فهرست:
عمل قلب باز چقدر طول می کشد؟
مدت زمان بیهوشی در عمل قلب باز
دوره نقاهت عمل قلب باز
قلب یکی از مهمترین ارگان های بدن است که وظیفه ی انتقال خون و اکسیژن را به دیگر ارگان های بدن دارد. اگر در شریان ها مشکلی وجود داشته باشد و رگ ها دچار انسداد باشند در نتیجه در رسیدن جون به قلب و در پی آن در رسیدن اکسیژن به قلب مشکل ایجاد می شود و فرد دچار سکته قلبی می شود. با توجه به اهمیت قلب در بدن اگر فردی دچار مشکل قلبی و یا دچار انسداد در شریان ها باشد باید پیش از وخیم شدن بیماری و یا بروز سکته قلبی برای درمان اقدام نماید.
باید بدانید پیش از وخیم شدن بیماری قلبی معمولا با دارو ویا با آنژیوپلاستی درمان می شود و نیازی به جراحی قلب باز نیست اما در صورت درمان نشدن و وخیم شدن بیماری پزشک مجبور به توصیه ی عمل قلب باز می شود. آنژیوپلاستی در مقایسه با عمل قلب باز عوارض چندانی ندارد و دوره نقاهت آن بسیار کوتاه تر می باشد. تا انتهای این مقاله از سایت برترین ها همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید : انسان چند بار سکته قلبی می کند؟
عمل قلب باز چقدر طول می کشد؟
در عمل قلب باز جراح معمولا رگ از پا یا از دیواره سینه می گیرد و به قلب پیوند می زند. معولا 3 تا 4 رگ به قلب پیوند می شود تا اگر بیمار در آینده مجدد دچار انسداد شریان شود از سکته قلبی مجدد بیمار جلوگری شود. مدت زمان جراحی قلب بسته به تعداد رگ هایی که پیوند می شود متغیر است ولی به طور کلی عمل قلب باز بین 2 تا 6 ساعت به طول می انجامد.
در عمل قلب باز، جراح برای این که بتواند به راحتیقفسه سینه را بشکافد و پیوند رگ ها را انجام دهد به طور موقت قلب را از طپش می اندازد و در این زمان برای انتقال اکسیژن به دیگر ارگان های بدن از دستگاه بای پس قلب ریوی استفاده می شود.
پس از انجام جراحی مجدد جراح قلب را به طپش می انداز و خون مثل سابق در تمام بدن جریان پیدا می کند. به طور معمول قلب خود به خود به تپش می افتد اما اگر این اتفاق نیفتاد با ایجاد شوک کوچکی قلب مجدد فعالیت خود را آغاز میکند. اگر به دنبال پزشک متخصص برای جراحی قلب باز هستید به صفحه بهترین دکتر قلب در تهران مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید : بیمارستان قلب تهران
مدت زمان بیهوشی در عمل قلب باز
در زمان عمل قلب باز متخصص بیهوشی با تزریق دارو بیهوشی فرد را بیهوش می کنند و پس از اتمام جراحی مجدد با تزریق داروی دیگری که به صورت معکوس عمل می کند فرد را به هوش می آورد. نوع بیهوشی در عمل قلب باز بیهوشی عمومی است. معمولا 2 تا 4 ساعت پس از تزریق فرد به هوش می آید اما گاهی پس از جراحی به ویژه عمل قلب باز جراح تشخیص می دهد برای پایدار شدن وضعیت بیمار مثل میزان ضربان قلب، متعادل شدن فشار خون، منظم شدن تنفس بیمار و ... فرد تا 2 روز در بیهوشی بماند که به آن کمای موقت یا اغمای تعمدی می گویند این حالت با خواب و یا مرگ مغزی متفاوت است و در واقع فرد در حالت ناخودآگاه عمیق می رود که امکان عکس العمل نشان دادن و یا تحرک پذیری ندارد. پس از طی مدت زمان تعیین شده از سوی پزشک مجدد فرد را به هوش می آورند.
عمل قلب باز یک عمل مهم است که جراح باید از تبحر بالایی برخوردار باشد، حتما پیش از انتخاب جراح تحقیق نمایید.
بیشتر بخوانید : آریتمی قلبی چیست و چگونه درمان میشود؟!
دوره نقاهت عمل قلب باز
پس از عمل جراحی فرد تا یک هفته در بیمارستان بستری می شود و در ابتدا به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شود و 1 تا 3 روز را باید در این بخش بماند تا در صورت بروز مشکل تیم پزشکی سریعا متوجه این موضوع بشوند و پس از گذشت این دوران و به تشخیص پزشک بیمار به بخش منتقل می شود.
پس از جراحی باید میزان درد قفسه سینه در بیمار کاهش یابد، اگر با گذشت زمان میزان درد افزایش یافت بیمار باید حتما به پزشک مراجعه نماید. این مورد معمولا در بیماران قلبی دیابتی بیشتر دیده می شود که به دلیل دیابت سرعت ترمیم زخم ها طولانی می باشد. از آنجایی که دیابت موجب بروز بیماری های قلبی و سکته قلبی می شود باید پیش از وخیم شدن بیماری قلبی برای درمان اقدام نماید زیرا برای بیماران دیابتی آنژیوپلاستی بیشتر توصیه می شود و عوارضی برای آن ها به همراه ندارد. به طور کلی دردهای قفسه سینه پس از 4 تا 6 ماه کم کم التیام میابند و فرد به زندگی عادی باز می گردد.
باید بدانید عمل قلب باز عمل سنگینی است و تا ترمیم شدن زخم ها و بازگشتن فرد به زندگی عادی باید شخصی در کنار وی بماند و از او نگهداری کند. اما به طور کلی هر چه زودتر فرد فعالیت های عادی زندگی خود را از سر بگیرد زودتر بهبود می یابد، اما تا 2 تا 3 ماه اول پس از جراحی باید از انجام فعالیت های سنگین و ورزش سخت بپرهیزد.
اما به طور کلی انجام ورزش های سبک و پیاده روی به بیمار توصیه می شود و میزان سکته قلبی را تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین بیمار باید از یک هفته پیش از جراحی و پس از آن از استعمال دخانیات پرهیز نماید. استعمال دخانیات امکان سکته قلبی را بالا می برد، پس سعی در ترک سیگار و دیگر دخانیات نمایید.