فهرست:

بیماری مقاربتی چه زمانی به وجود می ‌آید؟
انواع بیماری‌های مقاربتی در مردان
انواع بیماری‌های مقاربتی در زنان
شناخت انواع بیماری ‌های مقاربتی
علائم بیماری مقاربتی در مردان​
علائم بیماری مقاربتی در زنان
بیماری های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی دهانی
بیماری‌های مقاربتی قابل درمان
کلام پایانی

بیماری‌های مقاربتی به بیماری‌های اطلاق می‌شود که به واسطه تماس جنسی به فرد منتقل می‌شود. انواع بیماری های مقاربتی و علائم آن ها بدون در نظر گرفتن موارد بهداشتی و محافظت از واژن و مقعد به وجود می‌آید. بسیاری از عفونت‌ها و بیماری‌های وریدی به دلیل ابتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی به وجود خواهد آمد. نکته مهم این است که این بیماری‌ها تنها از طریق روابط جنسی منتقل نمی‌شود و در برخی از مواقع به دلیل استفاده از سوزن‌های مشترک و شیردهی امکان انتقال این بیماری میسر استتا انتهای این مقاله از سایت برترین ها همراه ما باشید.

علائم بیماری های مقاربتی در زنان


بیشتر بخوانید : درمان قطعی زگیل تناسلی


بیماری مقاربتی چه زمانی به وجود می ‌آید؟

اامان سؤالی که بسیار مطرح می‌شود این است که بیماری‌های مقاربتی چیست و چه زمانی آغاز می‌شود. برای پاسخ به این سؤال در نظر داشته باشید بیماری مقاربتی به واسطه تماس جنسی محافظت نشده به وجود می‌آید. این بیماری مقاربتی به دلیل وجود باکتری‌ها و ویروس‌های موجود در دستگاه تناسلی اتفاق می‌افتد. به طور کلی علائم بسیار خفیفی دارند و در برخی از مواقع هیچ گونه علائمی نیز به چشم نمی‌خورد. به همین منظور باید به طور مرتب وضعیت سلامتی دستگاه تناسلی خود را بررسی کنید و به متخصص مربوطه مراجعه داشته باشید. برای تشخیص زود هنگام این بیماری‌ها لازم است تا اقدام به آزمایش بیماری‌های مقاربتی نمایید.

انواع بیماری‌های مقاربتی در مردان

برخی از بیماری‌های مقاربتی با مصرف آنتی بیوتیک درمان می‌شوند اما برخی دیگر قابل درمان با آنتی بیوتیک نیستند. بسیاری از بیماری‌های مقاربتی علائم و نشانه‌های دردناکی دارند در حالیکه بعضی از این بیماری‌ها هیچ گونه علامت و دردی را بروز نمی‌دهد. به طور کلی می‌توان گفت بیماری‌های مقاربتی توسط انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها و همچنین انگل‌ها به وجود می‌آید که باعث به وجود آمدن انواع بیماری‌های مقاربتی در مردان می‌شود. بیماری‌های مقاربتی عامل عفونت‌های ویروسی و عفونت‌های باکتریایی مانند سوزاک و کلامیدیا هستند. همچنین عفونت‌های انگلی که باعث به وجود آمدن انواع بیماری‌های مقاربتی در مردان می‌شود شامل تریکومونیازیس خواهد شد.

انواع بیماری‌های مقاربتی در زنان

بیماری‌های مقاربتی یا به اصطلاح عفونت‌های مقاربتی از طریق تماس جنسی واژنی و مقعدی صورت می‌گیرد. این عفونت‌ها عامل به وجود آمدن بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. این بیماری‌ها علائمی نظیر خارش واژن و جوش و همچنین ترشحات غیرعادی و درد را به همراه دارد. توجه داشته باشید برخی از بیماری‌های مقاربتی هیچ گونه علائمی ندارند و در صورتی که در زمان مناسب درمان نشوند احتمال اختلال در باروری و به وجود آمدن سرطان رحم را افزایش می‌دهد. بیماری‌هایی نظیر سوزاک و کلامیدیا و همچنین سیفلیس از بیماری‌های مقاربتی زنان به حساب می‌آیند.

