فهرست:
انواع پیرسینگ دهان
خطرات پیرسینگ دهان
ایمنی پس از پیرسینگ 
محدودیت با انجام پیرسینگ دهان
سخن پایانی

یکی از جلوه‌های زیبایی که در چند سال اخیر مورد استقبال و توجه بسیاری از افراد قرار گرفته، پیرسینگ است. به وجود آوردن یک سوراخ در هر نقطه از بدن در پوست برای استفاده از جواهرات و آویختن به آن را پیرسینگ می‌گویند. این نقاط شامل صورت به‌طور مثال لب‌ها، بینی، چانه و حتی گوش‌ها و ناف می‌شوند. طبق آمار خانم‌ها بیشتر علاقه‌مند به پیرسینگ دهان هستند. البته که زیبایی پیرسینگ دهان شما را به وجد خواهد آورد؛ اما عقل حکم می‌کند که در هر کاری نخست از عوارض و خطرات آن آگاهی پیدا کنیم. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم که سلامتی خود را در الویت قرار داده و دست به انجام چنین کاری نزنید. با ما همراه باشید. تا پایان این مقاله از سایت برترین ها همراه ما باشید.

پیرسینگ دهان


بیشتر بخوانید: 8 علت افتادن روکش دندان، مراقب باشید!


انواع پیرسینگ دهان

پیرسینگ دهان انواع مختلفی دارد که طبق علاقه هر فرد انجام می‌شود. انواعی که در جوامع امروزی رایج شده‌اند؛ به شرح زیر هستند.
پیرسینگ زبان: این پیرسینگ بسیار متنوع است و از تک پیرسینگ عمودی و پیرسینگ‌های چندتایی که می‌توانند به‌صورت افقی باشند تا پیرسینگ زیر زبان را شامل می‌شوند. پیرسینگ زیر زبان با ایجاد یک سوراخ در مرکز زبان انجام می‌گیرد که البته به نسبت دیگر پیرسینگ‌های زبان بی‌خطرتر است.
پیرسینگ لب: حتما می‌دانید که این پیرسینگ در در اطراف دهان یا روی لب انجام می‌شود. از انواع پیرسینگ لب و اطراف آن می‌توان به ومپایر، اسمایل و فران اشاره کرد.
پیرسینگ دندان: در پیرسینگ دندان برخلاف دیگر پیرسینگ‌ها سوراخی در دندان شکل نمی‌گیرد؛ بلکه جواهرات با دقت و مراقبت به سطح دندان اتصال می‌یابند. در این نوع پریسینگ انواع مختلفی از جواهرات مانند الماس، کریستال، یاقوت کبود و... مورد استفاده قرار می‌گیرند. پیرسینگ دندان دور از لثه‌ها و روی دندان‌های جلو که زمان لبخند زدن مشخص هستند، انجام می‌شوند. بهتر است برای انجام این کار با دندانزشک مشورت کنید میتوانید برای انتخاب و مشاوره دندانپزشکی به صفحه دندانپزشکی در جردن مراجعه کنید.
علاوه‌بر پیرسینگ‌های دهان که در بالا برای شما شرح دادیم، پیرسینگ گونه‌ها، لثه و زبان کوچک هستند که پیرسینگ زبان کوچک سلامت دهان را تهدید خواهد کرد! 

انواع پیرسینگ دهان


بیشتر بخوانید: بلیچینگ دندان یا کامپوزیت، کدامیک بهتر است؟!


