رنگ دندان خبر میدهد از سِرِ بدن!
1- بوی بد دهان - بیماری کبد
اگر با وجود اینکه به طور منظم دندان و زبان خود را مسواک میزنید و از نخ دندان استفاده میکنید باز هم دهانتان بو میدهد ممکن است این موضوع علامت اختلال گوارشی، سوءهاضمه و گاهی بیماری کبد باشد.
2- دندانهای زرد - دارو
آنتی بیوتیکهایی مانند تتراسایکیلین موجود در دهان شویهها و داروهای دیگر مثل داروی فشارخون بالاست. بهترین راه حل، برای سفید کردن دندان این است که به متخصص مراجعه کنید، زیرا خمیردندانهای سفید کننده تنها لکههای سطحی را از بین میبرد.
3- خشکی دهان - دیابت
اگرچه خشکی دهان ممکن است به علت کمبود آب بدن باشد اما عوامل دیگری مانند مصرف الکل، استعمال دخانیات و… نیز در این امر نقش دارد، اما کمبود بزاق دهان یکی از نخستین علایم دیابت است. علایم دیگر دیابت شامل تشنگی بیش از حد، سوزن سوزن شدن دست و پا، تکرر ادرار و تاری دید است. در صورتی که دچار این علایم شدید، به دندان پزشک مراجعه کنید.
4- زخمهای باز - سرطان دهان
موقعی که زخم باز در دهان ایجاد شود و پس از گذشت یک هفته یا بیشتر هنوز رفع نشده باشد، لازم است به پزشک مراجعه کنید.
بروز زخم دهان هنگام مریضی و ضعیف شدن سیستم ایمنی امری طبیعی است، اما در صورت ماندگاری آن به معاینه پزشک نیاز است.
مراقب زخمهای برجسته با حاشیههای سفید و قرمز، خون ریزی و بیحسی در دهانتان باشید.
5- خون ریزی لثه
خون ریزی لثه هنگام یا پس از مسواک زدن و بوی بد دهان میتواند، علایم التهاب لثه باشد که در صورت درمان نشدن، بیماری به نام پریودنتیت به وجود میآید که باعث عفونت بافتهای لثه میشود. در موارد حاد میتواند منجر به تحلیل شدید بافت استخوان و لق شدن دندانها شود. برای پیشگیری به طور منظم مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید و در صورت مشاهده خونریزی حین مسواک زدن یا پس از برخاستن از خواب به دندانپزشک مراجعه کنید.
6- دندانهای صاف، ساییده شده - استرس
دندان قروچه میتواند نشانه استرس باشد که هنگام خواب آشکار میشود. دندان قروچه باعث درد فک و سردرد میشود. برای پیش گیری از آسیب دیدن دندان، افراد میتوانند هنگام خواب از محافظ مخصوص دهان استفاده کنند.
شناسایی بیماری ها از طریق دهان و دندان
دیابت: آبسه لثه، تنفس بدبو
بیماری قلبی: عقب نشینی لثه
زوال عقل: التهاب لثه
پوکی استخوان: تحلیل استخوان فک
رفلاکس معده: فرسایش دندان ها