فهرست:
سونوگرافی واژینال چیست؟
چگونگی انجام مراحل سونوگرافی واژینال
آیا سونوگرافی واژینال برای دختر باکره انجام می شود یا خیر؟
آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟
انجام سونوگرافی چه زمان و برای چه کسانی الزامی است؟
اقدامات لازم پیش از انجام سونوگرافی واژینال
نکات اساسی در رابطه با سونوگرافی واژینال
کلام آخر
همانطور که میدانید پیشگیری بهتر از درمان است. تشخیص به هنگام بیماریها نیز میتواند از بسیاری از مشکلات جدی در زنان جلوگیری کند. بسیاری از بیماریهای خطرناک و جدی بر اثر عدم توجه به درمان یا دیگر راههای پیشگیرانه به سرطان و بیماریهای خاص دیگر تبدیل میشوند.یکی از این راهها انجام سونوگرافی واژینال است. آیا سونوگرافی واژینال با بیهوشی همراه خواهد بود؟ آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟ این سوالات را اکثر کسانی که به دستور پزشک نیاز به سونوگرافی واژینال داشتهاند، قبل از انجام آن مطرح مینمایند. آیا سونوگرافی واژینال برای دختر مجرد ضرر خواهد داشت؟ برای رفع این ابهامات در رابطه با مراحل انجام سونوگرافی واژینال و چگونگی انجام آن لازم است تا اطلاعاتی را به دست آورید. تا پایان این مقاله از سایت برترین ها همراه ما باشید.
سونوگرافی واژینال چیست؟
سونوگرافی واژینال از جمله دقیقترین و پرکاربردترین سونوگرافیهایی به حساب میآید که تنها برای خانمها قابل انجام است. مشکلات تخمدان و رحم در زنان مانند فیبروم، پولیپ، کیست تخمدان، عفونتهای حفره لگن و... مواردی هستند که میتوان برای تشخیص آنها از سونوگرافی واژینال استفاده کرد. همچنین میتوان از این طریق مشکلات دیگر رحمی مانند بررسی و معاینه لولههای فالوپ را انجام داد. برای انتخاب بهترین مرکز برای این کار میتوانید از صفحه بهترین رادیولوژی و سونوگرافی در هروی دیدن نمایید.
بیشتر بخوانید: سونوگرافی واژینال چیست؟! مراحل و هزینه در تهران
چگونگی انجام مراحل سونوگرافی واژینال
آیا ترس از سونوگرافی واژینال امری طبیعی است؟ آیا سونوگرافی واژینال برای دختر باکره قابل انجام خواهد بود؟ آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟ همه این موارد سوالات متداولی هستند که مراجعین پیش از انجام سونوگرافی واژینال به صورت مکرر مطرح مینمایند؟ دانستن مراحل سونوگرافی واژینال و چگونگی انجام آنها میتواند به شما کمک کند تا به اینگونه سوالات پاسخ دهید. متخصص زنان و زایمان تنها برای خانمها میتواند سونوگرافی داخل رحم را انجام دهد. اندامهای داخل لگن خانمها در سونوگرافی واژینال به کمک امواج فراصوت مورد بررسی و معاینه قرار میگیرند.
بیماران با انجام سونوگرافی واژینال داخل رحم به دلیل بیخطر بودن امواج فراصوت برای بدن، بیمار هیچگونه دردی را متحمل نمیشود و دردی را احساس نخواهد کرد. فرد بیمار برای شروع سونوگرافی روی تخت و به پشت دراز کشیده، سپس پاهای خود را درون جایگاه قرار داده و زانوهای خود را خم میکند.
پروب نام وسیلهای است که متخصص میتواند به کمک آن، سونوگرافی را انجام داده و درون رحم را مورد بررسی و معاینه قرار دهد. هنگام انجام سونوگرافی لگن و شکم، پروب دقیقاً روی بدن فرد قرار میگیرد؛ در حالی که پروب سونوگرافیهای واژینال مخصوص بوده است.
