اهمیت دندان‌ های شیری برای کودکان
همیشه این سوال در ذهن بیشتر افراد جامعه وجود دارد که چرا باید از دندان‌ های شیری مواظبت کرد در حالی که طول عمر این دندان‌ ها کوتاه است و بیش از شش تا هفت سال ادامه پیدا نمی‌ کند؟ 
                                                                 

این پرسش برگرفته از یک باور اشتباه عمومی در ارتباط با دندان‌ های شیری است. برای اینکه اهمیت یک عضو مشخص شود باید نگاه ویژه‌ای به وظایف آن عضو بشود و در این ارتباط پیش از هر چیز باید بدانیم دندان‌ های شیری قرار است به مدت حداقل ۱۲-۱۰ سال داخل دهان، سالم وجود داشته باشد. 
دندان شیری غیر از سه وظیفه مهم جویدن، صحبت کردن و زیبایی که برای دندان‌ های دائمی نیز وجود دارد، چند وظیفه مهم‌ تر نیز دارد. ابتدا اینکه زیر هرکدام از دندان‌ های شیری یک جوانه دندان دائمی وجود دارد که فضای کافی برای رویش آن دندان از سوی دندان شیری حفظ می‌ شود. دیگر آنکه هر کدام از دندان‌های دائمی از ریشه دندان‌ های شیری به عنوان راهنما استفاده می‌ کنند تا در مسیر اصلی رویش خود قرار گیرند و در مکانی مناسب رویش پیدا کنند که اگر چنین نبود حتما به هم ریختگی و اختلال در مکان و مسیر رویش دندان‌های دائمی اتفاق می‌ افتاد. 
حدود ۷۰ درصد به هم ریختگی‌ ها و نامرتبی دندان‌ های دائمی به علت زود از دست رفتن دندان‌ های شیری اتفاق می‌افتد، پس می‌ توان گفت سلامت دندان‌ های دائمی در گرو حفظ و نگهداری و سلامت دندان‌ های شیری است. بنابراین مراقبت‌هایی که برای دندان‌ های دائمی لازم و ضروری است مانند مسواک زدن بموقع و صحیح، استفاده از نخ دندان و هم چنین معاینات دوره‌ای مکرر و منظم باید با دقت بیشتری برای دندان‌ های شیری صورت بگیرد. باور اشتباه دیگری که باید به فراموشی سپرده شود آن است که دندان‌ های شیری مدت کوتاهی داخل دهان است و اصلاریشه ندارد. چنین تصوری اشتباه است؛ چرا که دندان‌ های شیری نه تنها ساختاری کاملا مستقل از دندان‌ های دائمی دارد، بلکه دارای تاج و ریشه‌ های مستقل است. به علاوه ریشه دندان‌ های شیری بعد از اینکه به وظیفه خود عمل کرد هم زمان با رویش دندان دائمی زیرین به طور طبیعی تحلیل می‌ رود. 
ضروری است والدین با آگاه شدن از نقش مهم و اساسی دندان‌ های شیری، انجام مراقبت‌ های بهداشتی لازم، مراجعه و معاینات مرتب و منظم دندانی برای فرزندانشان را جدی بگیرند و همکاران دندانپزشک نیز در مواجه شدن با کودکانی که همکاری لازم را با آنان ندارند، با بی‌ حوصلگی یا برای حفظ راحتی خود، بیمار را از درمان مناسب محروم نکنند چرا که چنین رفتاری صدمات جبران ناپذیری روحی برای کودک و هزینه‌های گزاف مالی برای والدین و در ‌‌نهایت کل جامعه به دنبال خواهد داشت. پس تا آنجا که ممکن است نباید اجازه دهیم دندان‌ های شیری مانند دندان‌های دائمی دچار پوسیدگی و مشکلات بعدی شود یا اگر چنین شد، بموقع از سوی متخصصان برای درمان اقدام شود. خوشبختانه امروزه براحتی روش‌ های درمانی مختلف از درمان ساده روی یونیت دندانپزشکی گرفته تا درمان تمام دندان‌ ها در یک جلسه از طریق بیهوشی عمومی در کودکان امکان پذیر است.