چهار اشتباه عمده والدین در تربیت کودکان:
همه والدین برای تربیت فرزندانشان تلاش می کنند اما خیلی وقت ها ندانسته مرتکب اشتباهاتی می شوند که تاثیرات بدی بر رفتار کودکشان میگذارد و البته خودشان هم از این مساله بی خبر هستند ...
1- به کار بردن جملات منفی  
2- پرسیدن علت رفتار از کودک 
3- تهدید کودک به دوست نداشتن 
3- صحبت طولانی با توضیح اضافه 

                                                                     

راز اول: دستوراتتان را با جملات مثبت بدهید
به کودکتان چگونه خوب بودن را نشان دهید و به او اجازه دهید خوب باشید، رفتار او را با جملات مثبت اصلاح کنید.
تا او چگونه بودن را بیاموزد و نه آنچه نباید را مثلا به جای اینکه بگویید انقدر هله هوله نخور به او بگویید از این تکه هویج های خوشمزه هم امتحان کن به جای اینکه به او بگویید داد نزن بگویید بیا کمی آرامتر با هم حرف بزنیم. 
 این روش خیره کننده بعنوان دستورات پنهان می تواند خیلی قدرتمند باشید  تنها کافیست دور جمله های منفی خط بکشید و کلام خود را به شکل مثبت بیان کنید. 
راز دوم: چرا گفتن را بس کنید 
یادتان باشد کودک شما هنوز بچه است و نباید از او انتظار استدلال منتطقی داشته باشید وقتی می بینید دختر 3 ساله شما برادر کوچکش را بی دلیل می زند، ناخداگاه این جمله بر زبانتان جاری می شود چرا میزنیش؟ و البته مطمئن هستید که او دلیل منطقی برای این کار ندارد. یادتان باشد که هیچ دلیل منطقی برای رفتار کودک شما وجود ندارد. بنابر این دنبال چرایی ان نباشید و سعی کنید چگونگی آن را درک کنید. می توانید ازش بپرسید با زدن برادرش چه حسی به او دست داده است و مطمئن باشید از این کار خود خجالت می کشد. حتی اگر خلاف این را بر زبان بیاورید می توانید از او بپرسید آیا راه دیگری برای خلاصی از عصبانیتش دارد یا خیر و بعد در باره راههای بهتر با هم حرف بزنید. 
راه سوم: خلاصه و مفید حرف بزنید 
سعی کنید نکات مهم را خلاصه کنید و جزئیات را رها کنید، سعی کنید کلمات رمزی بین خودتان داشته باشید، مثلا در فروشگاه مشغول خرید هستید و فرزندتان از شما می خواهد اسباب بازی تازه ای برای او بخرید  شما هم بجای اینکه صریح جواب او را بدهید، جملاتی را پشت سرهم می آورید که حاکی از این است که فعلا برای شما این کار مقدور نیست اما به صراحت بیان نمی کنید و فرزند بیچاره هم که منظور شما را نفهمیده خیال می کند با اصرار و خواهش و شاید هم گریه می تواند شما را راضی کند  پس خلاصه حرفتان را رک بزنید و همان اول خیال او را راحت کنید. 
راز چهارم: امنیت را به فرزندانتان القا کنید 
خیلی از وقت ها رفتار کودک ناشی از احساس بی پناهی اوست  وقتی احساس کند شما دیگر او را دوست ندارید  و به او توجهی نمی کنید  حتی اگر این حس ناشی از یک تهدید کلامی باشد ممکن است او دست به کاری بزند که به اصطلاح قشقرق به پا کردن  نام دارد. یعنی جیغ و داد کند و پا به زمین بکوبد و خودش را روی زمین بکشی و کاری بکند که شما در انظار عمومی شرمنده شوید و به خواسته او تن بدهید  مثلا ممکن است شما بخواهید در یک مهمانی با دوستانن قدیمی گپ بزنید. او ابتدا با کشیدن لباس شما سعی می کند  توجه شما را به خودش جلب کنید و وقتی از طرف شما توجهی نمی بیند کم کم صدایش را بلند می کند و حتی ممکن است دست به خرابکاری بزند  تا توجه شما را هرچند منفی به سمت خود جلب کند. بنابر این یادتان باشد هیچ گاه کودک را تهدید به دوست نداشتن نکنید. 
تهدید به دوست نداشتن هیچ دردی را درمان نمی کند بلکه احساس امنیت را از کودک می گیرد و او را وادار به واکنش می کند در عوض می توانید به او نشان دهید که او را دوست دارید و از کاری که انجام داده خوشتان نمی آید.