بنابراین باید شکل پروب واژینال به صورتی باشد که برای بررسی از وضعیت درونی رحم در حدود 5 الی 8 سانتیمتر به درون کانال واژن وارد شود. بیمار برای اینکه سونوگرافی واژینال به درستی انجام شود، پاهای خود را در اتاق سونوگرافی در جایگاه مخصوصی قرار میدهد. مامای متخصص برای معاینه اندامهای تولید مثلی زنان و داخل رحم آنها، پروب واژینال را ابتدا با کاور مخصوص لاتکسی پوشانده و وارد واژن مینماید. بیماران در صورتی که به لاتکس کشیده شده روی پروب حساسیت داشته باشند میتوانند آن را اعلام کنند. هدف از فشار دادن قسمت تحتانی شکم بیمار در حین سونوگرافی واژینال، ایجاد تصاویری شفافتر و واضحتر است.
زمانی که پروب توسط متخصص وارد واژن میشود، امواج فراصوتی از خود ایجاد کرده و آن را به دیوارههای ناحیه لگن منعکس میکند. در نتیجه منعکس شدن امواج فراصوت میتواند پردازشی را از وضعیت داخلی بدن که به کامپیوتر متصل بوده را گزارش دهد. نتیجه سونوگرافی بسیار سریع و بدون هیچگونه تأخیری بعد از انجام سونوگرافی واژینال آماده شده و به شما تحویل داده خواهد شد. پروب به کمک مواد ضدعفونی بعد از هر بار استفاده برای هر شخص، مجددا به طور کامل ضدعفونی و تمیز میشود. مدت زمانی که طول میکشد این سونوگرافی به اتمام برسد 15 الی 30 دقیقه برای هر فرد خواهد بود.
همچنین این کار به طور معمول با تزریق انجام نمیشود؛ اما اگر درخواست تزریق از سمت بیمار باشد این کار توسط پزشک صورت میگیرد. حال با دانستن این مراحل، شما نیز ترس از سونوگرافی واژینال را تجربه کردهاید یا امری عادی بوده است؟ تصاویر و گزارشات ارائه شده توسط این سونوگرافی به دلیل وجود فرکانسهای فراصوت بسیار دقیق و با جزئیات کامل خواهند بود.
آیا سونوگرافی واژینال برای دختر باکره انجام می شود یا خیر؟
سونوگرافی واژینال بسته به برخی از شرایط و دلایل متعدد پزشکی و اقلیمی برای دختران جوان باکره و دختران کوچک در بسیاری از کشورها از جمله ایران انجام نمیشود. بیشتر اوقات برای بررسی رحم و شکم فرد از سونوگرافی شکمی استفاده میکنند؛ اما اگر جوابگو نباشد از سونوگرافی از راه مقعد یا رکتال بهره خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید: بهترین سونوگرافی های تهران
آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟
حین انجام سونوگرافی واژینال، متخصص به آرامی برای مشاهده تمامی نقاط داخل رحم، پروب را درون واژن بیمار میچرخاند. قسمتهای گوناگون بدن مانند ناحیهای از لگن بیمار یا دیگر قسمتهای رحم زنان با چرخاندن و تصویربرداری به کمک پروب واژینال مورد بررسی و مشاهده قرار میگیرند. آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟ در رابطه با این سوال باید گفت هر چند با ورود پروب به واژن، فرد کمی احساس درد میکند؛ اما این درد با بیرون آوردن پروب از بین خواهد رفت. میزان درد سونوگرافی واژینال و تست پاپ اسمیر از نظر مقداری، با یکدیگر برابر است. درد ناشی از سونوگرافی اگر پس از بیرون کشیدن پروب از درون واژن نیز ادامهدار باشد باید این درد را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در به دنبال مرکز خوب برای سونوگرافی واژینال هستید از صفحه بهترین رادیولوژی و سونوگرافی در پاسداران دیدن کنید.
انجام سونوگرافی چه زمان و برای چه کسانی الزامی است؟
سونوگرافی واژینال به دلیل دقت بالا در ارائه جزئیات، اطمینان و صحت در گزارشدهی نسبت به دیگر سونوگرافیها از کاربرد و استفاده بیشتری برخوردار است. اگرچه در سونوگرافیهای شکمی از وجود کیست و فیبروم و دیگر ضایعات بدنی خود آگاه میشوید؛ اما با انجام سونوگرافی واژینال میتوانید از اندازه دقیق و تعداد آنها نیز مطلع گردید. علاوه بر این موارد برای تشخیص اولیه بارداری و وضعیت دقیق جنین نیز میتوان از سونوگرافی واژینال بهره گرفت.
