استفاده از روکش ایمپلنت روشی موثر برای پرکردن جای خالی دندانهایی است که به دلایلی از دست رفتهاند. روکشهای مختلفی برای ایمپلنت مانند روکش طلا، چینی و تمام سرامیک وجود دارد که فرد میتواند با مشورت با دندانپزشک خود یکی از آنها را انتخاب کند. روکش زیرکونیا روکش تمام سرامیکی است که مقاومت بالایی در برابر نیروهای زیاد داشته و رنگ روشنی دارد. این روکش بهدلیل ظاهر زیبا و استحکام فوقالعاده خود، مخصوصا برای دندانهای جلویی توصیه میشود.
روکش ایمپلنت دندان چیست؟
امروزه توسط ایمپلنت دندان میتوان جای خالی دندانهای از دست رفته را به بهترین شکل پر کرد. افرادی که دندانهای خود را به دلایل مختلفی از دست دادهاند، توسط کاشت دندان میتوانند این نقص را برطرف کنند. ایمپلنت دارای سه قسمت اصلی است. یک پایه فلزی که آن را داخل استخوان فک قرار میدهند و اباتمنت که باعث میشود روکش به پایه بچسبد. دندانپزشک روکش را روی پایه فلزی ثابت میکند و ظاهری مانند دندان طبیعی ایجاد میکند. قرار دادن روکش مرحله نهایی کاشت ایمپلنت محسوب میشود. طول عمر پایه ایمپلنت بیشاز ۳۰ سال است و میتوان با رعایت بهداشت دهان و دندان بدون ایجاد عارضهای میتوان از آن استفاده کرد.
روکش زیرکونیا
روکش زیرکونیا روکشی تمام سرامیک است که به روکشهای پی اف ام شباهت زیادی دارد. در این روکش برخلاف سایر روکشها از فلز در مرکز روکش استفاده نمیشود، بلکه از زیرکونیوم که مقاومت بالاتری دارد و رنگش سفید است استفاده میکنند. معمولا استفاده از روکش تمام سرامیک برای دندانهای جلو توصیه میشود. زیرکونیا فلزی با مقاومت بالا و سخت است که رنگ روشنی دارد. این ماده از نظر شیمیایی خنثی بوده و در وسایل الکترونیکی نیز کاربرد دارد. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش کاربردهای مواد سرامیکی از آنها در صنعت دندانپزشکی نیز استفاده میشود. از روکش زیرکونیا بهدلیل مقاومت و دوام بالا در دندانها استفاده میکنند.
از مزایای استفاده از آن میتوان به عدم احتمال ایجاد حساسیت و واکنشهای غیرعادی اشاره کرد. اگر میخواهید روکشی همرنگ با دندانهای طبیعی خود داشته باشید استفاده از روکش زیرکونیا بهترین انتخاب است. این روکش شباهت بالایی به دندانهای طبیعی دارد و میتوان رنگ آن را تغییر داد و همرنگ دندان طبیعی کرد. رنگ این روکش هم دوام بالایی دارد و به راحتی از بین نمیرود. روکش زیرکونیا بهدلیل استحکام بالای خود در برابر سایش و شکستگی مقاومت بالایی از خود نشان میدهد و به همین منظور میتوان از آن برای دندانهای عقب و جلو استفاده کرد.
انواع روکش زیرکونیا
از روکش به عنوان پوششی برای پوشاندن دندان بیمار استفاده میشود. روکش زیرکونیا گزینهای ایدهآل برای جایگزین کردن دندانهایی است که در اثر پوسیدگی، شکستگی و... از دست رفتهاند. روکش زیرکونیا شامل دو نوع زیرکونیا جامد و زیرکونیا خیلی شفاف است. هردو دارای زیبایی و ظرافتی بینظیر هستند و جای خالی دندانها را پر میکنند. میزان سختی زیرکونیا جامد در مقایسه با زیرکونیا شفاف بسیار بالاتر است. این سختی باعث میشود روکش در برابر نیروی جویدن و... استحکام خود را حفظ کند.
