو زبانه در شمال تهران


نحوه دریافت کارت مربیگری مهد کودک 

یکی از مزیت‌های این شغل این است که محدودیت سنی نداشته و افراد علاقه‌مند به مربیگری در هر دوره سنی که توانایی صبر و خلاقیت و... را دارند می‌توانند به سراغ این شغل بروند. همچنین افراد در هر سنی می‌توانند اقدام به آموزش نموده و مراکز بسیاری بعد از آموزش کارت یا مدرک مربیگری مهد کودک را صادر می‌کنند. کارت مربیگری مهد کدوک در مصاحبه استخدام مراکزی از جمله سازمان بهزیستی، آموزشگاه‌های خصوصی، جهاد دانشگاهی و... الزامی است.
در ابتدا باید از طریق مراجعه به مراکز دولتی یا خصوصی از شرایط ثبت نام و برگزاری کلاس‌ها اطلاعات لازم را به دست آورید؛ از برترین دوره‌های برگزاری مربیگری مهد کودک می‌توان به جهاد دانشگاهی و بهزیستی اشاره کرد. در جهاد دانشگاهی بعد از ثبت نام نوبت به آموزش می‌رسد که به‌صورت ۹۰ ساعت کلاس تئوری و یک روز و نیم کارورزی بوده و پس از امتحانات تئوری و عملی در صورت قبولی مدرک مربیگری مهد کودک صادر خواهد شد. 

گرفتن کارت مربیگری مهد کودک

مدارک لازم برای دریافت کارت مربیگری مهد کودک

افراد علاقه‌مند به دریافت مدرک مربیگری مهد کودک برای آموزش و شروع  این کار باید یک‌سری از مدارک خود را آماده کرده و به مراکز مورد نظر مانند جهاد دانشگاهی یا سازمان‌های مورد تایید بهزیستی مراجعه کنند. این مدارک شامل موارد زیر می‌شوند.
•    کپی شناسنامه و کارت ملی 
•    یک قطعه عکس
•    کپی آخرین مدرک تحصیلی 
•    دیپلم و گواهی عدم سوء سابقه 
مزایای کارت مربیگری 
افراد زیادی به‌دلیل مشغله‌های کاری کودکان خود را به مهد کودک و مراکز نگهداری از کودکان می‌سپارند؛ در نتیجه تعداد این مراکز در حال افزایش بوده و در این صورت احتیاج به مربی در کشور رو به افزایش است. افرادی که به این کار علاقه‌مند هستند در صورت داشتن کارت معتبر می‌توانند در این زمینه شغل مورد علاقه خود را یافته و مشغول به کار شوند. در این دوره آموزشی می‌توانید با بسیاری از موارد و مفاهیم مفید دیگری از جمله ساخت کاردستی های کودکان، روانشناسی کودک، نحوه تدریس مفاهیم اجتماعی و دینی و رشد کودکان و... آشنا شوید که قطعا در زندگی شما کارایی خواهند داشت. 
یادگیری این مهارت‌ها در زندگی خصوصی افراد نیز تاثیرگذار بوده و سبب درک زندگی کودکانه بچه‌ها خواهد شد. همچنین ناگفته نماند که دنیای کودکان بسیار پاک و شاد است که از طریق گذراندن ساعتی از روز می‌توانید اوقات بسیار لذت‌بخش و شیرینی را تجربه کنید. حتی می‌توانید مادر و الگوی خوبی برای کودکان خود باشید.

شرایط دریافت کارت مربیگری مهد کودک 

1.    استعداد ارتباط و آموزش به کودکان 
در صورتی که علاقه‌مند به کار با کودکان هستید می‌بایست در دوره‌های فنی حرفه‌ای مربیگری مهد کودک شرکت کرده و در مدت ۲۴ جلسه به تعامل و نحوه برقراری ارتباط با کودکان شناخت بیشتری پیدا کنید؛ همچنین نحوه آموزش به کودکان را نیز خواهید آموخت. در این دوره جوانب مختلف کار در مهد کودک از جمله نقاشی، حس پنجگانه، نحوه اجرای داستان، بازی درمانی و... را آموزش خواهید دید.

2.    پرداخت هزینه مدرک 
این هزینه شامل هزینه‌های کلاس و امتحان و صدور مدرک می‌شود.

3.    خصوصیات اخلاقی مناسب
مربی مهد کودک علاوه‌بر صبر و تحمل باید به کار با کودکان نیز علاقه‌مند باشد و در برخورد با مشکلات تسلط کافی داشته باشند. همچنین می‌بایست نحوه برخورد با کودکان را بداند، چراکه مانند یک مادر باید ساعتی از روز خود را با کودکان سپری کند؛ در نتیجه باید مانند یک پشتیبان کودکان را تربیت نماید. دو وظیفه مهم و اساسی مربیان مهد کودک عشق به کودکان و آموزش است‌ و از ویژگی‌های یک مربی نمونه و کاربلد می‌توان به نحوه سرگرم و بازی با کودکان، لحن صحبت با کودکان و والدین، تدریس مهارت‌ها به کودکان و مدیریت زمان اشاره کرد.


بیشتر بخوانید : مهدکودک خوب، ویژگی‌هایش چیست؟


سرفصل‌های دوره مربی مهد در (جهاد دانشگاهی)

بعد از اتمام مراحل ثبت نام سرفصل‌های زیر به افراد آموزش داده می‌شوند:
•    برخورد مناسب و مهارت برقراری ارتباط و ارتباط تاثیرگذار با کودک و والدین 
•    اصول صحبت کردن
•    کمک‌های اولیه 
•    تدریس مهارت‌های دینی و اجتماعی 
•    بیماری‌های معروف در کودکان
•    آشنایی کودکان با خلاقیت مانند کاردستی 
•    روانشناسی رشد
•    آشنایی با یادگیری 
•    روش آموزش ریاضی از طریق بازی 
•    روش آموزش مفهوم‌های زبان آموزی با بازی 
•    آشنایی با یادگیری 

 دوره مربیگری مهد کودک بهزیستی تهران

سخن پایانی  

با کارت مربیگری مهد کودک می‌توانید در سراسر ایران اقدام به ثبت نام کنید. این کار نیز مانند مشاغل دیگر سختی‌های خود را داشته و به صبر و حوصله برای بازی و آموزش با کودکان نیازمند است. افراد می‌توانند در هر سنی با داشتن مدارک‌ خود این دوره را آموزش دیده و مشغول به شغل شوند.