خطرات پیرسینگ دهان

احتمال درد و متورم شدن محل پیرسینگ وجود دارد که بعد از گذشت ده هفته، دیگر احساس نخواهد شد و از بین می‌رود؛ اما تنها این مورد عوارض پیرسینگ نبوده، بلکه ممکن است با خطر عفونت، آلرژی به فلزات، آسیب رسیدن به دندان‌ها و لثه‌ها و... مواجه شوید. دهان انسان با میلیون‌ها باکتری احاطه شده است که این باکتری‌ها با انجام پیرسینگ دهان سبب ایجاد تورم و عفونت می‌گردند. ممکن است دهان شما به قدری متورم شود که جواهر پیرسینگ را در دهان شما بشکند و خفگی را به همراه داشته باشد. 
ممکن است با برخورد دندان شما با پیرسینگ، موجب آسیب رساندن به دندان‌های خود شوید. حتی می‌تواند به عفونت‌های شدید‌تر مانند هپاتیت و اندوکاردیت ختم گردد. پیرسینگ دهان ممکن است از خوردن و بلعیدن غذا نیز جلوگیری نماید یا مانع از صحبت کردن شما شود. احتمال داشتن آلرژی به فلز‌های پیرسینگ نیز وجود دارد. پس از انجام پیرسینگ امکان دارد که زبان خود را احساس نکنید؛ بدین معنا که زبان بی‌حس شده که اغلب موقت است؛ اما اگر عصب آسیب دیده باشد، دائمی بودن این بی‌حسی امکانپذیر خواهد بود. این اتفاق به این معناست که حس چشایی را از دست خواهید داد و همچنین حرکت دهان را تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در صورتی که دوران مشکلات دهان و دندان شدید حتما به پزشک مراجعه کنید برای آشنایی با بهترین دندانپزشکان میتوانید از صفحه دندانپزشکی در تهرانپارس دیدن نمایید.

خطرات پیرسینگ دهان


بیشتر بخوانید: کامپوزیت دندان قبل یا بعد از جراحی بینی؟


ایمنی پس از پیرسینگ 

اگر قبلا پیرسینگ دهان را انجام داده‌اید، توصیه‌های زیر را جدی بگیرید تا سلامت دهان شما در خطر نیافتد.

  1. برای جلوگیری از بروز هرگونه خطراتی که به آن‌ها اشاره شد، دو یا سه بار در طی روز دهان خود را با محلول‌های مخصوص یا آب نمک شست‌وشو دهید.
  2. از مصرف دخانیات خودداری کنید.
  3. هنگام نوشیدن از نی استفاده نکنید؛ تورم زبان را شدت می‌بخشد.
  4. تا مدتی سعی کنید از مصرف لبنیات اجتناب ورزید.
  5. غذاهای شور، ترش، ادویه‌دار و گرم را میل نکنید.
  6. لقمه‌های خود را برای خوردن کوچک بردارید.
  7. از استفاده مشترک ظروف غذای خود با دیگران بپرهیزید.
  8. تا زمانی که از سلامت خود اطمینان حاصل نکره‌اید، کسی را نبوسید.
  9. تلاش خود را در زمان صحبت کردن بر این بگذارید که جواهرات با دندان‌های شما برخورد نکنند.
  10. نوشیدنی‌‌های داغ را فراموش کنید.

ایمنی پس از پیرسینگ 

محدودیت با انجام پیرسینگ دهان

ممکن است افرادی که قصد دارند پیرسینگ دهان را انجام دهند، با این تفکر پیش روند که باوجود این فلزات محدودیتی برای آن‌ها پیش نخواهد آمد. زیبایی فریبنده پیرسینگ دهان شما را فریب ندهد! با انجام پیرسینگ دهان باید با محدودیت‌هایی که به‌دنبال دارد سروکله بزنید.
یکی از محدودیت‌هایی که شاید تا زمانی که با آن مواجه نشوید به آن نیندیشید، محدودیت در زمان عکس‌برداری است. هنگام عکس‌برداری‌هایی مانند MRI یا اشعه ایکس لازم است که همه‌ فلرات و جواهرات را از دهان یا بدن‌تان جدا کنید. شما برای گرفتن عکس نمی‌توانید چندین‌و‌چند بار فلز را از خود جدا نمایید و این هم محدودیتی است که باید در نظر بگیرید.

سخن پایانی

زمانی که برای انجام پیرسینگ اقدام می‌کنید آگاه باشید که خود را در معرض برخی از خطرها قرار خواهید داد. به این دلیل که دهان محیطی مرطوب و گرم است، محلی برای تجمع باکتری‌ها به شمار می‌رود و با برخورد هرگونه فلز خارجی این باکترب ها می‌توانند عفونت‌ها و تورم را ایجاد کنند یا حتی از طریق زخم می‌توانند وارد خون شوند. اگر باز هم اصرار بر انجام پیرسینگ دهان دارید، مطمئن شوید که از کلینیک و دندانپزشک معتبر پیرسینگ را دریافت می‌کنید. صرفا به‌دلیل قیمت کمتر عوارض پیرسینگ دهان را به شوخی نگیرید.