بواسیر یکی از رایج ترین بیماری ها است که افراد در طول زندگی خود امکان دارد به آن مبتلا شوند، هموروئید رگهای خونی بزرگ شده در رکتال یا همان ناحیه پایانی روده می باشد که اغلب ماندن آن در مقعد به جز خونریزی مشکل دیگری به وجود نمی آورد. ما در این مقاله درباره اینکه بواسیر چیست، علت به وجود آمدن و انواع آن مطالبی را بیان نموده ایم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
علت بیماری بواسیر چیست ؟
پزشکان درباره علت این بیماری می گویند دلایل زیادی وجود دارد که می تواند در ایجاد آن موثر باشد.مانند:
نشستن طولانی مدت در دستشویی و استفاده از دستمال توالت های زبر
زور زدن هنگام دفع مدفوع
چاقی زیاد
نوشیدن کم آب و برنامه غذایی که فیبر آن کم باشد و همچنین استفاده از غذاهایی که ادویه آنها زیاد است
بعضی ورزشها
اسهال
مشکلاتی که با یبوست شدید ایجاد می شود
حاملگی (هنگامی که رحم بزرگ شده و به رگها روده بزرگ فشار وارد می کند که باعث تورم این رگها می شود )
علائم و نشانه های بواسیر چیست ؟
خونریزی هنگام اجابت مزاج
یکی از نشانه های بارز این بیماری بیرون زدگی توده از مخرج است
درد یکی از علائم اصلی بیماری هموروئید است که در هنگام دفع مدفوع رخ می دهد
دیدن ترشح مخاطی ( بلغمی ) پس از اجابت مزاج
دفع کردن ناقص مدفوع
به وجود آمدن برآمدگی ، التهاب ، تورم در مقعد
بی اختیار شدن مدفوع
خروج بالشتک های عروقی از مقعد
خونریزی از مقعد و مشاهده خون در مدفوع یا رگه های خونی بر روی مدفوع
خارش در ناحیه مقعد
راه های پیشگیری از به وجود آمدن بواسیر چیست؟
از مهم ترین روش های پیشگیری از این عارضه می توان به مصرف غذا های فیبر دار مانند میوه، سبزیجات و انواع غلات سبوس دار و غیره اشاره کرد.
توصیه می شود در طول روز آب بسیار زیادی بنوشید.
برای جلوگیری از یبوست ورزش کنید تا فشار حاصله بر روی رگ ها کاهش یابد.
از نشستن بیش از حد خودداری کنید. چرا که نشستن زیاد مخصوصا در زمان اجابت فشار روی رگ ها ها افزایش می دهد.
می توانید در طول روز به مدت 20 دقیقه در یک وان پر از آب گرم بنشینید.
از خوردن غذاهای تند و پر ادویه اجتناب فرماید.
انواع هموروئید یا بواسیر چیست
نوع داخلی : نوع داخلی این عارضه دردی ندارند، بیرون زدن توده و خونریزی از مقعد از جمله نشانه های بواسير داخلی است اما یکی دیگر از نشانه های رایج آن مشاهده رگه های خونی بر روی مدفوع یا دستمال توالت یا کاسه توالت می باشد ازجمله نشانه های دیگر آن خارش ، احساس ناراحتی هنگام دفع مدفوع و سوزش پوست است.
نوع خارجی : نوع خارجی این بیماری با درد و لمس زائده درناحیه مقعد همراه است که گاهی باعث خونریزی زیر جلدی می گردد و درد شدیدی دارد که باید سریعا به پزشک مراجعه شود.ترشحات غده مخاطی روده بزرگ بر اعصاب این ناحیه تاثیر گذاشته و باعث خارش و سوزش مقعد می شود.
نوع ترومبوزه: این نوع عارضه معمولا در افرادی که برای مدت زمان طولانی در یک مکان می نشینند می تواند بسیار دردناک و سخت باشد. ترومبوزه به طور معمولا در لبه هاب کناری مقعد به وجود می آید و به اندازه یک دانه لوبیا می باشد. برای درمان این عارضه حتما باید به یک پزشک مجرب و متخصص جراحی های عمومی مراجعه کرد.
راه های تشخیص بواسیر چیست؟
معمولا نوع خارجی این عارضه به راحتی قابل مشاهده و شناسایی می باشد اما پزشک معمولا تنها به این کار اکتفا نمی کند و با استفاده از لوله های پلاستیکی به نام آنوسکوپ، ناحیه مقعد را روشن می کند و تمامی علائم و نشانه را بررسی و معاینه می کند. از این طریق می توان کل رکتوم را بررسی کرد.
اما این روش برای افرادی که مبتلا به نوع داخلی هستند امکان پذیر نمی باشد چرا که با این روش نمی توان آن را به راحتی تشخیص داد. در این شرایط پزشک با استفاده از اشعه ایکس فرد را معاینه می کند. با استفاده از این روش می توان تمامی قسمت های داخلی روده و معده را مشاهده کرده و نشانه های غیرطبیعی را تشخیص داد.
درمان بواسیر بدون نیاز به عمل جراحی
در گذشته برای درمان این عارضه فرد بیمار تحت بیهوشی کامل قرار می گرفت و بعد از عمل حداقل چند روز استراحت می کرد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی درمان بیماری بواسير با دستگاه های لیزر صورت می گیرد که یک جراحی سرپایی با بی حسی موضعی انجام می شود.
درمان گیاهی و خانگی بیماری بواسیر چیست؟
شما می توانید برای درمان این عارضه از روش های خانگی و گیاهی نیز استفاده کنید اما همواره به یاد داشته باشید که این روش موقتی بوده و امکان بازگشت بیماری پس از مدتی امکان پذیر می باشد.