بیشتر ما به طور معمول هشت ساعت از روز خود را در محیط کار می گذرانیم؛ یعنی با ارفاق می توانیم محل کارمان را خانه دوم خودمان بدانیم. این خانه هم مانند همه محیط های دیگر آداب و راه و چاهی دارد و در آن آدم هایی پیدا می شوند که می توانند مورد علاقه یا نفرت ما باشند. ما برای آن که شما کارمند خوبی باشید و چالش کمتری را تجربه کنید، پیشنهاداهایی برای تان داریم.
بازار خرید و فروش زیرزمینی عطرها و نبود ملاک خاصی برای تشخیص عطر اصل از بدل، باعث شده که شایعات و باورهای غلط در میان مردم جا بیفتد؛ مثلا خیلی ها فکر می کنند عطری که بوی غلیظ تری داشته باشد، بهتر است یا عطر اصل، عطری است که دو هفته روی بدن تان بماند و با قطع عضو از دستش خلاص شوید. خیلی ها هم کیفیت عطر را به طور مستقیم با قیمتش در ارتباط می دانند اما در واقع هیچ کدام از این موارد که اینجا آورده ایم، پایه و اساس درست و حسابی ندارند.
1. عطرهای قدیمی بهتر از عطرهای جدید هستند
عطرهای سنتی به هیچ وجه بهتر از عطرهای امروزی نیستند اما قطبی ترند؛ یعنی شما با بو کردن آنها، یا عاشق شان می شوید یا از آنها متنفر می شوید. عطرهای امروزی اما بی آزارترند و اکثرا از سبک مینیمالیستی پیروی می کنند.
2. عطر اصل عطری است که ماندگاری بسیار بالایی دارد.
ماندگاری عطر ربطی به اصل بودن آن ندارد. عطرها چه اصل و چه بدل بر اساس خلوص به چهار دسته پرفیوم ها، ادوپرفیوم، ادوتویلت ها و ادکلن ها تقسیم می شوند؛ مثلا پرفیوم که دارای بیشترین ماندگاری است، حدود پنج تا هفت ساعت دوام می آورد. پس نباید از عطرهای اصل توقع داشته باشید که تا یکی دو روز روی شما بمانند و از جای شان تکان نخورند.
3. ادکلن های اصل هنگام به هم زدن کف نمی کنند
کف کردن یا نکردن ادکلن نه ربطی به اصل و بدل بودن آن دارد و نه ربطی به تاریخ انقضای آن. در همه ادکلن ها از الکل استفاده می شود و الکل بعد از به هم خوردن روی سطح مایع کف تشکیل می دهد. این اصلا معیار درستی برای تشخیص کیفیت عطر نیست. اگر ادکلنی دو فاز شده بود و فاز روغنی از فاز مایع جدا شده بود، آن موقع می توان فهمید که این ادکلن فاسد شده است.
4. عطری که لیبل وزارت بهداشت ندارد، اصل نیست
عطری که لیبل وزارت بهداشت دارد، به احتمال فراوان اصل است اما خلاف این گزاره همیشه صادق نیست چون خیلی از عطرها به صورت مسافری و پروازی به داخل کشور می آیند ولی اوریجینال هستند.
5. با اصطلاحات عطری بیشتر آشنا شوید!
عطرها از 78 تا 95 درصد الکل طبیعی به علاوه مقداری اسانس روغنی (Perfume Oil) ساخته می شوند. میزان این اسانس روغنی موجود در عطر، نوع ماندگاری و درجه خلوص آن عطر را مشخص می کند. علاوه بر خلوص، اطلاعات دیگری هم مثل حجم و ماندگاری و نوت و ... هم روی شیشه عطرها وجود دارد که بد نیست با آنها آشنا شوید تا هنگام خرید بتوانید انتخاب دقیق تری داشته باشید.
Perfume
پرفیوم ها بهترین و با دوام ترین نوع رایحه ها با 22 درصد اسانس روغنی هستند. بنابراین نسخه Perfume هر عطری ماندگارتر از نسخه eau de Perfume همان عطر است و البته به دلیل افزایش یافتن قیمت، نوع پرفیوم این عطرها چندان در بازار رایج نیستند.
Eau de Perfume
بعد از پرفیوم ها، ادوپرفیوم ها قرار می گیرند. این گروه با داشتن 15 تا 22 درصد روغن های معطر رتبه دوم را دارند.
Eau de Toilette
این دسته هشت تا 15 درصد اسانس روغنی دارند.
Eau de Cologne
که برای مردان استفاده می شود، تنها حدود چهار درصد روغن دارند.
VOL
درجه خلوص عطر را روی شیشه عطر معمولا با عبارت VOL نمایش می دهند؛ مثلا اگر vol عطری 60 درصد باشد، درصد خلوص آن 40=60-100 است، پس هر چه عدد vol کمتر باشد، غلظت عطر بالاتر است.
floz
مخفف Fluid Ounces است و حجم عطر را نشان می د هد. هر یک floz تقریبا معادل 30 لیتر می باشد؛ مثلا بطری عطرهای 100 میل حدودا 3.5 floz هستند.
Note
عطر هم مثل موسیقی با سه گروه نت مختلف توصیف می شود. نت بالایی (بویی که به محض استفاده از یک عطر به مشام می رسد) / نت میان (بویی که بعد از نت بالایی خود را نشان می دهد)/ و نت پایه (رایحه ای که 30 دقیقه بعد از استفاده، درست زمانی که نت میانی محو شده، تازه شروع به آشکار شدن می کند) پیدایی این نت ها به دنبال هم یک رایحه هماهنگ را به وجود می آورد.