فهرست:

نکات دارویی به هنگام سفر نوروزی
چند دارویی که بدون نسخه می توانید تهیه کنید
نکات مهم درباره نگهداری و مصرف داروها در طول سفر
چند توصیه دیگر برای سفر نوروزی
سخن پایانی

بعد از کار کردن مداوم در طول یکسال بدون شک نیاز به استراحت و تفریح خواهید داشت. برای استراحت و گذارندن اوقات فراغت در تعطیلات، روزهای ابتدایی سال نو که تعطیل نیز هستند بهترین گزینه برای یک سفر دلچسب به شمار می روند. سفر به دامان طبیعت حال وهوای شما را مانند سال نو، تازه و شاداب می‌کند. برای داشتن یک سفر خوب و دلپذیر رعایت برخی نکات ضروری است. یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در رابطه با سفرهای نوروزی رعایت کنید؛ دانستن این موضوع بوده که داروهای ضروری در سفر نوروز کدام است؟ اگر بیماری خاصی دارید یا در هنگام سفر به علت نشستن در ماشین دچار مشکلاتی خواهید شد، حتماً داروهای مخصوص خود را به همراه داشته باشید. در این مقاله از سایت برترین ها با ما همراه باشید.

داروهای ضروری در سفر نوروزی

نکات دارویی به هنگام سفر نوروزی

در صورت سفر به دامان طبیعت و مکان‌های دور از شهر، رعایت کردن نکاتی چند و همچنین به همراه داشتن داروهای مهم ضروری هستند. پیش از حرکت به سمت مکان مورد نظر، جعبه کمک‌های اولیه خود را چک کنید تا همه موارد مورد نیاز موجود باشند. در این جعبه مهم باید تمامی داروهای تجویزی به همراه دیگر داروهای OTC، پانسمان و گاز، بتادین و... وجود داشته باشند. 
اگر داروی خاصی که نیازمند به نسخه تجویزی دارد را مصرف می‌کنید حتما یک کپی یا اصل نسخه پزشک معالج را به همراه داشته باشید تا بتوانید به‌راحتی داروهای مورد نیاز را از داروخانه‌های شهر مقصد تهیه نمایید. پیش از سفر حتما یک لیست کامل از داروهای ضروری در سفر نوروز را تهیه نمایید. نام‌های عمومی و تجاری هر دارو را به همراه میزان دز مصرفی آن‌ها در یک دفترچه یا قسمت یادداشت‌های تلفن همراه خود بنویسد. با این کار اگر در زمان اقامت شما در شهری دیگر، داروهایتان گم شوند به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را مجددا از داروخانه‌های محل اقامت خود تهیه فرمایید. برای آشنایی با بهترین داروخانه شبانه روزی در تهران از صفحه لینک داده شده دیدن نمایید.

نکات دارویی به هنگام سفر نوروزی


بیشتر بخوانید: بهترین داروخانه شبانه روزی در تهران


چند دارویی که بدون نسخه می توانید تهیه کنید

در زمان سفر نیاز نیست که همه داروهای موجود در خانه را به همراه جعبه کمک‌های اولیه با خود حمل نمایید. بهتر است براساس محل مسافرت خود داروها را انتخاب کنید. به عنوان نمونه اگر محل مورد نظر شما برای سفر، فاقد آب آشامیدنی سالم است باید داروهای ضداسهال را حتماً به همراه داشته باشید. برخی از داروهای ضروری در سفر نوروزی که به همراه داشتن آن‌ها ضروری است عبارتند از:

  • انواع داروهای ضداسهال
  • داروهای ضدحساسیت (آنتی هیستامین‌ها): 
    برای پیشگیری و درمان از هر نوع آلرژی بهتر است داروهای ضدحساسیت را در جعبه کمک‌های اولیه خود داشته باشید.
  • داروهای ضدتهوع و سرگیجه: 
    در طول سفر شاید به علت وجود دست‌اندازها یا پیچ جاده، دچار سرگیجه و تهوع شوید. بهتر است برای جلوگیری از بد شدن حال خود و همراهان، داروهای ضدتهوع و سرگیجه را در بین داروهای ضروری در سفر نوروزی جای دهید.
  • داروهای مخصوص تب و درد (مسکن‌ها): 
    دو قرص استامینوفن و ایبوپروفن از بهترین داروهای تب‌بر و ضددرد هستند که باید در زمان سفر به همراه داشته باشید.
  • داروهای رفع یبوست و روان‌کننده: 
    برخی از افراد به علت تغییر آب‌وهوا یا تغییر در برنامه غذایی دچار یبوست می‌شوند. به همراه داشتن داروهای رفع یبوست در سفر ضروری است.
  • پمادهای ضدقارچ: 
    عفونت‌های قارچی در مناطق گرم بسیار شایع هستند. برخی از مسافران به علت عدم سازگاری با محیط ممکن است دچار این عفونت شوند. وجود کرم‌ها و پمادهای مخصوص عفونت قارچی ضروری خواهد بود.
  • کرم‌ها و پمادهای ضدباکتری:
    ممکن است در طول سفر جایی از بدن شما دچار بریدگی و زخم شود. برای پیشگیری از عفونت محل زخم به همراه داشتن پمادهای ضدباکتری مهم است.