اقدامات لازم پیش از انجام سونوگرافی واژینال
سونوگرافی واژینال در اکثر مواقع نیاز چندانی به آمادهسازی و اقدامات خاصی از طرف بیمار نخواهد داشت. تنها کافی است با رسیدن و وارد شدن به اتاق معاینه لباسهای خود را از ناحیه کمر به پایین در آورده و برای راحتی کار روپوش مخصوص آن را بپوشید. همچنین اینکه مثانه شما خالی یا پر باشد به دستورالعملهای پزشک متخصص یا دیگر دلایل برای انجام سونوگرافی بستگی دارد.
تصویربرداری از مناطق مختلف لگن، زمانی که مثانه شما پر باشد بهتر و واضحتر انجام خواهد شد. بنابراین اگر دستور پزشک پر شدن مثانه شما بوده، باید بدانید که در حدود یک ساعت قبل از انجام سونوگرافی میبایست در حدود 32 اونس مایعاتی همچون آب بنوشید. خارج کردن تامپون در صورتی که شما در دوره قاعدگی یا حتی لکه بینی هستید امری ضروری است.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای سونوگرافی و آزمایشات هورمونی
نکات اساسی در رابطه با سونوگرافی واژینال
آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشته باشید که هر چند ممکن است بعد از ورود پروب برای معاینه به داخل واژن دردی احساس نمایید؛ اما هیچ خطری شما را تهدید نمیکند. انجام سونوگرافی مدت زمانی در حدود چند دقیقه و حداکثر 60 دقیقه به اتمام خواهد رسید و جواب آن در بیشتر مواقع در همان لحظه آماده شده؛ اما گاهی نیز تا 24 ساعت به طول میانجامد. چنانچه تصویربرداری یا نتیجه آزمایش دقیق نباشد ممکن است برای انجام مجدد سونوگرافی با شما تماس حاصل نموده و وقتی را تعیین کنند.
گاهی اوقات بسته به شرایط بیمار پیش از انجام سونوگرافی واژینال، احتمال دارد که به سونوگرافی شکمی نیز نیاز داشته باشد. اگر در حین انجام سونوگرافی به قدری احساس درد داشتید که تحمل آن برای شما مقدور نبوده، به دستور پزشک سونوگراف ابدومینال به جای اندوواژینال استفاده خواهد شد. زمانی که از سونوگرافی مقعدی استفاده میکنند ژل را روی دهانه مقعد مالیده و با دستگاه قابل تحملتری از اندامهای داخلی تصویربرداری خواهند کرد. لازم به ذکر است که برای کودکان و دختران مجرد نیز از این روش برای معاینه استفاده مینمایند.
کلام آخر
سونوگرافی از رحم و شکم برای خانمها میتواند آنها را از بسیاری از مشکلاتی که در تخمدان یا کانالهای رحمی خود دارند آگاه ساخته و از بیماریهای جدیتر بازدارند. همچنین سونوگرافی واژینال برای زنان بارداری که میخواهند از وضعیت دقیق جنین خود باخبر شوند نیز متعدد انجام میگیرد. آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟ میتوان گفت در حین سونوگرافی هر چند درد جزئی وجود داشته باشد؛ اما این درد ادامهدار نخواهد بود. آیا سونوگرافی واژینال برای دختران باکره خطرناک است؟ در کشورهایی مانند ایران برای کودکان و دختران مجرد سونوگرافی از راه مقعد انجام میشود. آیا سونوگرافی واژینال با بیهوشی انجام خواهد شد؟ خیر، تزریقات در این سونوگرافی تنها در صورت درخواست بیمار صورت میپذیرد. برای دیدن بهترین رادیولوژی و سونوگرافی در اختیاریه از صفحه لینک داده شده دیدن نمایید.