دغدغه بیشتر عروس خانم ها این روزها انتخاب لباس عروس هست که یکی از رکن های اصلی عروسی به حساب میاد و تنها لباسی هست که سالهای ماندگار اون رو باز هم با شور و شوق اولیه نگهداری و مراقبت می کنن ، پس بهتر اینه که با صبر و شکیبایی برای انتخاب لباس عروس وقت بگذاریم .

لباس عروسی، لباسی بی نظیر و منحصر به فردی است که موقعیت مهم در زندگی هر شخص دارد و تنها موردی است که شخص در تعیین چگونگی آن و عظمت و شکوه برگزاری آن، نقش اصلی را برعهده دارد. این روز برای عروس، دارای اهمیت است و روز بزرگ زندگی او محسوب می شود. در سرتاسر تاریخ، زنان همواره تلاش می کردند تا لباس عروسی خاصی داشته باشند که با موقعیت و فضای جشن و شادی مناسب باشد و باعث بشود تا عروس زیبا را زیباتر از آنچه هست، نشان بدهد .

 

لباس عروس، نشانه ای از ملیت


در قرون وسطی، ازدواج بیشتر از پیوند میان دو نفر اهمیت داشت و در بسیاری موارد اتحاد و پیوند بین دو خانواده، دو تجارت و حرفه و حتی اتحاد بین دو کشور به شمار می آمد. بنابراین عروس باید به شکلی لباسی می پوشید که به بهترین شکلی معرف خانواده او باشد؛ لباس او تنها معرف شخص او نبود. در آن زمان ازدواج های سلطنتی دارای اهمیت سیاسی بسیاری بود و برای ایجاد اتحاد و پیمانی محکم بین دو کشور انجام می شد، بنابراین لازم بود تا عروس جوان عالی و باشکوه به نظر برسد تا اعتبار و حیثیت کشور خود را تقویت کند و با نشان دادن ثروت و توانگری ملت خود، بر کشور داماد تاثیر بگذارد .

 
خانواده های سلطنتی و ثروتمند از عالی تری پارچه هایی که ممکن بود، استفاده می کردند و گران ترین پارچه ها از قبیل مخمل، ابریشم و حریر گلدار، اطلس، خز و پارچه های بافته شده از نخ های طلا و نقره را به کار می بردند. در آن زمان که پارچه ها با دست ریسیده می شد، بافته می شد و خشک می شد، و در نتیجه استفاده اقتصادی و صرفه جویانه از پارچه معمول بود؛ دامن ها را به شکل جمع، بزرگ و پف کرده درست می کردند، طول آستین ها تا زمین ادامه داشت و دنباله دامن در پشت لباس به طول چند متر کشیده می شد.

  

رنگ های استفاده شده هم گرانبها و با شکوه بود؛ تنها افراد ثروتمند قادر بودند رنگهای گران قیمتی همچون قرمز، ارغوانی و مشکی را تهیه کنند، زیرا این رنگها بسیار سخت تر از رنگ هایی که از رنگ های گیاهی طبیعی به دست می آمد، تهیه می شد. علاوه براین، لباس عروس با جواهرات قیمتی از قبیل الماس، یاقوت سرخ، یاقوت کبود، زمرد و مروارید تزئین می شد. بنابراین عروس در لباس خود در برابر تابش آفتاب می درخشید. گاهی اوقات لباس عروس چنان با جواهرات پوشیده می شد، به طوری که پارچه لباس در زیر آنها پنهان می شد.

پیراهن سفید عروسی

 
در دوران باستان عروس ها برای نشان دادن شادی خود، از رنگ های شاد و روشن برای لباس عروس استفاده می کردند. رنگ سفید مدتی طولانی است که به عنوان رنگی سنتی و رایج برای پیراهن عروس پذیرفته شده است، اما پیراهن عروس همیشه به رنگ سفید نبوده است.