داروی بدون نسخه


بیشتر بخوانید: آدرس و تلفن داروخانه‌ های هلال احمر تهران


نکات مهم درباره نگهداری و مصرف داروها در طول سفر

در زمان سفر از قرار دادن داروها در شیشه پشت، صندوق عقب و داشبورد خودرو خودداری کنید. بهترین مکان برای نگهداری از داروها در دسترس خودتان است. اگر داروها داخل چمدان باشند امکان گم شدن یا در معرض قرار گرفتن گرما و سرما برای آن‌ها وجود دارد. هرگز دارو را از شیشه و قوطی مختص به آن خارج نکنید و در همان ظرف نگهداری نمایید. داروهای ضروری در سفر نوروزی را به هیچ عنوان در معرض نور آفتاب یا حرارت قرار ندهید. اگر دارویی به همراه دارید که باید در یخچال نگهداری شود، بهتر است برای حمل آن از ظروف مخصوص و خنک نگهدارنده استفاده کنید. برای سفر نوروزی خود حتما یک جعبه کمک‌های اولیه که شامل:

  • قرص تب و درد مانند استامینوفن و ایبوپروفن
  • شربت و قرص سرماخوردگی
  • قرص ضدحساسیت
  • پماد آنتی بیوتیک مانند تتراسایکلین
  • چسب زخم و بتادین
  • گاز استریل و پانسمان

می‌شود را به همراه داشته باشید. برخی از داروها مانند ضدتشنج، افسردگی، دیابت، چربی و قند خون، داروهای قلبی، برخی از مسکن‌ها و آنتی ‌بیوتیک‌های که باید به‌طور مداوم مصرف شوند را در طی سفر در دسترس قرار دهید و به اندازه کافی از آن‌ها به همراه داشته باشید. اگر در طول سفر مشکلی جدی برای شما رخ داد حتماً به پزشک مراجعه کنید و از مصرف نسخه قبلی خود، اجتناب نمایید. برای مصرف داروهای خود از آب استفاده کنید. در صورت اتمام داروها، همه داروهای مورد نیاز خود را از داروخانه تهیه نمایید. اگر داروخانه‌ها تعطیل بوده‌اند بدون شک داروخانه‌های شبانه‌روزی باز خواهند بود. 
به یاد داشته باشید اگر در طی سفر نیاز به مصرف قرص نیتروگلیسیرین داشته‌اید؛ این قرص زیر زبانی است و از طریق عروق موجود در زیر زبان جذب خواهد شد. همچنین این قرص پس از تقریباً 3 دقیقه اثر خواهد کرد. اولین نشانه اثرگذاری قرص سوزش بسیار کمی در زیر زبان است. عدم سوزش در زیر زبان نشانه‌ای از فاسد شدن قرص یا عدم مصرف صحیح آن است.
اگر در میان همسفران شما کسی مبتلا به فشار خون بالا است، حتماً دستگاه اندازه‌گیری فشار خون را به همراه دیگر داروهای ضروری در سفر نوروزی به همراه داشته باشید. همچنین اگر شخصی از انسولین استفاده می‌کند و دچار بیماری دیابت است؛ به همراه داشتن مقداری انسولین، نوار و دستگاه‌های کنترل قند خون در طول سفر ضروری خواهد بود. هر کدام از همسفران که رانندگی می‌کند قبل از خوردن هر نوع دارویی ابتدا باید از خواب‌آور نبودن آن دارو اطمینان یابد.
اگر شما یا هر کدام از همسفرانتان به بیماری‌های حرکت دچار هستند (در زمان حرکت خودرو دچار سرگیجه و تهوع شدن)، بهتر است نیم ساعت پیش از حرکت بین 1 تا 2 قرص دیمن هیدرینات را مصرف کنید. خوردن قرص را با توجه به طول مسیر هر 4 الی 6 ساعت تکرار نمایید. نکته مهم در رابطه با مصرف این قرص‌ها این است که در طول 24 ساعت هرگز بیشتر از 8 قرص را استفاده نکنید. در هنگام سفر تمام حواستان به کودکان دلبندتان باید. در برخی مواقع مصرف مقدار بسیار کمی از داروی بزرگسالان موجب مسمومیت در کودکان خواهد شد. در زمان سفر هرگز از مصرف داروهای تجویزی برای بیماری‌های خاص غافل نشوید.
برای اطلاع بیشتر درمورد دارو و داروخانه به صفحه بهترین داروخانه در پاسداران مراجعه نمایید.

