یکی از معضلاتی که محدود به سن خاصی نمیشود، مشکلات شنوایی بوده که ممکن است در هر سنی بروز کند. تمامی متخصصان فعال در این حوزه توصیه میکنند به منظور درک هرچه سریعتر این عارضه، تستهایی به منظور سنجش سیستم شنوایی انجام دهید. به منظور انجام این تستها باید به کلینیکهای معتبر و شناخته شده چون مجموعه سایه مراجعه کنید؛ چراکه در اینجا تمامی مراحل بدون درد بوده و با استفاده از تکنیکهای غیرتهاجمی انجام میشود.
انجام شنوایی سنجی در کلینیک گوش، حلق و بینی، شنوایی و سمعک سایه
اگرچه بسیاری از افراد تصور میکنند شنوایی سنجی بسیار آسان است، اما باید بدانید در واقعیت اینطور نبوده و حتماً حین کار میبایست از تجهیزات و تکنیکهای نوین به منظور کسب نتایج دقیق استفاده کرد. در بسیاری از روشها از هدفونهای مخصوص به منظور تشخیص فرکانسهای مختلف استفاده میشود. سایر دستگاههای مورد استفاده در شنوایی سنجی شامل Audiometer میشود که فردی دارای صلاحدید باید از آن استفاده نماید. این فرد که میتواند پرسنل آموزش دیده مجموعه سایه یا شنواییشناس باشد، میتواند با استفاده از تکنیکهای ویژه، میزان آستانه شنوایی افراد را سنجیده و میزان کم شنوایی آنها را درک نماید.
شما پس از استفاده از ادیومتر باید برای هر گوش به صورت جداگانه فرکانسهای مختلف را شنیده و بلندی آن را با استفاده از دستگاه مخصوص، نشان دهید. معمولاً این میزان میتواند از ۲۰ دسی بل تا ۱۲۰ دسی بل متغییر باشد.
خفیف : بین ۲۵ تا ۴۰ دسی بل
متوسط: بین ۴۱ تا ۶۵ دسی بل
شدید: بین ۶۶ تا ۹۰ دسی بل
عمیق: بالای ۹۰ دسی بل
انواع کم شنوایی یا ناشنوایی
لازم به ذکر است کم شنوایی نیز دارای سطوح و انواع مختلف بوده که شناخت نسبت به آنها میتواند تأثیر بسزایی در انتخاب شیوه درمان داشته باشد. اگر بخواهیم به انواع کم شنوایی گوش اشاره کنیم، باید بدانید که شامل کمشنواییرسانا یا هدایتی، کمشنوایی حسی عصبی و کمشنوایی مختلط میشود.
- کمشنواییرسانا یا هدایتی
ازآنجا که گوش افراد دارای استخوان مهم مالئولوس، اینکوس و رکابی است، ممکن است در برخی موارد وجود مایع در آن بخش مانع عبور صدا شود که از علائم آن میتوان به عفونت گوش، پارگی پرده گوش و جمع شدن جرم گوش اشاره کرد.
- کمشنوایی حسی عصبی
هنگامی که حلزون گوش فردی دچار مشکل شود، این عارضه رخ میدهد. اگرچه این مشکل معمولاً در سنین بالا نمایان میشود، اما قطعاً در همه حال باید پیگیر وضعیت حلزون گوش بود. از علائم این عارضه میتوان به تروما، عفونت و... اشاره کرد.
- کمشنوایی مختلط
این عارضه ترکیبی بوده و ممکن است به علت عفونتهای طولانی، بیماری ارثی یا آسیب به سر نمایان شود.
نحوه درک اصوات میزان تشخیص صدا سطح شنوایی
درک کلمات دشوار بین 25 تا 29 دسیبل اختلال شنوایی خفیف
نیاز به سمعک برای مکالمه بین 40 تا 69 دسیبل اختلال شنوایی متوسط
استفاده از لب خوانی یا زبان اشاره بالاتر از 70 تا 89 دسیبل ناشنوایی شدید
لبخوانی، زبان اشاره، خواندن و نوشتن عدم تشخیص زیر 90 دسیبل ناشنوایی عمیق
انواع تست شنوایی سنجی
در این سنجش معمولاً بخشهایی چون انتقال مکانیکی صدا (عملکرد گوش میانی)، انتقال صدای عصبی (عملکرد حلزونی) و توانایی تشخیص گفتار (پردازش مرکزی) سنجیده میشود. البته در کنار این سنجش، تکنیکهای دیگری نیز بکار گرفته میشود. از جمله این تکنیکها موارد ذیل هستند:
ادیومتری مهمترین روش برای شنوایی سنجی
بررسی میزان شنوایی و مقدار آن
OAE ارزیابی شنوایی، کم شنوایی یا ناشنوایی در نوزادان و کودکان
ABR ارزیابی سلامت سیستم عصبی و کم شنوایی افراد همراه با آزمونهای دقیق و بسیار حساس
VNG بررسی مشکلات گوش داخلی
رفلکس اکوستیک بررسی حرکات غیر ارادی ماهیچهها از طریق انقباض
رفلکس صوتی بررسی سلامت استخوان رکابی
میزان کارکرد رفلکس صوتی نسبت به حرکات ملایم و شدید
آزمایش هدایت استخوانی بررسی شنوایی با استفاده از صدای خالص از راه گوش داخلی
شنوایی سنجی گفتار انجام آزمایشات SRT، SDS، UCL، MCL با استفاده از صدای انسان به عنوان محرک
SDS استفاده از کلمات تک هجا و تعیین مقدار SDS
تمپانومتری (Tympanometry) بررسی سلامت گوش میانی و ضایعات آن
علت کم شنوایی
اگرچه علت کم شنوایی یا ناشنوایی در افراد مختلف است، اما معمولاً افراد با علتهای ذیل به متخصص شنوایی سنجی مراجعه نمودهاند. البته ممکن است در برخی مواقع تنها یک اختلال گوش را درگیر کرده باشد؛ که در این موقعیت متخصص باید از روشهای مختلف، هر بیماری که مورد احتمال بیشتری دارد را تشخیص دهد.
• عفونت باکتریایی
• عفونت ویروسی
• اختلالات گوش داخلی بهویژه بیماری منیر
• میگرن
• تومور
• آسیب یا ضربه به سر
• بیماری منیر
• نوروم آکوستیک
• عفونت ویروسی یا باکتریایی
• آسیب فیزیکی به گوش
• ضربه به سر
• اختلالات سیستم گردش خون
• اختلالات ژنتیکی یا ارثی
انجام شنوایی سنجی و ادیومتری در کلینیک گوش، حلق و بینی، شنوایی و سمعک سایه
کلینیک گوش، حلق و بینی، شنوایی و سمعک سایه به علت داشتن امکانات و تجهیزات کامل میتواند تضمینکننده انجام تست شنوایی سنجی (ادیومتری/ audiometry) به بهترین شکل باشد. در این تست که توسط کارشناسان حاذق انجام میشود، شما میبایست اندازهگیریهای شنوایی و آزمایشات مختلفی را انجام دهید. تمامی کارشناسان فعال در این حوزه توصیه میکنند افراد به صورت دورهای برای چکاپ کامل شنوایی اقدام کنند.
شماره تماس: مطب 1: ۰۲۱۴۴۶۳۳۹۱۶ / مطب 2: ۰۲۱۷۷۱۹۹۴۹۵ / 09125353393 آدرس: مطب ۱: شهرک اکباتان / مطب ۲: رسالت