به دلیل اینکه برخی از این بیماری‌ها علائم خاصی ندارند نیاز به درمان از طرف فرد بیمار احساس نمی‌شود. این اساس آمار‌گیری طبق مطالعات انجام شده از هر پنج نفر آمریکایی بوده که یک نفر به تبخال تناسلی مبتلا است. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از افراد از ابتلای خود به این بیماری اطلاعی ندارند در صورتی که این بیماری در آن‌ها وجود دارد. اگر انواع بیماری‌های مقاربتی در زنان در زمان خود درمان نشود باعث به وجود آمدن عوارضی مانند درد شکم یا حاملگی خارج از رحم می‌شود. زگیل تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در زنان است. همچنین ویروس پاپیلومای انسانی یکی دیگر از رایج‌ترین بیماری‌های مقاربتی در زنان محسوب می‌شود که عامل اصلی سرطان رحم به شمار می‌آید.

شناخت انواع بیماری ‌های مقاربتی

همان طور که گفته شد این بیماری‌های مقاربتی انواع مختلفی دارد که در هر فردی با توجه به علائم خود متفاوت است.

بیماری کلامیدیا

بیماری کلامیدیا عفونت باکتریایی دستگاه تناسلی به شمار می‌آید. تشخیص این بیماری کمی دشوار است چرا که در مراحل اولیه دارای علائم بسیار کمی است. به همین دلیل بسیاری از افراد اطلاعی از این بیماری ندارند. در واقع زمانی فرد متوجه علائم این بیماری می‌شود که حداقل یک تا سه هفته از بروز بیماری گذشته است. لازم به ذکر است در برخی از مواقع حتی علائمی که از این بیماری ظاهر می‌شود به صورت موقتی و گذرا و بسیار خفیف است.
به همین دلیل از جانب بیماران نادیده گرفته می‌شود. علائم این بیماری شامل درد در هنگام ادرار کردن یا به عبارتی سوزش در زمان ادرار و درد در ناحیه تحتانی شکم است. همچنین به وجود آمدن ترشحات واژن در خانم‌ها و درد در هنگام نزدیکی از دیگر علائم به وجود آمدن این بیماری است. درد در بیضه آقایان می‌تواند از علائم ابتلا به بیماری کلامیدیا باشد.

بیماری سوزاک

یکی دیگر از بیماری‌های باکتریایی دستگاه تناسلی که باعث می‌شود در دهان گلو و چشم و مقعد نیز رشد داشته باشد بیماری سوزاک است. در واقع اامان علائم این بیماری حدود ۱۰ روز پس از نزدیکی به وجود می‌آید. هر چند در برخی از مواقع مشاهده شده تا چند ماه پس از تماس با فرد دچار علائمی نشده است اما به این بیماری مبتلا بوده که همین موضوع باعث تشخیص سخت این بیماری می‌شود.
علائم که بیماری سوزاک می‌تواند داشته باشد ترشح غلیظ و تیره یا خونی از آلت تناسلی واژن است. همچنین درد و سوزش در زمان ادرار و خونریزی شدید پریود یا خونریزی در بین پریود‌ها از علائم دیگر بسیار مهم بیماری سوزاک به شمار می‌روند. درد و تورم بیضه‌ها و حرکات روده‌ای دردناک و خارش مقعد از دیگر علائم بیماری سوزاک محسوب می‌شوند.

 بیماری تریکوموناس

یکی از عفونت‌های شایع مقاربتی که به واسطه یک انگل میکروسکوپی به نام تریکوموناس به وجود می‌آید، بیماری تحت همین نام است. این بیماری در زمان رابطه جنسی از شخصی مبتلا به شریک جنسی منتقل خواهد شد. به طور کلی می‌توان گفت این بیماری باعث عفونت در ناحیه تناسلی مرد می‌شود اما در مراحل ااماه هیچ علائمی از خود نشان نمی‌دهد. این بیماری باعث عفونت واژن در خانم‌ها نیز شده و پس از گذشت ۵ تا ۲۸ روز از رابطه جنسی علائم بسیار خفیفی مشاهده می‌شود. در برخی از مواقع نیز یک التهاب شدید ظاهر می‌گردد.

بیماری  HIV

این بیماری نیز به عنوان یک بیماری عفونتی شناخته می‌شود که بر اثر ویروس، نقص ایمنی به وجود خواهد آمد این ویروس برای مقابله بدن در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها و همچنین قارچ‌های بیماری‌زا تداخل ایجاد می‌نماید و می‌تواند عملکرد بدن را مختل کند. این بیماری بسیار خطرناک است و می‌تواند منجر به مرگ فرد مبتلا شود. در واقع ویروس اچ آی وی می‌تواند باعث به وجود آمدن ایدز گردد. در زمانی که فرد به این ویروس مبتلا می‌شود علائمی ندارد در برخی از مواقع مشاهده شده که فرد تنها یک بیماری شبیه به بیماری آنفولانزا می‌گیرد که معمولاً این بیماری دو تا ۶ هفته پس از عفونت به وجود می‌آید. تنها راه تشخیص ویروس اچ آی وی آزمایش است.

