فهرست:
عمل قلب باز
مدت زمان به هوش آمدن بعد از بیهوشی
علت به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز چیست؟
چرا پس از عمل قلب باز به هوش آمدن با تاخیر می انجامد؟
چه مشکلاتی باعث به هوش نیامدن بیمار می شود؟
قلب مهمترین عضو بدن است که وظیفه رساندن خون و اکسیژن را به تمام ارگان های بدن دارد. اگر شریان ها دچار انسداد و گرفتگی شد مانع رسیدن خون و در نتیجه اکسیژن به قلب می شود و فرد به سکته قلبی دچار می شود. پس این مورد بسیار حائز اهمیت است که بیماری قلبی را جدی بگیرید و برای درمان اقدام نمایید. تا انتهای ابن مقاله از سایت برترین ها همراه ما باشید.
عمل قلب باز
اگر فردی دچار انسداد شریان و سکته قلبی شود یکی از راه های درمان در صورت وخیم بودن بیماری عکل قلب باز است. این عمل سنگین و دارای ریسک است اما انتخاب یک پزشک حرفه ای و با تبحر بالا میزان ریسک را به حداقل می رساند. در عمل قلب باز قفسه سینه بیمار باز می شود و حین عمل گرفتگی رگ ها باز و 3 تا 4 رگ به قلب پیوند می شود تا در صورت گرفتگی مجدد در سال های بعدی زندگی بیمار احتمال سکته قلبی به حداقل برسد. در عمل قلب باز 2 تا 3 ساعت از دستگاه پمپ قلب استفاده می شود همچنین دوره نقاهت این جراحی نسبتا طولانی می باشو و معمولا یک هفته به طول می انجامد.
بیشتر بخوانید : مدت زمان بیهوشی بعد از عمل قلب باز
مدت زمان به هوش آمدن بعد از بیهوشی
همان طور که می دانید برای انجام تمامی جراحی ها برای این که بیمار دردی احساس نکند با استفاده از بیهوشی یا بی حسی موضعی یا هر مورد دیگری این کار انجام می گیرد و مدت زمان ریکاوری و به هوش آمدن پس از بیهوشی بسته به داروی بیهوشی و یا بدن هر متفاوت است.
علت به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز چیست؟
متخصص بیهوشی با استفاده از تزریق شما را بیهوش می کند و پس از انجام عمل جراحی داروی معکوسی به شما تزریق میکند تا به هوش بیایید این کار بلافاصله انجام نمی شود و معمولا 2 تا 3 ساعت پس از تزریق دارو به هوش می آیید. اما گاهی با توجه به شرایط بیمار برای اینکه فرد به شرایط پایدارتری برسد دکتر جراح قلب این به هوش آمدن را به تعئیق می اندازد تا میزان فشار خون، خونریزی، مشکل در تنفس و میزان ضربان قلب به شرایط پایدارتری برسد و سپس دستور به هوش آمدن را می دهد. گاهی ممکن است مدت زمان بیهوشی را تا 3 روز به تعویق بیاندازند و این بستگی به نظر و تجویز جراح دارد. باید توجه داشته باشید با توجه به تعداد بای پس هایی که پس از سکته قلبی یا نارسایی قلبی برای بیمار نیاز است زمان جراحی تعیین می شود و معمولا بین 2 تا 6 ساعت زمان می برد. پس از جراحی بیمار یک هفته در بیمارستان بستری می ماند و 1 تا 3 روز را باید در بخش مراقبت های ویژه باشد تا با استفاده از لوله هایی که به بدن متصل می شود سطح مایعات و الکترولیت های بدن را کنترل نماید و سطح ادرار اندازه گیری شود. برای انجام این جراحی لازم است به بهترین دکتر قلب در تهران مراجعه شود تا از عوارض احتمالی تا حد زیادی جلوگیری گردد.
بیشتر بخوانید : انسان چند بار سکته قلبی می کند؟
چرا پس از عمل قلب باز به هوش آمدن با تاخیر می انجامد؟
کما یا اغما حالتی است که در آن فرد به وضعیت بیهوشی عمیق می رود که نسبت به محیط اطراف امکان پاسخ گویی ندارد.
این وضعیت می تواند پس از سکته مغزی یا آسیب و ضربه به سر پیش بیاید که البته با مرگ مغزی متفاوت است. به طوری که بیمار زنده است اما امکان پاسخگویی را ندارد. در زمان جراحی و بیهوشی عمومی این وضعیت به صورت تعمدی انجام می شود به این صورت که فرد به کمای تعمدی یا اغمای عمدی می رود این وضعیت با خواب فرق دارد زیرا فرد پس از خواب امکان بیداری دارد اما در کما یا بیهوشی فرد نمی تواند به هوش بیاید و امکان عکس العمل نشان دادن ندارد.
در بیهوشی پس از تزریق دارو برای به هوش آمدن بیمار فرد تقریبا 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان می برد تا به حالت عادی بازگردد، گاهی این زمان ممکن است افزایش یابد.
عدم به هوش آمدن پس از جراحی قلب باز که معمولا پس از سکته قلبی صورت می گیرد یا تاخیر در به هوش آمدن یکی از عوارض بیهوشی است و بیشتر پس از جراحی عمل قلب باز رخ می دهد. اما امکان آن بسیار کم است و به ندرت پیش می آید به صورتی که احتمال وقع آن کمتر از یک دهم درصد می باشد، پس نگرانی از بایت آن نداشته باشید و پیش از وخیم شدن بیماری قلبی اقدام به درمان نمایید.
بیشتر بخوانید : عادت های غلطی که به قلبتان آسیب می زند
چه مشکلاتی باعث به هوش نیامدن بیمار می شود؟
پس از سکته قلبی و عمل قلب باز تاخیر در به هوش آمدن ممکن است در هر شرایطی و پس از هر بیهوشی اتفاق بیفتد اما شرایطی در بیمار وجود دارد که میزان آن را افزایش می دهد. یکی از این عوامل بالا بودن سن بیمار است همچنین داشتن بیماری های زمینه ای مثل بیماری های کلیوی و بیماری های کبدی میزان این تاخیر را افزایش می دهد.
گاهی انجام جراحی های اورژانسی که معمولا پس از سکته قلبی به صورت ناگهانی اتفاق می افتد و این که فرد در جراحی های پیشین نیز در به هوش آمدن مشکلداشته است باعث تاخیر مجدد می گردد. افت فشار و عفونت پس از جراحی نیز می تواند در این روند تاثیر گذار باشد.
همان طور که گفته شد امکان این اتفاق بسیار کم است و برای به حداقل رساندن آن باید حتما بیماری های زمینه ای را پیش از جراحی کنترل کرد تا از مشکلات پیش رو جلوگیری شود.