داشتن دندان های سفید و یک دست، و درنتیجه لبخند زیبا و جذاب، تمامیت زیبایی یک فرد است. رنگ دندان ها ممکن است به علت های مختلف تغییر رنگ پیدا کند؛ که این موضوع باعث ناراحتی و نگرانی بسیاری از افراد می شود.
جرم گیری دندان از جمله اقداماتی است که به عنوان یک راه حل اساسی و مهم، برای سفید کردن و حفظ سلامت دندان، به شمار می رود. متاسفانه یک ذهنیت غلط و اشتباه در بین مردم ایران وجود دارد که، جرم گیری مینای دندان را از بین می برد و باعث تغییر رنگ دندان در طولانی مدت خواهد شد. در ادامه این مقاله از سایت برترین ها به پاسخ سوال " آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟!" خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید.

جرم گیری دندان چیست؟!

رنگ دندان ها ممکن است به علت های مختلف تغییر پیدا کرده و زرد شود. جرم، پلاک و مواد غذایی در زیر لثه و روی دندان ها قرار گرفته و باعث پوسیدگی، زرد شدن دندان و در نتیجه یک تهدید جدی برای سلامتی شما به حساب می آید. جرم گیری دندان به روشی گفته می‌ شود که در آن به صورت دستی یا توسط دستگاه، جرم تشکیل شده بر روی دندان و زیر لثه ها را برمی دارند. این عمل از پوسیدگی دندان  جلوگیری کرده و زیبایی و سلامت دندان های شما را به همراه خواهد داشت.

قیمت جرمگیری دندان


بیشتر بخوانید :  پاسخ به سوالات مهم درباره جرم گیری دندان


عوامل ایجاد کننده جرم دندان

به صورت کلی، جرم ایجاد شده بر روی دندان ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل وضعیت بهداشت دهان و دندان است. اگر روزانه مسواک نزنید، یک لایه از جرم، بر روی دندان شما قرار می گیرد که به آن پلاک گفته می شود. پلاک ها به مرور زمان و بر اثر استفاده دخانیات، چای و بزاق دهانی بیشتر شده و جرم سنگین را بر روی دندان ایجاد می کند. عواملی همچون مصرف مکمل های پروتئینی سرعت تشکیل این جرم دندانی را افزایش می دهد. به طور کلی عوامل ایجاد جرم دندان عبارت است از:

  • سیگار و دخانیات
  • بزاق دهانی
  • مصرف چای و قهوه
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • مصرف مکمل پروتئینی

آیا جرم گیری دندان، مینای دندان را از بین می برد؟!

حال که با جرم گیری آشنا شدید، وقت آن رسیده است که در مورد باور غلط مردم ایران در مورد آیا جرم گیری دندان ضرر دارد و آسیب آن به مینای دندان صحبت کنیم. جرم گیری دندان به خودی خود باعث از بین رفتن مینای دندان و آسیب به لثه نمی شود. هنگامی که جرم بر روی دندان می نشیند، دندان هیچ سر و گرمایی را احساس نمی کند و پس از بین رفتن جرم، این تصور ایجاد می شود که مینای دندان از بین رفته است. اما این موضوع حقیقت دارد؟!

خیر! مینای دندان پوشش بیرونی و نازکی از دندان است که وظیفه محافظت از دندان ها در برابر سایش را دارد. این لایه نازک بسیار سخت بوده و در فرآیند جرم گیری هیچگونه آسیب نمی بیند. پاکسازی دندان ها از پلاک و جرم هیچگونه ضرر برای مینا و تاج دندان نخواهد داشت به همین دلیل پیشنهاد می کنیم اگر نگران این موضوع هستید، با خیال راحت نسبت به انجام جرم گیری اقدام کنید. زیرا تاخیر این عمل، باعث پوسیدگی دندان و درنتیجه از بین رفتن آن خواهد شد. دقت داشته باشید مراجعه به دندانپزشک متخصص در تهران برای جرم گیری می تواند تا حد زیادی خیال شما را از عوارض ناشی از آن راحت کند.

مراقبتهای بعد از جرمگیری دندان


بیشتر بخوانید : آیا جرم گیری مضر است؟


علت حساسیت دندانها بعد از جرم گیری

هنگامی که جرم و پلاک در مدت زمانی طولانی بر روی دندان قرار می گیرد و اصطلاحا جرم سنگینی روی دندان است، مانع رسیدن هیچگونه سرما و گرما به دندان می شود. برداشتن این جرم سنگین باعث می شود تا دندان شما تا مدت ها به سرما و گرما حساسیت داشته باشد. در این حین به مرور لثه ها به جای خود بازگشته و حساسیت دندان با حدودی برطرف خواهد شد. این حساسیت در افرادی که دندان های حساس داند بیشتر است. توصیه می کنیم در این مدت زمان از خمیر دندان و دهان شویه های ضد حساسیت استفاده کنید.

آیا جرم گیری باعث فاصله بین دندان ها می شود؟!

جرم هایی که بر روی دندان تشکیل می شود به مرور زمان با دندان یکی می شود و این امر چون به مرور زمان اتفاق می افتد، بیمار متوجه این یکی شدن و پرشدن فضای خالی نمی شود. به همین دلیل پس از جرم گیری این ذهنیت وجود دارد که فاصله بین دندان ها بیشتر شده است. این در حالی است که این فاصله از قبل وجود داشته و از ذهن بیمار پنهان بوده است.

علت خونریزی لثه پس از جرم گیری دندان ها

پس از انجام جرم گیری، خونریزی بسیار جزئی رخ می دهد که این امر بسیار شایع و طبیعی است. خونریزی لثه معمولا پس از مسواک زدن یا نخ دندان ایجاد می شود و این ذهنیت را برای عموم پدید می آورد که آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟ و باعث خونریزی لثه می شود؟! با انجام جر گیری و از بین رفتن پلاک هایی که درزیر لثه قرار گرفته شده است، لثه ملتهب و حساس شده و باعث خونریزی می شود. این مشکل اغلب قابل حل بوده و طبیعی است.
می توانید برای جلوگیری از خونریزی و زخم دهان، از محلول پراکسید هیدروژن استفاده کنید. بعد از جرم گیری و از بین رفتن پلاک و ذرات غذایی، لثه شروع به بهبودی کرده و اثری از زخم نخواهد بود.

نکات مهم در مورد جرم گیری دندان ها

  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
  • سالی یکبار جرم گیری دندان را در برنامه سلامت خود داشته باشید.
  • بعد از جرم گیری، دندان ها به سرما و گرما حساسیت خواهند داشت. نگران این موضوع نباشید!
  • بعد از جرم گیری، حتما از دهانشویه مناسب استفاده کنید.
  • قبل و بعد از جرم گیری از آنتی بیوتیک استفاده نکنید.

جرمگیری دندان درد دارد


بیشتر بخوانید : همه چیز درباره جرم گیری دندان‌


سخن آخر

زیبایی و رنگ دندان ها تا حدودی قابل کنترل است و می توان با استفاده از روش های امروزی، لبخند زیبا و جذاب را به خود هدیه دهید. ما در این مقاله از سایت برترین ها سعی کردیم تا پاسخ تمامی سوالات مبنی بر آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟  را پاسخ دهیم. سوالات دیگر خود در زمینه جرم گیری دندان را با ما به اشتراک بگذارید.