عضو هیات علمی گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: فشار خون طبیعی یک عملکرد حیاتی بدن است، در واقع  فشار خون همان نیرویی است که خون را از طریق سیستم گردش خون ما به حرکت در می‌آورد و بدون آن، اکسیژن یا مواد مغذی از طریق شریان‌ها به بافت‌ها و اندام‌ها نمی‌رسد و گلبول‌های سفید خون در بدن ما توزیع نمی‌شوند اما اگر این فشار خون از حد نرمال فراتر برود ،می تواند به اعضای حیاتی بدن از جمله کلیه ، قلب و مغز آسیب برساند.

کاهش فشار خون

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مصطفی داستانی،  فشار خون مناسب کمتر ١٢۰ روی ٨۰ میلی متر جیوه است و بالاتر از ١٣۰ روی ٨۰ میلی متر جیوه منجر به کوتاه شدن طول عمر و آسیب دیدن ارگان حیاتی بدن می شود، خاطر نشان کرد:  مغز بیشترین آسیب دیدگی به واسطه فشار خون بالا می بیند و در نهایت منجر به  خونریزی و یا سکته مغزی است. علاوه براین  عوارض قلبی و کلیوی و عروق اندام  نیز از جمله آسیب های بیماری فشارخون بالا است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متاسفانه بیماری فشار خون خاموش است و علایم قابل اعتمادی ندارد، ابراز کرد:  هر فرد بالای ١٨ سال باید فشار خون خود را  بررسی کند  و نباید به فشار خون بالا بی توجهی شود. دکتر داستانی با اشاره به اینکه کمتر از ۴۰ درصد فشار خون کنترل شده دارند، عنوان کرد:  مهمترین عامل ابتلا به فشار خون بالا، سن و ژنتیک  است علاوه بر این سبک زندگی و کاهش مصرف نمک در عدم ابتلا به بیماری فشار خون بالا موثر است. 


بیشتر بخوانید: نحوه پخت بلغور جو دوسر دستور پخت رژیمی و ساده


عوارض مصرف نمک

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه  نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار خون نباید چای ،قهوه و سیگار مصرف شود و در هنگام اندازه گیری فشار خون فرد نباید هیچ گونه صحبتی داشته باشد، عنوان کرد: بنابراین به فشار خون هایی که بعد از استرس، عصبانیت، تحرک بالا، مصرف غذاهای چرب و شور گرفته می شود نمی توان اطمینان کرد و بهترین راهکار اندازه گیری فشار خون ٢۴ ساعته است. وی عنوان کرد: در عین حال اگر عدد بالا ١٨۰ یا بیشتر و عدد پایین شما ١٢۰ یا بیشتر باشد، باید تحت درمان فوری پزشکی قرار بگیرید یا از کسی بخواهید فورا شما را به بیمارستان برساند.


بیشتر بخوانید: فصل امتحان چی بخوریم؟


دکتر داستانی با بیان اینکه مصرف به موقع داروهای فشار خون در کنترل این بیماری موثر است، گفت: گاهی مشکلات کلیوی موجب فشار خون بالا و یا بالعکس این قضیه رخ می دهد به همین دلیل باید به صورت مرتب با رعایت قواعد، فشار خون را اندازه گیری کرد تا از خطرات بعدی جلوگیری شود.