فهرست:

1. کمبود برخی ریز مغذی ها
2. اختلالات تغذیه ای
3. کاهش وزن سریع
4. مشکلاتی در سلامت روان

به گزارش بهداشت نیوز، در ادامه این مطلب به 3 عارضه پیروی از رژیم های غذایی سخت اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از: 

عوارض رژیم غذایی سخت

1. کمبود برخی ریز مغذی ها

زمانی که بعضی از گروه‌های غذایی مانند چربی‌ها و کربوهیدرات ها حذف شوند، بدن به اندازه کافی ریزمغذی‌های ضروری برای عملکرد‌های مختلف را دریافت نمی‌کند که زمینه‌ساز بروز مشکلاتی نظیر خستگی، ضعف عضلانی و اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌شود. رعایت تنوع غذایی و مصرف انواع خوراکی‌های سالم مانند میوه‌ها و سبزیجات، غلات سبوس‌دار، پروتئین‌های کم‌چرب، حبوبات همچنین چربی‌های مفید مانند گردو، انواع مغزها و آووکادو همواره برای حفظ سلامت بدن توصیه می‌شود. 


بیشتر بخوانید: ویتامینها و مواد کانی رو از کجا پیدا کنیم؟


رژیم غذایی سخت

2. اختلالات تغذیه ای

توجه به این نکته اهمیت دارد که رژیم غذایی سختگیرانه عوارضی بر سلامت جسمی و روانی فرد دارد و با بروز کمبودهای تغذیه ای و تغییرات هورمونی زمینه‌ساز اختلالات تغذیه نظیر بی‌اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی خواهد بود. این مشکلات بر وضعیت سلامت عمومی فرد تاثیر دارد و زندگی فردی و اجتماعی وی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.  

اختلالات تغذیه ای

3. کاهش وزن سریع

محدودیت غذایی منجر به کاهش وزن سریع و شدید می‌شود که گرچه شاید برای فرد خوشایند باشد اما با مشکلاتی در وضعیت سلامت فرد مانند احساس بی‌حالی، کمبود آب بدن و حتی بیماری‌های قلبی عروقی همراه است. کاهش وزن خیلی سریع که موجب محرومیت در دریافت ریزمغذی‌هاست می‌تواند در عملکرد ایمنی بدن اختلال ایجاد کند و در طولانی‌مدت زمینه‌ساز بیماری ‌های مختلف شود. 


بیشتر بخوانید: نقش رژیم غذایی کتوژنیک بر کبد چرب


مشکلاتی در سلامت روان

4. مشکلاتی در سلامت روان

یکی دیگر از تاثیرهای منفی رژیم غذایی سختگیرانه بروز اختلالاتی در سلامت روان نظیر افسردگی، استرس و اضطراب است. زمانی که فرد دچار چنین مشکلاتی باشد، در برقراری ارتباط با دیگران نیز تنش‌هایی پیدا می‌کند که در نتیجه بر کیفیت زندگی فردی و اجتماعی وی تاثیر خواهد داشت و به‌تدریج زمینه‌ساز انزوا و تحریک‌پذیری وی می‌شود. 


بیشتر بخوانید: ۸ دستور ساده صبحانه رژیمی برای داشتن روز پر انرژی


همان‌طور که اشاره شد رعایت رژیم‌های سختگیرانه و محدودکننده، زمینه‌ساز مشکلات متعددی خواهند ‌بود که تناسب اندام در این شرایط هیچ جنبه منطقی ندارد. در کل، رعایت تغذیه متعادل، متنوع و متناسب اصول سبک زندگی سالم هستند که برای تامین نیازهای تغذیه ای بدن و بهبود عملکرد‌های مختلف ضروری خواهند بود. البته در کنار توجه به تغذیه صحیح، گنجاندن ورزش در سبک زندگی نیز بسیار اهمیت دارد و یکی از توصیه‌های جدی برای حفظ تناسب اندام است.