جرمگیری و تفاوت آن با سفیدکردن دندان ها
جرمگیری و برای ایجاد سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگها و لکههایی که چسبندگی زیادی ندارند، استفاده میشود.
یادتان باشد دندانپزشک شما هنگام جرمگیری، رسوبات رنگی و املاح تهنشین شده روی دندانها را برمیدارد و در نتیجه رنگ داخلی دندان تغییر نخواهد کرد و نباید انتظار سفیدی و درخشندگی داشته باشید؛ هر چند به دلیل از بین رفتن لایه جرم، کمی تغییررنگ را احساس میکنید ولی در بلیچینگ (روشی برای سفید کردن دندانها) مادهای به نام پراکسید هیدروژن به درون ساختار مینایی دندان نفوذ کرده و باعث اکسید شدن رنگدانهها و در نتیجه سفید شدن دندانها میشود. از طرفی این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد، در حالی که جرمگیری یک اقدام درمانی است.
🔵 جرم در اثر مسواک نزدن، نخ نکشیدن و باقی ماندن پلاک میکروبی بیش از دو شبانهروز، روی دندان و معمولا در محل اتصال لثه تشکیل می شود.
🔵 جرم اتصال قوی با مینا دارد و با مسواک و وسایل بهداشت خانگی قابل حذف نیست، بلکه نیاز به ابزار ویژه دارد.
🔵 اگر جرم از دندان حذف نشود، بهترین جا برای فعالیت میکروب فراهم میشود که مواد اسیدی خود را آزاد می کنند. تورم و قرمزی لثه اولین علایم حضور جرم های ریز زیر لثه، داخل شیار دور دندان است.
🔵 برای جرم گیری، دندانپزشک با دستگاه برقی اولتراسونیک (ماورای صوت) در مطب جرم گیری می کند.
🔵 اگر خود شخص با پودر ساینده یا هر ماده و وسیلهای اقدام به حذف جرم کند، پیش و بیش از جرم، به مینای دندان خود صدمه خواهد زد. صدمه به مینا قابل جبران نیست و این لایه دندان هرگز خودبخود بازسازی نمیشود.
🔵 حضور جرم روی دندان نه تنها کمک به لانهگزینی میکروب و عامل بیماری پریو (لثه)، پوسیدگی دندان و بو ی بد دهان است، بلکه سطح مینا را نیز زبر میکند. پس از حذف جرمها، خشونت و زبری مینا باقی میماند.
🔵 پس از جرمگیری، ضروری است که با برس، لاستیک و خمیر های مخصوص (خمیر پروفیلاکسی)، سطح مینا توسط دندانپزشک پرداخت و صیقلی شود تا چسبندگی آن برای پلاک_میکروبی کاهش یابد.
اگر پس از جرمگیری برساژ انجام نشود، دندان خیلی زود جرم میگیرد.
آیا جرمگیری ضرر دارد؟
اول بهتر است بدانیم جرم چیست و چهکار میکند. #جرم یک جسم آهکی شده مملوء از مقدار زیادی میکروب است که به دندان میچسبد. اول خیلی کم است و با مسواک زدن راحت پاک میشود ولی بعداً بهتدریج با عدم رعایت بهداشت، بزرگتر میشود که حتی میتواند باعث تحلیل لثه و سپس تحلیل استخوان گردد و حتی باعث لقی دندان شود.
دندان دارای جرم شدید بهخصوص در دندانهای سالمندان وقتی جرم برداشته میشود، دندان بسیار دراز بنظر میرسد که علت آن از بین رفتن استخوان در اثر جرم است.
خوب با چنین شرایطی جرم ضرراش بیش از جرم گیری و #جرم #گیر از نظر ما هیچگونه ضرری و ندارد.