موزه ساعت در خرداد ماه 1378 خورشیدی افتتاح شد در محوطه ای به مساحت شش هزار متر مربع و با عمارتی هفتصد متری سازماندهی و آغاز به کار نمود. نمای ظاهری ساختمان موزه ساعت جذابیت این مجموعه دو چندان نموده است.

موزه ساعت یا تماشاگه زمان از موزه‌‌های وابسته به اداره کل موزه‌های بنیاد مستضعفان است و در آن ابزارهای زمان‌سنجی به نمایش گذاشته شده ‌اند. در واقع تماشاگه زمان مکانی است که بخشی از تلاش‌های چندین هزار ساله بشری در زمینه ساخت انواع ابزارهای سنجش زمان را در معرض دید علاقمندان قرار داده است.

این موزه با فراهم آوردن زمینه ای مناسب به موضوعاتی چون مفهوم زمان، دیدگاه اقوام و ملل مختلف و نگرش آنها نسبت به زمان و چگونگی تکامل صنعت ساعت و ساعت سازی پرداخته است.

در بخش فضای باز این موزه، ماکت انواع ساعت های ابتدایی نظیر ساعت های آفتابی، آبی، شنی، سوختی و آبی مکانیکی به چشم می‌خورد که بازدیدکنندگان می‌توانند از نزدیک با شکل و نحوه کارکرد ساعت های بسیار قدیمی آشنا شوند. نمایش ابزار های زمان سنجی به سه بخش ساعت های ابتدایی، ساعت های مکانیکی وزنه ای و کوکی و ساعت های قابل حمل (جیبی و مچی) تقسیم شده است.

 

طبقات موزه ساعت :

در داخل ساختمان موزه که از دو طبقه تشکیل شده، سیر تکامل انواع ساعت های مکانیکی متعلق به قرن هفدهم تا بیستم میلادی در معرض نمایش قرار گرفته است، ساعت هایی نظیرساعت شاهینی، آونگی، رومیزی، دیواری و ایستاده که هر یک از آنها تلفیقی از هنر و صنعت ساعت سازی را به تصویر می‌کشد. گویی هنرهای مختلفی همچون مجسمه سازی، میناکاری، معرق و … در چرخ دنده‌های زمان تجلی یافته اند.

 

در طبقه دوم موزه ساعت های جیبی معمولی و ساعت های جیبی سفارشی متعلق به شخصیتهای برجسته تاریخی و سیاسی، ساعت های ویژه ای چون ساعت کارت زنی، شیفت نگهبانی، ساعت کشتی و همچنین ساعت های مچی در انواع مختلف دستبندی و دو زمانه به چشم می‌خورد. در بخش تقویم ها نیز با تقویم های مختلف ایرانی، معرفی شخصیت های برجسته در امر تقویم نویسی، ماکت قدیمی‌ترین سند تاریخدار ایرانی (کتیبه بیستون) رو به رو می‌شویم که از بخش های جالب این موزه محسوب می‌شود و علاقه مندان خاص خود را دارد.

از دیگر بخش های نمایشی موزه می‌توان به بخش نمایش انواع فسیل های مربوط به دوران مختلف زمین شناسی و معرفی ساعت ها و ساعت سازان معروف اشاره کرد.

 

آدرس : خیابان ولیعصر، خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی ، پلاک 12

ساعت بازدید : 9 الی 16 همروزه به جز جمعه ها و ایام تعطیل