 نگهداری و مصرف داروها

چند توصیه دیگر برای سفر نوروزی

چند نکته و توصیه مهم دیگر در رابطه با داروهای ضروری در سفر نوروزی عبارتند از:

  • به همراه داشتن یک ساک کوچک مختص به اقلام بهداشتی و داروها، در این ساک حتماً دفترچه بیمه تمامی اعضای خانواده وجود داشته باشد.
  • در صورت سفر هوایی باید ساکی که حاوی داروهای شما است در دسترس باشند. مراقب باشید که این ساک دستی کوچک را در قسمت بار هواپیما قرار ندهید.
  • اگر از عینک‌های طبی یا آفتابی به‌خصوصی استفاده می‌کنید؛ به همراه داشتن آن‌ها را فراموش نکنید.
  • اگر دچار بیماری قلبی هستید حتماً آخرین نسخه پزشک معالج را به همراه آخرین نوار قلب با خود ببرید.
  • داروهایی را که به‌طور مداوم استفاده می‌کنید را در دسترس خود قرار دهید. همچنین بهتر است از این داروها یک و نیم برابر مصرف خود در طول سفر به همراه داشته باشید. ممکن است داروی شما گم شود یا رو به اتمام باشد و داروخانه در دسترس نباشد.
  • در صورت مبتلا بودن به بیماری‌های آسم، تشنج (صرع)، بیماری قلبی، قند خون و دیابت، انواع حساسیت‌ها، کم ‌خونی بسیار شدید و... حتماً یک برچسب هشدار و اطلاع روی لباس خود قرار دهید.
  • بهتر است در زمان سفر داروهایی مانند مسکن‌های معمول، پماد سوختگی، قرص‌های تهوع و سرگیجه، مواد ضدعفونی‌کننده و وسایل پانسمان و بستن زخم را به همراه داشته باشید.
  • در زمان سفر بهتر است نام و شماره تماس خود و دیگر همسفران خود را در ساک بهداشتی که حاوی داروهای ضروری شما است، قرار دهید.
  • برای جلوگیری از گزیدگی هرگونه حشره در مکان‌های مرطوب و گرم بهتر است از پشه بند، حشره‌کش و اسپری استفاده کنید. همچنین پمادهای گزش را نیز فراموش نکنید.
  • حتماً یک وسیله برای دفع حشرات به همراه داشته باشید.
  • چگونگی نگهداری از داروها را از دکتر داروساز سوال نمایید. 

داروهای ضروری در سفر


بیشتر بخوانید: لیست داروخانه های ایرانی در تورنتو


سخن پایانی

وقتی به روزهای پایانی سال و آغاز تعطیلات نوروزی نزدیک می‌شویم؛ بازار سفرهای نوروزی و شروع تعطیلاتی بکر و خوب آغاز می‌شود. در این بین برخی از افراد ممکن است دچار بیماری‌های زمینه‌ای باشند و از مصرف داروهای خود غافل شوند. برای سفر حتما داروهای لازم را به همراه داشته باشید. در زمان سفر باید احتمال هرگونه بیماری را بدهید و حداقل از هر داروی ضروری یکی را در جعبه کمک‌های اولیه قرار دهید. بیماران دیابتی نباید در طول سفر از خوردن داروها و تزریق انسولین خود غافل شوند. قبل از سفر حتما نسخه داروهای خود را به همراه یک لیست از نام و میزان دز مصرفی داروهای ضروری در سفر نوروزی به همراه داشته باشید.
در صورت عدم دسترسی به داروخانه میتوانید از داروخانه آنلاین با ارسال رایگان کمک بگیرید.