از کاربردهای این نوع روکش میتوان به امکان استفاده از آن برای دندانهای ضعیف و تحت درمان با کانال ریشه اشاره کرد. این روکش ظاهری مات دارد که آن را برای استفاده در دندانهای عقبی مناسب میکند. زیرکونیا از نوع خیلی شفاف از آنجایی که به دندانهای طبیعی شباهت بالایی دارد، ظاهری زیبا ایجاد میکند. عمدتا از زیرکونیا خیلی شفاف برای روکش دندانهای جلویی استفاده میشود. از مزایای آن میتوان به مقاومت بالایش در مقایسه با پی اف ام و ظاهر زیبایش اشاره کرد. لازم است بدانید که درصورت نیاز به تراز دندان با ارتودنسی، استفاده از زیرکونیا خیلی شفاف پیشنهاد نمیشود.
مزایای روکش تمام سرامیک با دکتر آتنا ربیعی
از مهمترین مزایای روکش زیرکونیا میتوان به ظاهر زیبای آن اشاره کرد. این روکش رنگ سفید و طبیعی دارد که میتوان آن را با رنگ دندانهای خود فرد هم هماهنگ کرد. ظاهر شفاف این روکش باعث شده طرفداران زیادی پیدا کند. همچنین زیرکونیا بهدلیل نداشتن لایه فلزی در لثه نسبت به پرسلن که در گذشته محبوبیت بالایی داشت ظاهر زیباتری ایجاد میکند. همچنین روکش پی ام اف هم سیاهی در لبه تاجش داشت که روکش زیرکونیا فاقد آن است.
انعطافپذیری بالا از دیگر مزایای زیرکونیا است. این ویژگی باعث شده بتوان رنگ و شکل آن را تغییر داد. روکش زیرکونیا بهدلیل استحکام و مقاومت بالای خود در برابر سایش در هر قسمتی از دهان قابل استفاده است. روکش زیرکونیا بهدلیل نداشتن هیچگونه فلزی برای افرادی که به فلزها حساسیت دارند هم گزینه مناسبی است. با رعایت بهداشت دهان و دندان میتوانید از این روکش که تاج بسیار مقاومتری نسبت به سایر روکشها دارد، مدت زیادی استفاده کنید. لازم به ذکر است که این روکش مقاومتی ۵ برابر بالاتر از روکش پرسلن که دارای فلز پی ام اف است، دارد. بدین ترتیب روکش زیرکونیا به خوبی میتواند فشارهای ناشی از گاز گرقتن و جویدن را تحمل کند.
نصب روکش ایمپلنت
ساخت روکش ایمپلنت پس از اتمام کاشت پایه و ابتمنت شروع میشود. دندانپزشک فاصله بین دندانها و طول تاج آنها را اندازه گرفته و ساخت روکش را آغاز میکند. (روکشها در لابراتورهای تخصصی دندانپزشکی ساخته میشوند.) باتوجه به قالبگیری و اندازهها، پس از اتمام ساخت روکش، دندانپزشک آن را با چسب مخصوص به اباتمنت میچسباند و اباتمنت را داخل پایه ایمپلنت میگذارند. برای متصل کردن روکش ایمپلنت به اباتمنت هم ممکن است از پیچ استفاده شود. البته این مورد به نوع روکش هم بستگی دارد.
سخن پایانی
روکش زیرکونیا نوعی روکش تمام سرامیک است که دارای دو نوع مات و شفاف است. روکش مات برای دندانهای خلفی و نوع شفاف برای دندانهای قدامی مناسب است. از دلایل محبوبیت این روکش میتوان به رنگ سفید، انعطافپذیری و دوام بالای آن اشاره کرد. این روکش ضدسایش بوده و درصورت مراقبت صحیح تا بیش از ۳۰ سال قابل استفاده است. با دکتر آتنا ربیعی میتوانید این روکشهای تمام سرامیک مقاوم را نصب کنید.
شماره تماس: ۰۲۱-۲۲۶۱۳۷۶۷
آدرس: شریعتی، دوراهی قلهک، کوچه امرپابرجا، پلاک 46، واحد 9، طبقه 5
آیدی اینستاگرام: dr.atenarabiei