جوش صورت نشان دهنده چه نوع اختلالاتی در بدن است؟
پوست معمولا بازتاب دهنده سلامت عمومی بدن است، لذا تغییراتی که در هر ناحیه خاص از پوست ایجاد می‌ شود مانند جوش‌ های صورت یا سایر نواحی پوست می‌ تواند نشان دهنده اختلالاتی خاص باشد. البته باید توجه داشت که وجود چنین جوش‌ هایی لزوما در همه افراد نشانه اختلال نبوده و این روش تشخیصی نمی‌ تواند چندان دقیق و علمی باشد.

                                                                 

گرچه اختلالات داخلی بدن از جمله علل ایجاد جوش صورت هستند به خصوص جوش‌ های کیستیک، علل دیگری نیز در ایجاد جوش صورت دخیل‌ هستند از جمله مصرف محصولات مختلف جهت محافظت از پوست، بهداشت عمومی، هورمون‌ ها، آلرژی و ژنتیک. با این حال دانستن علل احتمالی ایجاد جوش در ناحیه خاصی از صورت می‌ تواند به تصمیم‌ گیری هر چه بهتر برای درمان کمک کند.
جوش صورت در اطراف خط رویش مو
این جوش‌ ها معمولا بزرگ بوده و ناشی از روغن موجود در محصولات تجاری است که برای موها تولید شده‌اند. این گونه روغن‌ ها از خروج سبیوم یا چربی‌ های طبیعی از فولیکول مو جلوگیری کرده و منجر به انباشته شدن آن‌ ها می‌ شود. بهترین درمان برای این نوع جوش‌ ها توقف استفاده از محصولات تجاری، شستشوی صورت پس از استفاده از این محصولات یا استفاده از شامپوی مناسب برای موهاست.
جوش‌ صورت بر روی گونه‌ ها
این جوش‌ ها عمدتا ناشی از آلودگی‌ های روی پوست صورت است که می‌تواند از باکتری‌ های روی گوشی همراه یا آلودگی هوا نشأت گرفته باشد. روبالشی، گوشی یا تماس دست می‌ تواند باعث آلودگی یا گسترش این باکتری‌ ها روی صورت شود. برای پیشگیری از این جوش‌ ها باید حداقل دست‌ ها و صورت قبل از خواب شسته شود. گاهی اوقات جوش‌ های روی گونه می‌ تواند به علت مصرف بیش از حد شکر باشد که پس از چند روز توقف مصرف شکر بهبود می‌ یابد.
جوش صورت بر روی فک
این جوش‌ ها عمدتا در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شده که نشان دهنده اختلال در سیستم غدد درون‌ ریز است. بطور معمول این جوش‌ها ناشی از افزایش هورمون‌ های اندروژن بوده که باعث تحریک غدد چربی و گرفتگی حفره‌ های پوست می‌ شود. علت تغییرات هورمونی می‌ تواند دوره‌های قاعدگی یا تغییر رژیم غذایی باشد.
جوش صورت بر روی پیشانی و بینی
جوش‌ های این ناحیه که به عنوان ناحیه T شناخته می‌ شود می‌ تواند ناشی از استرس، عملکرد نامناسب کبد و سیستم گوارش باشد. ریلکس کردن قبل از خواب، گوش کردن به موزیک یا حرکات ورزشی باعث کاهش استرس شده و می‌ تواند در کاهش این جوش‌ها موثر باشد. غذاهای تند، پر سیر، گوشت قرمز و پر نمک می‌ تواند باعث تحریک و افزایش جوش‌های روی بینی شود. خوردن غذای ولرم، مصرف ویتامین B و ماساژ اطراف بینی می‌ تواند به کاهش این جوش‌ ها کمک کند.
جوش صورت در ناحیه بین ابروها
خوردن غذاهای چرب و روغنی با ایجاد جوش در این ناحیه در ارتباط است. همچنین مصرف بیش از حد الکل نیز می‌تواند باعث جوش زدن در این ناحیه شود. لذا باید سعی شود تا حد امکان مواد غذایی سالم مصرف گردد.
جوش صورت در اطراف چشم
برآمدگی‌ های سفیدی که در اطراف چشم ایجاد می‌ شوند معمولا از نوع‌ syringoma، xanthelasma و milia بوده که در اثر انسداد حفره‌های پوست، چربی خون بالا و رشد بیش از حد غدد عرق ایجاد می‌ شوند. در بعضی افراد لکه‌ های سفیدی مشابه جوش، اطراف چشم ایجاد می‌ شود که عمدتا ناشی از عملکرد نادرست کلیه‌ هاست.