رسم پوشیدن لباس عروس به رنگ سفید، به دوران ملکه ویکتوریا برمی گردد. پیش از آن عروس ها، بسته به موقعیت اجتماعی خود، انواع متنوعی از رنگ ها و مواد را برای لباس عروس انتخاب می کردند. در آن روزگار رنگ سفید نشانه پاکی و عفت نبود، بلکه رنگ آبی دارای این معنا بود. در حقیقت بسیاری از زنان به همین دلیل رنگ آبی را برای لباس عروسی خود انتخاب می کردند. از طرفی رنگ سفید نشانه ثروت و توانگری بود.

  

 ازدواج ملکه ویکتوریا با پسر عموی خود شاهزاده آلبرت در سال 1840، بیشترین تاثیر را بر مراسم عروسی گذاشت. ملکه ویکتوریا نخستین فرد سلطنتی نبود که پیراهن عروس سفید رنگ پوشید، اما نخستین فرد در دوره مدرن بود. رنگ سفید، رنگ مرسوم برای مراسم سوگواری سلطنتی بود و اگرچه همیشه به این عنوان استفاده نمی شد، اما به عنوان رنگی مناسب برای مراسم عروسی شاهانه هم محسوب نمی شد. ملکه و یکتوریا با ازدواج در لباسی سفید، چرخ ها را به حرکت درآورد.

 

رنگ سفید عموما برای لباس عروسی انتخاب نمی شد و لباس ویکتوریا باعث شگفتی شد. البته این لباس، غافلگیری ناخوشایندی نبود، زیرا به زودی زنان در سرتاسر اروپا و آمریکا از لباس های سفید برای عروسی خود استفاده کردند. اگرچه عروس هایی هم وجود داشتند که همچنان در لباس هایی به رنگهای دیگر ازدواج می کردند؛ اما رنگ سفید به عنوان رنگی مناسب و عالی برای لباس عروس تعیین شده بود و از آن زمان تا کنون ادامه یافته است. در حقیقت بسیار نادر است که عروسی در لباسی به رنگی غیر از سفید ازدواج کند. در کتابی مربوط به بانوان، در سال 1849 این جمله چاپ شد:« بر اساس رسم و سنت و عرف، از چندین سال قبل رنگ سفید به عنوان مناسب ترین رنگ برای لباس عروسی انتخاب شده است. این رنگ نمادی از پاکی و خلوص و عفت دخترانه است و نشانه ای از قلب سالم و دست نخورده ای است که به همسر آینده خود تقدیم می کند.»

لباس عروس در قرن جدید

 

خیلی ها لباس عروس رو با پفی بودنش میشناسن و لباس های بدون پف رو به عنوان لباس عروس قبول ندارن. لباس عروس های پفی دسته بندی های متفاوتی دارن ولی به طور کلی وجهه بسیار زیبایی دارن و با پوشیدنش متفاوت از همیشه خواهید بود. در این مطلب مدل های بسیار زیبایی از لباس عروس پرنسسی که مدل های خیلی پفی هستن رو میذارم. همچنین چند مدل از لباس عروس های پفی A شکل و اسکارلت رو هم قرار میدم که انشاالله مورد پسندتون باشه.

 

لباس عروس پرنسسی

مدل های لباس عروس پرنسسی در واقع همون مدل های خیلی پفی و کروی هستند و بیشتر قسمت دامن اونها مد نظر هست. لباس عروس های پرنسسی بدلیل داشتن دامن پفی زیبا مورد توجه خیلی از عروس خانوم هاست و باز به دلیل خیلی پفی بودنش باعث میشه چهره متفاوتی داشته باشین و با پوشیدنش تغییر کنید.

لباس عروس A شکل یا نیمه پفی

این مدل لباس عروس های پفی، پف کمتری نسبت به لباس عروس های پرنسسی دارن. لباس عروس های پفی از این دست، عمومی تر هستند و تقریبا مناسب هر تیپی میشن. عروس خانوم های کمی تپل یا ریز نقش میتونن در این مدل ها بسیار زیبا باشن. این مئدل لباس عروس پفی تنها برای خانوم های خیلی قد بلند توصیه نمیشه.

لباس عروس گیپور یا دانتل :

لباس عروس پوشیده :

لباس عروس ماهی :

لباس عروس کوتاه :

لباس عروس آستین دار :

لباس عروس سنتی