ساعات بازدید موزه سینما ایران : یکشنبه تا پنجشنبه ۹ الی ۱۷ و جمعه ها و ایام تعطیل ۱۴ الی ۱۷
تعطیلات : شنبه و ایام سوگواری رسمی
شماره تماس موزه سینما ایران : ۹- ۲۲۷۰۵۰۰۵ (۰۲۱)
نمابر: ۲۲۷۱۷۰۵۰ (۰۲۱)
کافی شاپ مجموعه برای بازدیدکنندگان امکانات خوبی مهیا کرده است، همچنین کتابخانه و تعدادی فروشگاه در این محوطه قرار دارد.
همچنین دیدنی های دیگری نیز در نزدیکی باغ فردوس وجود دارد. مجموعه کاخ سعدآباد، دربند تهران، بازار تجریش و امامزاده صالح میدان تجریش برخی از این جاذبه های گردشگری هستند.
موزه سینمای ایران در مجموعه باغ فردوس واقع است باغ فردوس محله ایست نرسیده به سرپل تجریش در خیابان ولیعصر، عمارت موزه سینما را منسوب به دوره قاجار می دانند.
در موزه سینما ایران می توانید از عکسها، اسناد و وسایل و تجهیزات قدیمی سینما از شخصیتهای سینمایی نظیر دوبلورها و فیلمسازان و نیز پشت صحنه فیلمهای بزرگ، پوسترها و دیگر چیزهای وابسته به سینما بازدید کنید. این موزه شامل چند سالن با عنوان های دفاع مقدس،کودک و نوجوان،دوبله و موسیقی و ارامنه است.
تاریخچه موزه سینمای ایران :
فکر ایجاد موزه سینمای ایران در 1373 با حمایت مهندس سیدمحمد بهشتی در زمان ریاست مرکز توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران مطرح شد و در 1377 در مراسمی، فاز اول موزه سینمای ایران در خیابان لالهزار، کوچه پیرنیا افتتاح شد. انتشار چند کتاب، یک مجموعه کارت پستال، یک مجموعه موسیقی متن فیلمهای ایرانی و برگزاری جشنهای 100 سالگی سینمای ایران، آغاز فعالیتهای موزه سینما بود.
سرانجام در 1380، با حمایت و کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور سینمایی، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری تهران و بنیاد فارابی، موزه سینمای ایران در بخشی از باغ فردوس، که قبل از انقلاب ستاد جشن هنر شیراز و نمایشگاه هنرهای تجسمی و محل اجرای کنسرت موسیقی بود و سپس در سالهای پس از انقلاب، مرکز آموزش فیلمسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد، با حضور سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهور، افتتاح شد.
امکانات موزه سینما ایران عبارتند از :
عکسها : شامل هزاران عکس از صحنههای فیلمهای سینمایی، پشت صحنه و مراحل فیلمسازی و فعالیتهای سینمایی و هنرمندان و دست اندرکاران صنعت و هنر سینما است که قدیمیترین آن به نخستین روزهای نمایش فیلم در ایران باز میگردد.
فیلمنامهها : شامل 400 فیلمنامه ساخته شده
اعلانها : بیش از 2500 اعلان سینمایی از دهه 1310 تاکنون گردآوری شده و بخشی از آن به نمایش گذاشته شده است.
جایزههای داخلی و بینالمللی : بخشی از جوایز و افتخارات بینالمللی سینمای ایران که عمدتاً به دوره جمهوری اسلامی تعلق دارد، در موزه جمع شده و تکمیل آن ادامه دارد.
کتابها : شامل کتابهای سینمایی از نخستین چاپها تاکنون است که به حدود 8000 جلد میرسد.
اسناد و مدارک : حدود 3000 قطعه سند شامل اسناد دولتی، نمایشها، قراردادها، اسناد تاریخی، اسناد مالکیت، سینماها و … از حدود 90 سال پیش تاکنون موجود است.
فیلم و ویدئو : 1000 فیلم سینمایی ایرانی به همراه 500 عنوان نمونه کوتاه (آنونس) آرشیو تصویری فعلی موزه را تشکیل میدهد.
مطبوعات : شامل 5000 جلد نشریه است که قدیمیترین آن متعلق به 1309 است.
اسباب سینماتوگراف : شامل حدود 300 دستگاه و ابزار قدیمی است که عمدتاً بسیار قیمتی و قابل نمایش در موزه است که قدیمیترین این دستگاهها متعلق به 1309 و اغلب ساخت صنعتگران قدیمی سینمای ایران است در همان زمان موجب شگفتی فنکاران خارجی میشده است.
لباس، دکور و گریم : شامل نمونههای تاریخی لباس، دکور سازی، صحنه آرایی و چهرهپردازی است که تلاش بسیار زیادی برای جمع آوری آنها صورت گرفته است.
تالارهای موزه شامل 7 تالار است، با ورود به محوطه باغ از طریق پله های ساختمان زیبای باغ فردوس می توان وارد تالارهای موزه شد. در طبقه فوقانی 3 سالن وجود دارد و از داخل تالار سوم سینما به وسیله پله های مارپیچ می توان 4 تالار دیگر را بازدید کرد.
- تالار اول موزه سینما ایران :
- تاریخچه ورود سینما به ایران : پرده خوانی، شهر فرنگ، پوسترهای اولیه، پیشگامان، اسباب سینما توگراف
- تالار دوم موزه سینما ایران : سینما در سالهای١٣٨٠-١٣٣٠
- تالار سوم موزه سینما ایران : جوایز و حضور بین الملل سینمای ایران
- تالار چهارم موزه سینما ایران : : سینمای جنگ و دفاع مقدس
- تالار پنجم موزه سینما ایران : ارامنه و سینمای ایران
- تالار ششم موزه سینما ایران : بخش کودک و نوجوان
- تالار هفتم موزه سینما ایران : : اتاق صدا، دوبله و موسیقی
دو سالن سینما در مجموعه باغ فردوس وجود دارد که علاقمندان به فیلمهای روز تهران میتوانند در این سالنها به تماشای فیلم بنشینند. سانس های این سینماها بعداز ظهر تا شب است که معمولا در 5 سانس فیلم اکران می شود