بیماری تبخال تناسلی

یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که در بیماری‌های مقاربتی وجود دارد ابتلا به بیماری تبخال تناسلی است. این بیماری می‌تواند از طریق شکاف‌های بسیار ریز و کوچک بر روی پوست و مخاط وارد بدن شود. بسیاری از افراد پس از ابتلا به این بیماری هرگز به وجود آن پی نخواهند برد چرا که علائم آن به شدت خفیف است. در زمان به وجود آمدن بیماری تبخال تناسلی برآمدگی‌های کوچک و قرمز شبیه به تاول یا ضعف در ناحیه تناسلی و مقعد و همچنین در اطراف آن به وجود می‌آید و احساس درد و خارش را در ناحیه تناسلی و قسمت داخلی ران به وجود می‌آورد.

بیماری هپاتیت

بیماری‌های هپاتیت به دلیل یک عفونت مسری ویروسی به وجود می‌آید. این بیماری مستقیم بر روی کبد تأثیر می‌گذارد. بیماری هپاتیت در گروه سی و گروه b می‌توانند باعث درگیری کبد شود. در برخی از افراد این بیماری هیچ گونه علائمی ندارد اما در برخی از افراد پس از چند هفته علائمی به وجود می‌آید. این علائم می‌تواند خستگی و تهوع و استفراغ و همچنین درد عضلانی و خارش و زردی سفیدی چشم باشد.

بیماری سفلیس

این بیماری به علت یک عفونت باکتریایی به وجود می‌آید و بر روی ناحیه تناسلی و پوست و غشا‌های مخاطی اطراف ناحیه تناسلی تأثیر می‌گذارد. این بیماری می‌تواند بسیاری از قسمت‌های دیگر بدن را درگیر نماید. در واقع یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مقاربتی بیماری سفلیس است که باعث به تهدید افتادن حیات می‌شود.

علائم بیماری مقاربتی در مردان

بیماری‌های بسیار زیادی در صورت عدم رعایت بهداشت و موارد ایمنی وجود دارد که محتمل است مردان به آن مبتلا شوند. به طور کلی برخی از این بیماری‌ها بدون علائم هستند اما بسیاری از بیماری‌های مقاربتی علائم واضحی را نمایان نمی‌کنند. از رایج‌ترین علائم بیماری‌های مقاربتی در مردان می‌توان به درد و احساس ناراحتی در هنگام رابطه جنسی و همچنین ادرار اشاره کرد. ایجاد زخم در آلت تناسلی مرد و بیضه‌ها و همچنین در کشاله ران و مقعد از دیگر علائم بیماری‌های مقاربتی در مردان است. در صورت ترشح و یا خونریزی غیر معمول از آلت تناسلی و بیضه‌های متورم شده و دردناک می‌توان پی به ابتلا به بیماری‌های مراقبتی برد.

