وقتی قرار است پدر و مادرها با بچه های خود در مورد پول حرف بزنند و به آنها چیزهای لازم دراین زمینه را یاد بدهند، خیلی از آنها در این زمینه مردد نشان می دهند. به جای اینکه حرف زدن در مورد خرج کردن، پس انداز کردن و مسایل دیگر مربوط به پول به یک عادت روزانه و روتین برای آنها تبدیل شود، خیلی از والدین ترجیح می دهند تا مدرسه در این زمینه به بچه ها آموزش های لازم را بدهد.
درنظرسنجی که کمپانی خدمات مالی T.Rowe Price انجام داده هم چنین چیزی ثابت شده است و وقتی بچه ها در مورد پول مرتکب اشتباهی می شوند، طبق این نظرسنجی، خیلی از والدین درمورد حرف زدن در این قضیه مردد نشان می دهند. در این نظرسنجی 1000بزرگسال و 881 کودک بین 8 تا 14 سال که از آنها در مورد دانش مالی و رفتارهای مالی آنها سوال شده بود، شرکت کرده اند. در میان بزرگسالان، حدود سه چهارم آنها اعلام کرده اند که در زمینه حرف زدن با بچه های خود در مورد مسایل مالی مردد هستند.
دلایل زیادی در مورد اینکه چرا والدین برای حرف زدن از پول با بچه های خود احساس راحتی نمی کنند، مطرح هستند. یکی از آنها این بوده که آنها نمی خواستند بچه هایشان را با حرف زدن در مورد مشکلات مربوط به بودجه مخارج خانه و پول تحصیل آنها نگران و ناراحت کنند. از نگاه بچه ها، کمتر از نیمی از والدین در آموزش مسایل مالی در زندگی به آنها خیلی خوب عمل کرده بودند. یکی از مسئولان این موسسه گفته که والدین باید تردیدهای خود در این زمینه را کنار بگذارند و تعادلی بین ایجاد تجربه های دست اول برای بچه ها و وحرف زدن در مورد مسایل مالی با آنها پیدا کنند. از نظر او در اینکه به فرزندان اجازه درس گرفتن و یادگرفتن از اشتباهاتشان را بدهیم ارزش زیادی وجود دارد. والدین باید به طور معمول در مورد پول حرف بزنند و راهکارهای لازم را به بچه ها ارائه دهند.
یک عامل برای خوشبینی این است که بیشتر مدارس در مورد مسایل مالی کلاس های درسی زیادی دارند و بچه ها درحال یادگیری هستند. حدود 15 درصد بچه هایی که در سال 2013 از آنها در این مورد سوال شده بود گفته بودند که در مورد پول بیشتر در مدرسه یاد می گیرند تا خانه. چنین آماری در نظرسنجی امسال به 35 درصد افزایش یافته بود. هشت درصد از والدین هم می خواهند که مدارس در این زمینه بیشتر فعال باشند.
آمار دیگری که در پی این نظرسنجی مشخص شدند به این شرح هستند:
حدود هفتاد درصد والدین به بچه هایشان پول توجیبی می دهند. درنظر سنجی دوسال پیش تنها 47% والدین چنین کاری می کردند. اکثریت بچه ها پول توجیبی خود را ازطریق انجام وظایف و کارهای و مسوولیت های خانه از والدین می گیرند. تعداد بچه های زیر 20 سالی که کارت خرید در اختیارشان گذاشته شده، ازسال 2012 تا 2015 سه برابر شده است.
والدینی که خودشان را ولخرج توصیف کرده اند بیشتر از والدینی هستند که می گویند اهل پس انداز هستند و به بچه های خود چنین الگوی رفتاری را آموزش می دهند. بیش از نیمی از کودکان می گویند که آنها می دانند چه اندازه والدین آنها درآمد دارند و تقریبا یک چهارم این کودکان چنین اطلاعاتی را دراختیار دوستان خود هم می گذارند. بنابراین اگر می خواهید با بچه 14ساله تان در مورد اینکه چه اندازه درآمد دارید و چطور قبوض و هزینه های دیگر زندگی را می پردازید، الان زمان خوبی برای این کار است.