عارضه تنگی کانال که در کهنسالی رخ می‌دهد، به علت محل وقوع آن به دو بخش تنگی کانال نخاع گردن و تنگی کانال نخاع کمر دسته‌بندی می‌شود؛ اما بیماری تنگی کانال نخاعی گردن باتوجه به این‌که عصب‌های نخاع گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، منجر به ایجاد نواقصی در اثر فشارو درد خواهد شد. این نقص‌ها در بیشتر مواقع در پاها اتفاق می‌افتند.

بهترین درمان تنگی کانال نخاعی گردن

دلایل آشکار شدن بیماری تنگی کانال نخاعی گردن چیست؟

ستون فقرات از کنارهم قرارگیری مهره‌های استخوانی روی یکدیگر ایجاد شده که از مابین مهره‌های نخاع عبود می‌کند. بعضی از رویدادها منجر به کاهش سوراخ میان مهره‌های ستون فقرات می‌شوند و در آخر نخاع دچار تنگی بیش از حد می‌گردد. از دلایل تنگی نخاع گردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    تنگی کانال نخاعی مادرزادی که در نوزادان بیش‌تر رخ می‌دهد.
•    در اثر ضربه‌های شدید به گردن در پی تصادفات، سقوط از ارتفاع و مشکلاتی اینچنینی که به مهره‌های گردن صدمه وارد می‌شود.
•    رشد بیش از اندازه استخوان‌ها باعث به‌وجود آمدن خار استخوانی شده و در نتیجه فضای کانال کاهش می‌یابد. این بیماری التهاب و تخریب مفاصل را به‌دنبال دارد.
•    دیسک میان مهره‎ای، سایش مهره‎ها را به همراه دارد و فشار نخاع را افزایش می‌دهد. در نهایت علائم تنگی کانال نخاعی پدیدار می‌شوند.
•    سفت و ضخیم شدن رباط‎ها با افزایش سن آشکار شده و احتمال به‌وجود آمدن بیماری تنگی کانال نخاعی گردن را افزایش می‌دهد.
توصیه می‌شود که در صورت مشاهده این علائم، در اسرع وقت به متخصص مراجعه نمایید.

بهترین روش های درمان بدون جراحی تنگی کانال نخاع گردن

به سبب وجود روش‌های درمانی بسیار برای این عارضه، انتخاب روش مناسب درمان برای افراد دشوار است؛ در نتیجه به پزشک خود اعتماد کرده تا روند درمان در سریع‌ترین حالت ممکن به اتمام برسد. از جمله این روش‌های می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارو درمانی

اولین گام برای درمان، دارو درمانی است. در این روش متخصص براساس شدت بیماری، دارو تجویز می‌کند. این داروها شامل آمی تریپتیلین و کورتیکواستروئیدی می‌شوند که برای کاهش دردهای شدید و کم‌تر شدن میزان فشار تجویز می‌گردند.

  • فیزیوتراپی 

به‌طور معمول در فیزیوتراپی روش‌های مختلفی همچون ماساژ، گرما درمانی، اولتراسوند و... به‌کار می‌روند.

  • ورزش کردن

متخصص به شما پیشنهاد خواهد داد تا برای بهبودی و برطرف کردن این بیماری، ورزش‌های مخصوصی که ارائه می‌دهد را به بهترین شکل انجام دهید.

روش های جراحی درمان تنگی کانال نخاعی گردن

در این شیوه درمان، پزشک برحسب میزان آسیب‌دیدگی به شما پیشنهاد می‌دهد که کدام جراحی را انجام دهید تا این اختلال برطرف شود. این روش‌های جراحی به شرح زیر هستند:

  • عمل لامینکتومی گردن

در این جراحی، لامینا را از نواحی بالایی ستون فقرات برداشته تا فشار روی نخاع به حداقل ممکن برسد.

  • دیسککتومی گردن

زمانی این عمل انجام می‌گیرد که دیسک گردن بیش از اندازه بزرگ باشد و با نظر متخصص آن ناحیه قابل برداشت است. با انجام جراحی دیسککتومی فضای کانال نخاعی گردن باز شده و فشار در نخاع و اعصاب نخاعی کاهش می‌یابد.