علائم بیماری مقاربتی در زنان

بسیار مهم و حائز اهمیت است که زنان از علائم بیماری‌های مقاربتی اطلاع داشته باشند در واقع اطلاع داشتن از علائم بیماری می‌تواند نقش بسزایی در روند درمانی ایجاد کند. یکی از علائم بیماری‌های مقاربتی در زنان تغییرات در رنگ ادرار است که از وجود یک بیماری عفونی خبر می‌دهد. انواع بیماری‌های مقاربتی با عکس در سایت وجود دارد.
تغییرات در رنگ ادرار در برخی از مواقع با درد و احساس سوزش همراه است و نیاز به ادرار مکرر و همچنین مشاهده خون در ادرار از علائم بسیار مهم وجود بیماری‌های مقاربتی شناخته می‌شود. همچنین ترشحات غیر طبیعی واژن از دیگر علائم موجود به حساب می‌آید و ترشحات غلیظ و سفید می‌تواند نشانه‌ای از عفونت باشد. در صورتی که ترشحات به رنگ زرد یا سبز متمایل شود نشان دهنده بیماری سوزاک یا تریکومونیازیس خواهد بود.
خارش در ناحیه واژن نیز از علائم یک بیماری مقاربتی است. در واقع این خارش می‌تواند به دلیل واکنش آلرژیک به کاندوم لاتکس و یا عفونت خمیری یا همچنین زگیل تناسلی باشد. لازم به ذکر است مراحل ااماه بسیاری از بیماری‌های عفونی به دلیل وجود باکتری و ویروس آغاز می‌شود. از دیگر علائم بیماری مقاربتی در زنان می‌توان به درد در هنگام رابطه جنسی اشاره کرد.
به طور کلی می‌توان گفت این علامت در بسیاری از مواقع نادیده گرفته می‌شود اما توجه داشته باشید احساس درد در ناحیه لگن و همچنین در ناحیه شکم می‌تواند به علت وجود بیماری التهابی در لگن باشد. معمولاً وقتی این التهاب افزایش پیدا می‌کند می‌تواند باعث پیشرفت بیماری سوزاک و کلامیدیا باشد. از علائم مهم دیگری که در بیماری‌های مقاربتی در زنان بسیار مهم و حائز اهمیت است خونریزی غیر طبیعی به شمار می‌آید. همچنین ایجاد زخم و جوش‌های ریز در اطراف دهان یا واژن می‌تواند به دلیل بیماری hpv یا سفلیس باشد
اگر خانم هستید و به یکی از بیماری های مقاربتی دچار شده اید لازم از صفحه بهترین دکتر زنان در غرب تهران دیدن نمایید.

بیماری های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی دهانی

اغلب افراد تصور می‌کنند بیماری‌های مقاربتی فقط از راه واژینال و مقعدی انتقال پیدا می‌کند اما این بیماری‌ها ممکن است از طریق رابطه جنسی دهانی نیز انتقال یابد به طور کلی می‌توان گفت بیماری‌های مقاربتی می‌تواند از دستگاه تناسلی یک شخص به دهان یا فضای گلوی شخص دیگری انتقال می‌یابد. به دلیل اینکه بیماری‌های مقاربتی همیشه قابل تشخیص نیستند در صورت بروز علائمی مانند گلو درد و همچنین ایجاد زخم در اطراف دهان و گلو و خارش‌های شدید در ناحیه گلو باید به بیماری‌های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی دهانی شک کنید.

بیماری‌های مقاربتی قابل درمان

با پیشرفت علم پزشکی برخی از بیماری‌های مقاربتی قابل درمان هستند به عنوان مثال برخی از این بیماری‌ها را می‌توان با مصرف آنتی بیوتیک و سایر درمان‌های موجود معالجه نمود. این بیماری‌ها شامل بیماری کلامیدیا و سیفلیس و همچنین سوزاک است. در برخی از مواقع بیماری‌های نظیر شپش ناحیه تناسلی و تریکومونیازیس با استفاده از آنتی بیوتیک و روش‌های موجود پزشکی قابل درمان هستند.
برخی از بیماری‌های مقاربتی وجود دارند که در حال حاضر درمانی از نظر پزشکی برای آن‌ها بیماری‌ها شامل hpv  و HIV تبخال ناحیه تناسلی است. نکته مهم و حائز اهمیت این است که شاید برخی بیماری‌های مقاربتی قابل درمان نباشند اما می‌توان آن‌ها را کنترل کرد و به همین دلیل تشخیص زودرس و به هنگام بیماری می‌تواند نقش بسیار مهمی در درمان داشته باشد.

بیماری های مقاربتی کشنده

 


بیشتر بخوانید : معرفی بهترین پزشک زنان در تهران


کلام پایانی

شیوع بیماری‌های مقاربتی به دلیل اینکه علائم بسیار خفیفی دارند در بسیاری از مواقع قابل تشخیص نیستند. به همین دلیل زمانی فرد متوجه بیماری خود می‌شود که چندین هفته از بروز آن گذشته است. توجه به علائم بسیار خفیفی که در زمان شروع بیماری‌های آمیزشی به وجود می‌آید می‌تواند روند درمان را بسیار راحت‌تر کند با بهداشت دستگاه تناسلی و همچنین استفاده از محصولات محافظتی در زمان روابط جنسی می‌توان از شیوع بسیاری از بیماری‌های مقاربتی جلوگیری کرد. انواع بیماری های مقاربتی و علائم آن ها متفاوت است و خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی برخی از این بیماری‌ها با مصرف آنتی بیوتیک و روش‌های درمانی مناسب قابل درمان هستند.