ایمپلنت دندان روشی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته یا تخریب شده است. در این روش یک پیچ فلزی در استخوان فک به عنوان پایه برای نصب پروتز دندان قرار داده می‌شود. ایمپلنت دندان جایگزینی موثر و مستحکمی است که طول عمر بالایی داشته و بسیار شبیه دندان طبیعی است. افرادی که بافت لثه سالمی دارند کاندیدهای مناسبی برای این جراحی محسوب می‌شوند. همچنین رعایت نکات توصیه شده توسط دندانپزشک، بعد از عمل نیز در رسیدن به نتیجه بهتر تاثیر بالایی دارد.

مراحل اجرای ایمپلنت دندان

مراحل اجرای ایمپلنت دندان

قبل از انجام ایمپلنت لازم است با دندانپزشکی درمورد نیازها و توقعات خود صحبت کنید. جراح بررسی دقیقی از دهان و فک‌ها انجام داده و به بررسی سنجش وضعیت سلامت و قدرت استخوان فک می‌پردازد. اگر لثه‌های سالمی داشته باشید و استخوان فک شما مشکلی نداشته باشد، جراحی ایمپلنت شروع می‌شود. 
•    در مرحله اول جراح یک پیچ فلزی را در استخوان فک قرار می‌دهد.
•     پس از طی چند ماه استخوان دور این پیچ‌ رشد کرده و کاملا آن را دربرمی‌گیرد و استحکام لازم برای نصب روکش فراهم می‌شود.
•     اگر استخوان کافی در محل هدف وجود نداشته باشد، ممکن است به پیوند استخوان نیاز باشد. 
•    بعد از پایان مراحل ایمپلنت دندان، مراقبت بعد از عمل از اهمیت بالایی برخوردار است. 
•    باید توصیه‌های ارائه شده توسط جراح را به‌صورت دقیق رعایت کنید تا از ایجاد مشکلات در روند بهبودی جلوگیری کنید. 

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

ممکن است تا چند روز بعد از جراحی مقداری درد و خونریزی را تجربه کنید؛ اما اگر این حالت بیش از یک روز ادامه یافت لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید. برای تسکین تورم در 24 ساعت اول می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. ممکن است دندانپزشک شما مسکنی برای تسکین درد و قرص‌های آنتی‌بیوتیک جهت جلوگیری از عفونت تجویز کنند. استفاده از داروها در زمان تعیین شده و به مقدار لازم در کنترل درد و تورم نقش مهمی دارد.
همچنین برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است به بهداشت دهان و دندان خود بیش از پیش اهمیت دهید. استفاده از مسواک و نخ‌دندان را جدی بگیرید. پس از جراحی ایمپلنت لازم است روزی دو بار از نخ دندان استفاده کنید. نخ‌ دندان‌های مخصوص کاشت عملکرد بهتری در پاکسازی نواحی اطراف ایمپلنت دارند. پس از ایمپلنت از مسواک نرم استفاده کنید؛ زیرا مسواک‌های زبر به روکش دندانی آسیب می‌زنند. از خوردن غذاها و مایعات خیلی داغ و تند بپرهیزید. پس از گذشت 4 روز می‌توانید وعده‌های غذایی معمولی را بخورید؛ اما از خوردن غذاهای سفت و چسبنده بپرهیزید. 
گاهی با خوردن غذاهای سفت فشاری که به ایمپلنت وارد می‌شود باعث شکستن آن می‌شود. یخ، کارامل، آب‌نبات، تافی، میوه خشک و چیپس سیب‌زمینی از مواردی هستند که به ایمپلنت آسیب می‌زنند. اگر از افرادی هستید که دخانیات مصرف می‌کنند لازم است بعد از ایمپلنت این عادت را ترک کنید. الکل و دخانیات باعث کندتر شدن روند بهبودی می‌شوند و پس از بهبودی نیز عوارض زیادی را ایجاد می‌کنند. حداقل زمانی که بعد از ایمپلنت باید از دخانیات دوری کنید، 6 ماه است. پس از رعایت تمام مراقبت‌های توصیه شده لازم است به‌طور مرتب برای اطمینان از سلامت ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید.

مزایای ایمپلنت دندان با دکتر امید شهباززاده

ایمپلنت دندانی به صورت دائمی در استخوان فک جای گرفته و به آن متصل می‌شود، بنابراین استحکام و ثبات بسیار بالایی دارند و در صورت رعایت بهداشت برای مدت طولانی قابل استفاده هستند. همچنین ایمپلنت‌های دندانی طبیعی به نظر می‌رسند و باعث بهبود ظاهر و زیبایی دندان‌ها می‌شوند. ظاهر این ایمپلنت‌ها برخلاف دندان‌های مصنوعی مطابق با دندان‌های طبیعی هر فرد  بوده و جلوه‌ای ناخوشایند ایجاد نمی‌کنند. 
لازم است بدانید ایمپلنت دندان عملکرد مشابه دندان‌های طبیعی را دارد. واقعیت آن است که هنگام از دست دادن دندان‌های طبیعی، استخوان فک به‌تدریج دچار تحلیل می‌شود. استفاده از ایمپلنت دندان می‌تواند از این فرایند جلوگیری کرده و استخوان فک را حفظ کند. همچنین ایمپلنت‌ها مانند دندان‌های طبیعی به راحتی توسط مسواک و نخ‌دندان تمیز می‌شوند. 

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان نیز مانند هر جراحی دیگری با برخی عوارض همراه است. پس از کاشت دندان که فرایندی نسبتا زمان‌بر است تجربه خونریزی و درد امری طبیعی است. این دردها با مصرف مسکن و رعایت توصیه‌های جراح به‌مرور بهبود می‌یابند. هرچه جراحی که برای کاشت ایمپلنت انتخاب می‌کنید ماهرتر باشد احتمال بروز این عوارض کاهش می‌یابد. دکتر امید شهباززاده جراحی حاذق در این زمینه است که این روش را با کم‌ترین درد و عوارض اجرا می‌کند.

عوارض ایمپلنت دندان

سخن پایانی

ایمپلنت دندان روشی مناسب برای پرکردن محل دندان‌های ازدست رفته است. در این روش پیچی فلزی در استخوان فک قرار می‌دهند و پس از گذشت چندین ماه روکش دندانی را به آن متصل می‌کنند. قبل از انجام این روش باید  از سلامت کامل لثه‌ها و استخوان فک اطمینان حاصل شود. درصورت نیاز از پیوند استخوان استفاده می‌شود. پرهیز از خوردن غذاهای سفت و چسبنده، استعمال دخانیات و استفاده منظم از مسواک و نخ‌دندان مواردی هستند که در افزایش طول عمر و تسریع بهبودی ایمپلنت موثرند. دکتر امید شهباززاده ایمپلنت دندان را با حداق درد و عوارض انجام می‌دهد.
•    شماره تماس: ۰۲۱-۸۸۸۸۱۵۶۱
•    آدرس:جردن، خیابان ناصری، پلاک ۴، طبقه هفتم
•    آیدی اینستاگرام: dromidshahbazzadeh