فهرست:

روش های تشخیص بیماری پوست مرغی
چه کسانی دچار بیماری پوست مرغی می شوند؟
بیماری پوست مرغی چه قسمت هایی از بدن را درگیر می کند؟
روش های درمان بیماری پوست مرغی با لیزر
درمان خانگی بیماری پوست مرغی

کراتوز پیلاریس یا بیماری پوست مرغی یک بیماری بدون خطر است به گونه ای که برخی از قسمت های پوست دچار خشکی، لک و یا برآمدگی می شوند.
در بیماری پوست مرغی سلول های مرده پوست به شکل برجستگی و یا جوش هایی در سطح پوست نمایان می شوند و راه مانع از رشد مو می شوند و راه فولیکول های مو را مسدود می کنند و همین امر موجب می شود که مو هایی که در سطح بدن رشد می کندد به دلیل مسدد شدن راه شان به شکل برجسته در سطح پوست نمایان شوند که معمولا به رنگ قرمز و یا لک های کوچک قهوه ای نمایان می شوند.
این بیماری واگیردار نیست و معمولا درد و یا خارش ایجاد نمی کند. بیماری پوست مرغی معمولا در زمستان به دلیل خشک شدن پوست و کمبود رطوبت بدتر می شود و یا در زمان بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و تغییر در نوع پوست افزایش می یابد.
بیماری پوست مرغی اغلب تا 30 سالگی خود به خود در مان می شود ولی در صورت از بین نرفتن آن در این مقاله از سایت برترین ها به شما راهکارهای درمان آن را معرفی می کنیم.

درمان خانگی پوست مرغی


بیشتر بخوانید : بهترین کلینیک های پوست و مو در تهران


روش های تشخیص بیماری پوست مرغی

بارزترین مشخصه ی بیماری پوست مرغی برجستگی هایی است که در سطح پوست نمایان می شود و چون این برجستگی ها تا حدود شبیه به پوست مرغ است به این اسم نامگذاری شده است. این برجستگی ها در قسمت هایی از بدن که دارای فولیکول مو هستند نمایان می شوند، پس این برجستگی ها در کف پا یا دست دیده نمی شوند.
علائم بیماری پوست مرغی:
در صورت گسترده بودن این بیماری در سطح پوست گاهی فرد دچار علائم زیر می شود.
-قرمز شدن پوست اطراف برجستگی ها
-خشکی پوست
-خارش پوست (به دلیل خشکی بیش از حد پوست)
-بروز برجستگی های قرمز یا قهمه ای در سطح پوست

چه کسانی دچار بیماری پوست مرغی می شوند؟

معمولا بیماری پوست مرغی از ابتدای دوران کودکی و نوجوانی ممکن است پدیدار شود و همه افراد مستعد آن هستند. این بیماری معمولا در زمان بلوغ و یا بارداری افزایش می یابد و معمولا پس از طی دوره بارداری و در نوجوانان پس از رسیدن به سن 20 یا 30 سالگی خود به خود برطرف می شود.
این بیماری معمولا در افرادی که پوست خشکی دارند و یا دچار اگزمای پوستی و چاقی هستند رایج تر است.
ولی برخی از بیماری ها مثل تب یونجه، ایکتیوز باعث افزایش این بیماری پوستی می شود. 
اگر ساکن غرب تهران هستید و به یک متخصص پوست نیاز دارید لازم است از صفحه بهترین دکتر پوست و مو در غرب تهران دیدن نمایید.

درمان قطعی پوست مرغی با لیزر


بیشتر بخوانید : بهترین کلینیک لیزر در پاسداران، بهترین راه از بین بردن موهای زائد


بیماری پوست مرغی چه قسمت هایی از بدن را درگیر می کند؟

بیماری پوست مرغی خشکی و یا برآمدگی هایی هستند که اغلب بر روی باز، باسن، گونه و ران نمایان می شوند. این بیماری معمولا خارش و یا درد ندارد و به طور کلی بیماری محسوب نمی شود و فقط شکل ظاهری پوست است که ممکن است برای فرد ناخوشایند باشد، بی ضرر بودن این بیماری افراد درگیر با آن را در دسته پوست نرمال قرار می دهد.

روش های درمان بیماری پوست مرغی با لیزر

کراتوز پیلاریس یا پوست مرغی درمان قطعی ندارد و معمولا به درمان مقاوم  هستند، اگر با افزایش سن این بیماری بهتر نشد ما در سایت دکتر با من راه کار هایی برای بهتر شدن بیماری پوست مرغی به شما معرفی می کنیم.
معمولا پزشکان برای درمان کراتوز پیلاریس یا همان پوست مرغی برای بهبود خشکی پوست که خارش را هم به همراه دارد کرم مرطوب کننده تجویز می کنند که نت حدودی از خشکی پوست بکاهند. کرم های دیگری که تجویز می شوند برای برداشتن سلول های مرده از سطح پوست هستند تا راه فولیکول های مو در هنگام خروج مو را نگیرند.
از راه های دیگری که برای در مان این بیماری وجود دارد میکرودرم ابریژن که یک لیزر لایه بردار است و سلول های مرده را از سطح پوست بر می دارد. همچنینن لیزر موهای زائد نیز تا حد زیادی به درمان کمک میکند به این صورت که با سوزاندن فولیکول های مو مانع رشد آن ها می شود تا در زمان رشد فولیکول ها باعث برجستگی در سطح پوست نشوند. همچنین لیزر کربن دی اکسید نیز می تواند تا حد زیادی از قرمزی و خارش سطح پوست بکاهد.
این بیماری به دلیل مقائم بودن به درمان، معمولا انجام لیزر نیاز به تکرار دارد البته در یک جلسه هم می تواند علائم بیماری را تا حد زیادی بهبود بخشد.

درمان خانگی بیماری پوست مرغی

از آنجایی که کراتوز پیلاریس ضرری ندارد و بیماری خطرناکی نیست می توانید برای درمان از روش های خانگی و ماسک های خانگی نیز استفاده نمایید.
-لایه برداری روانه پوست: می توانید روزانه با استفاده از لیف و یا اسکراب سلول های مرده را از سطح پوست بردارید تا مانع رشد فولیکول های مو نشوند.
-حمام گرم بگیرید: با این روش پوست نرم می شود و پس از آن با لیف کشیدن ویا استفاده از برس های مخصوص بدن می توانید این برجستگی ها را از سطح پوست بردارید.
-استفاده از لوسیون و آبرسان: استفاده از گلاب و گلیسیرین باعث نرم شدن سطح پوست می شود و تا حد زیادی خشکی پوست را التیام می بخشد. همچنین استفاده از کرم های حاوی آلفا هیدروکسی اسید که دارای اسیدهای لاکتیک هستند به درمان کمک می کنند. برخی از پزشکان کرم های بازسازی کننده پوست که برای رفع اسکار هستند را توصیه می کنند.
-عدم استفاده از لباس های تنگ: لباس های تنگ به دلیل اصطحکاک در سطح پوست باعث خشکی پوست می شوند و همچنین به دلیل چسبیدن به پوست بدن مانع خروج فولیکول مو می شوند و در نتیجه بروز برجستگی ها در سطح پوست را ایجاد می کنند.

برای مشاوره در درمان این بیماریها می توانید با پزشکان سایت دکتر دکتر با من مشورت کنید تا به شما کمک کنند که بهترین گزینه برای درمان را انتخاب نمایید.

لایه بردار قوی برای پوست مرغی


بیشتر بخوانید : همه چیز درباره بیماری پوست پروانه ای