ایمپلنت دندان یکی از حساسترین جراحیهایی است که باید نهایت دقت و مهارت در آن به کار برده شود. ایمپلنت جایگزینی مصنوعی برای دندان و روشی استاندارد و تأیید شده برای پر کردن فضای خالی دندانها است. علت حساسیت و اهمیت این جراحی آن است که در جراحی ایمپلنت، برای جایگزین کردن واحدهای مصنوعی دندان، نیاز به قرار دادن میلهای کوچک در استخوانهای فک است. در ادامه با ایمپلنت دندان، مراحل انجام جراحی و میزان موفقیت بیشتر میپردازیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
همانطور که گفتیم، ایمپلنت دندان جایگزینی مصنوعی در حفرههای خالی دندان است. درواقع ایمپلنت میله کوچک پیچی است که درون استخوان فک فرو میرود تا واحدهای مصنوعی دندان درون حفره رفته و توسط میله پیچ شده نگه داشته شود. اکثر ایمپلنتهای دندان از جنس تیتانیوم هستند اما برخی ایمپلنتها از ماده زیرکونیا نیز به عنوان ایمپلنت دندان استفاده میشود. این دو ماده زیرکونیا و پلاتینیوم سازگار با لثه و فک هستند و بدن در برابر آنها حساسیت و مقاومت خاصی ندارد. جنس خوب و کیفیت مواد، دقت و مهارت دندانپزشک، باعث شده است تا میزان موفقیت این روش، بیش از 90 درصد باشد و به عنوان موفقترین روش جراحی دندان و پر کردن حفرهها به روش ایمپلنت شناخته شده است.
اجزاء ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان مانند دیگر روشهای درمانی اجزاء و بخشهای مختلفی دارد. ایمپلنت دندان سه بخش دارد:
1. پایه ایمپلنت: پایه ایمپلنت یا فیکسچر، جایگزین ریشة دندان بوده و به عنوان ریشه عمل میکند. دندان پزشک این پایه را که میلهای شکل است، با ایجاد سوراخ در لثه، وارد فک کرده و به صورت ثابت آن را جا میاندازد. با جایگزین شدن این میله و جوش خوردن آن با استخوان فک، تبدیل به پایه و ریشهای محکم برای قرار دادن روکش دندان، میشود.
2. اباتمنت: این بخش به عنوان قطعه میانی بین پایه و روکش قرار دارد. اباتمنت از جنس تیتانیوم، زیرکونیم و طلا ساخته شده است و در فرایند جراحی ایمپلنت، جهت ایجاد اتصال بین پایه و روکش استفاده میشود.
3. روکش: سومین و آخرین جزء ایمپلنت دندان، روکش است که به آن پروتز دندانی نیز گفته میشود. این قسمت، بر روی پایه ایمپلنت (فیکسچر) و اباتمنت قرار گرفته و محکم میشود.
جراحی ایمپلنت دندان و مراحل آن با دیاموند
موفقترین راه جراحی زیبایی دندان، جراحی ایمپلنت است. این روش بیشترین میزان رضایت مشتریان را از آن خود کرده است. جراحی ایمپلنت دندان، دارای فرایند حساس و پراهمیتی است که باید در آن نهایت دقت و ظرافت را به کار برد. برای جراحی ایمپلنت دندان، مراحل زیر طی میشود:
1. معاینه و برسی وضعیت دندان و دهان
ابتدای کار، میزان سلامتی و وضعیت کلی دندان توسط دندانپزشک برسی میشود و در صورت نیاز، عکسهای لازم از دندان گرفته میشود.
2. بی حسی موضعی یا بیهوشی
بعد از برسی عکس دندانها، فرایند جراحی ایمپلنت شروع میشود. دندانپزشک از داروی بی حسی جهت ایجاد بی حسی موضعی یا داروی بیهوشی برای بیمار استفاده میکند.