  • کورپکتومی 

در این روش چند مهره را خارج کرده و استخوانی که از بخش‌های دیگر بدن برداشته شده را در آن ناحیه جای‌گذاری می‌کنند. این روش برای افراد دارای تنگی کانال نخاعی بسیار شدید کاربرد داشته و از بهترین درمان‌ها محسوب می‌شود.

  • لامینکتومی

این روش جراحی با عبور دادن لوله در کنار ستون فقرات انجام می‌گیرد. پزشک متخصص زمانی این عمل را پیشنهاد می‌دهد که فشار بیش از حد باعث برون‌زدگی دیسک شده باشد. یکی دیگر از جراحی‌ها که مشابه لامینوکتومی است، فورامینوتومی نام دارد.

  • فیوژن ستون فقرات

زمانی این روش اعمال می‌شود که جابه‌جایی مهره اتفاق افتاده باشد. متخصص با استفاده از این نوع جراحی مهره را در جای خود قرار داده تا فشار روی مناطق نخاع و عصب‌های نخاع کاهش یابد.

درمان تنگی کانال نخاعی گردن به روش لیزر به توصیه دکتر کارن باوند

این روش کم‌تهاجمی برای درمان تنگی ملایم تا متوسط کانال نخاعی گردن مورد استفاده قرار می‎گیرد. این نوع درمان برای عارضه تنگی کانال خفیف هیچ اثری ندارد. البته این را نیز مد نظر قرار دهید که درمان این بیماری با لیزر عوارضی به همراه نخواهد داشت.

آیا درمان قطعی برای عارضه تنگی کانال نخاعی گردن وجود دارد؟

برای درمان قطعی تنگی کانال نخاعی گردن راهکارهایی همچون جراحی و لیزر موثرتر خواهند بود؛ زیرا هرچه میزان پیشرفت این بیماری بیشتر باشد، با استفاده از این دو روش قابل کنترل بوده و پیامد مشکل‌سازی را به‌دنبال نخواهند داشت. در صورتی که روش‌های غیرجراحی برای شما مناسب نبوده و روند پیشرفت این بیماری متوقف نشده، بهتر است که به سراغ جراحی بروید.

برای تقویت کانال نخاعی گردن چه غذاهایی مصرف کنیم؟

برای بهبود این عارضه بهتر است از مواد غذایی استفاده کنید که پزشک در برنامه غذایی شما قرار می‌دهد. این مواد غذایی به زیر هستند:
•    برخی عرقیجات به همراه عسل
•    دمنوش‌هایی همچون بومادران و آویشن
•    از مصرف سوسیس، کالباس و گوشت به مقدار زیاد خودداری نمایید.
•    سویق جو
•    سیزیجات به رنگ سبز تیره
•    انواع زیتون‌
•    حبوبات
•    ماهی 
•    میوه و آجیل
با مصرف این مواد غذایی نه‌تنها از پیشروی این بیماری جلوگیری کرده؛ بلکه به‌مرور زمان تنگی کانال نخاعی گردن رفع خواهد شد.

بهترین دکتر درمان تنگی کانال نخاعی گردن در تهران

سخن پایانی

تنگی کانال نخاعی نوعی عارضه است که در اثر یک اختلال دیگر رخ می‌دهد. به‌طور معمول فشار استخوان به اعصاب و بیرون زدن دیسک موجب بروز این بیماری می‌گردد و علائمی همچون درد و تیرکشیدن را به همراه خواهد داشت؛ در نتیجه با مشاهده چنین علائمی باید به متخصص مراجعه نمایید. دکتر کارن باوند جراح مغز و اعصاب در این زمینه از موفقیت‌های بسیاری برخوردار بوده و افراد درمان‌شده همواره رضایت خود را از درمان توسط این پزشک اعلام داشته‌اند. از دیگر خدمات این متخصص می‌توان به جراحی تومورهای مغزی، آنوریسم و ضایعات عروقی مغزی، کمرو دفرمیتی‌های ستون فقرات و... اشاره کرد. جهت اخذ مشاوره و رزرو نوبت می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر اقدام فرمایید.
شماره تلفن: ۰۹۱۰۲۰۹۳۳۰۱
: بیمارستان عرفان نیایش: بزرگراه نیایش غرب، بعد از بلوار کبیری طامه، خیابان امام حسین، تقاطع بهار، شماره 17
بیمارستان مهرداد: خیابان مطهری، خیابان میرعماد
اینستاگرام: dr_karan_bavand