3. خارج کردن دندان قبلی در محل کاشت ایمپلنت
در این مرحله اگر از دندان افتاده و کنده شده اصلی فرد، چیزی باقی مانده باشد لازم است ابتدا تمام و کمال از فک و لثه خارج شود تا در هنگام جراحی، آسیبی به استخوان و لثه نیاورد. در این شرایط اصطلاحاً پیوند استخوان انجام میشود که بعد از آن نیاز به یک دوره 2 الی 6 ماهه جهت ادامه فرایند جراحی ایمپلنت دارد.
4. سوراخ کردن استخوان فک
اگر نیاز به تخلیه کامل دندان قبلی نباشد، با دریل مخصوص دندانپزشکی، استخوان فک سوراخ میشود تا پایه ایمپلنت یا فلکسچر را به عنوان ریشه، درون فک قرار بگیرد. ایمپلنت توسط دندانپزشک، داخل سوراخ ایجاد شده ریخته میشود و سوراخ ایجاد شده، با یک پیچ مخصوص پیچ میشود.
5. قرار دادن ایمپلنت و بخیه کردن لثه
پس از قرار دادن ایمپلنت، نوبت به بخیه کردن با تجهیزات مخصوص دندانپزشکی میرسد. برای این کار دو رو وجود دارد. روش اول بخیه زدن اطراف ایمپلنت است؛ به طوری که سر ایمپلنت بیرون بماند یا کل آن با بخیه پوشیده شود تا از آن به خوبی محافظت گردد.
6. گذشت زمان مورد نیاز برای پیوند استخوان و مادة ایمپلنت
پس از اتمام بخیه، بسته به شرایط بیمار و استخوان فک او، بین 2 الی 6 ماه فاصله برای ادامه فرایند جراحی لازم است. نکته مهمی که باید افراد به آن توجه کنند، این است که در این مدت چند ماهه، فشار به ایمپلنت وارد نشود؛ زیرا باید به طور طبیعی استخوان رشد کرده و ثبات و استحکام لازم در ایمپلنت ایجاد شود.
7. قرار دادن اباتمنتک
پس از اتمام دوره 2 الی 6 ماهه و جوش خوردن استخوان و ایمپلنت، نوبت به قرار دادن اباتمنت میرسد. در این مرحله دندانپزشک پیچ درپوش سوراخ را که بعد از گذاشتن ایمپلنت قرار داده بود، باز کرده واباتمنت را روی ایمپلنت میپیچد. در اینجا اباتمننت مانند دندان عمل میکند و پایهای مناسب برای قرار دادن روکش است.
8. قالب گیری و ساخت روکش
پس از پیچ کردن اباتمنت روی ایمپلنت، نوبت به قالبگیری برای ساخت روکش است.
9. قرار دادن روکش به پایه
و در آخرین مرحله روکش ساخته شده بر اساس اندازه مناسب و درست و اتصال بین روکش و ایمپلنت با استفاده از نوعی چسب مخصوص انجام میشود.
مدت زمان فرایند جراحی پیشرفته ایمپلنت
به طور کلی نمیتوان زمان قطعی و مشخصی برای طول جراحی ذکر کرد. اگر هنگام تخلیه دندان، نیاز به پیوند استخوان باشد، دوره 2 الی 6 ماهه جهت ترمیم قبل از شروع جراحی نیاز است. گاهی هم ممکن است به علت نیاز فوری بیمار، همة مراحل جراحی در یک روز انجام شود. پس به طور قطعی نمیتوان زمان مشخصی را مشخص کرد.
انجام جراحی پیشرفته ایمپلنت دندان در دیاموند
مرکز تخصصی ایمپلنت دندان دیاموند، با بهروزترین تجهیزات پزشکی و استفاده از باکیفیتترین مواد ایمپلنت، بهترین خدمات جراحی پیشرفته ایمپلنت دندان را ارائه میدهد. چنانچه دندانهای اصلی خود را از دست دادهاید یا دندانهای شما دچار شکستگی شدهاند، مرکز تخصصی ایمپلنت دندان دیاموند، با برترین تجهیزات درمانی، آمادة ارائة خدمات جراحی ایمپلنت به شما عزیزان هستند.
آدرس: تهران، خیابان امام خمینی، بین خوش و رودکی، خیابان مالک اشتر، پلام 848
تلفن: 02166845094
09368600957
آیدی اینستاگرام: diamond.implant.center