به نقل از سایت psychologytoday و شان گروور (Sean Grover, L.C.S.W) روان درمانگر و نویسنده، یادگیری این موضوع که با ناامیدی مواجه شوید و آن را حل و فصل کنید می‌تواند موانع سر راه شما برای یک زندگی شادتر و پربارتر را به سوخت تبدیل کند تا بهتر و سریعتر به سمت رویاهایتان حرکت کنید.

انتخاب‌هایی که در هنگام ناامیدی انجام می‌دهید تعیین می‌کنند که در مسیرتان پیشرفت، پسرفت یا رکود را تجربه خواهید کرد یا خیر. در این مقاله با برترین ها همراه باشید.

5 گام اساسی برای داشتن زندگی شادتر و رسیدن به رویاهایتان وجود دارد و این فرآیند پنج مرحله‌ای شامل موارد زیر است:

  • مقابله با ناامیدی
  • بررسی و تعیین تصمیم
  • دوره آزمایش
  • رسیدن به نقطه اوج
  • دستیابی به موفقیت

آیا می‌خواهید زندگی شادتری داشته باشید و انرژی لازم برای رسیدن به رویاهای خود را پیدا کنید؟

 

دستیابی به موفقیت


بدیهی است که بیشتر مردم زندگی شاد و رسیدن به هدف و رویاهایشان را می‌خواهند و به هر نحوی که شده این کار را انجام می‌دهند. اما با تمام آگاهی و اطلاعاتی که در این‌باره وجود دارد، باز هم انتخاب مسیر درست چالش برانگیز است.

بیشتر از 25 سال است که من برای افرادی که به دنبال زندگی بهتر هستند روان درمانی را انجام می‌دهم. این افراد آرزوی داشتن مشاغل جدید، بهبود شرایط زندگی در خانه، روابط بهتر یا انجام فعالیت‌های خلاقانه‌تر را داشتند. با گذشت زمان، من متوجه شده‌ام که مردمی که به جاه‌طلبی‌های خود دست یافته اند، یک خصوصیت مهم مشترک دارند و این خصوصیت چیزی نیست جز مقابله با ناامیدی.

مقابله با ناامیدی سوختی است که بلوغ انسان را هدایت می‌کند. هنگامی که شما درگیر ناامیدی می‌شوید و آن را رفع می‌کنید، جهشی در بلوغ و افزایش اعتماد به نفس و به دنبال آن عزت نفس در خود ایجاد می‌کنید.

در این مقاله از سایت برترین ها به توضیح این فرآیند پنج مرحله ای می‌پردازیم، اولین قدم در این فرآیند بسیار مهم است، پس با ما همراه شوید.


بیشتر بخوانید: 8 علت اصلی بی خوابی + راه کار درمان


مقابله با ناامیدی

پایه و ریشه ناامیدی ناراحتی است. این احتمال وجود دارد که شما از چیزی ناراضی باشید مثلا شاید از شغل و کارتان ناراضی هستید یا در یک رابطه ناخوشایند احساسی گیر کرده‌اید و یا مواردی دیگر، هر چه بیشتر احساس نارضایتی را تجربه کنید، تنش و استرس بیشتری هم به شما وارد می‌شود.

بخاطر وجود این تنش و استرس و ایجاد فشار داخلی، بسیاری از مردم برای آرام کردن خود به مواد مخدر یا الکل رو می‌آورند. بعضی افراد هم ممکن است انکار و تکذیب ناراحتی یا نارضایتی را انتخاب کنند. چنین گزینه‌هایی فقط به طور موقت ناامیدی را کاهش می‌دهد اما مشکل را حل نمی‌کند. با این انتخاب‌ها ممکن است تسکین لحظه‌ای را تجربه کنید اما سرانجام ناامیدی باز می‌گردد و دوباره در آن احساس ناخوشایند گیر می‌کنید.

پس برای حل و فصل ناامیدی لازم است ابتدا دلیلش را بدانید و سپس در مرحله دوم فرآیند به بررسی انتخاب‌هایی که در هنگام مواجهه با ناامیدی دارید بپردازید.

ریشه ناامیدی

بررسی و تعیین یک تصمیم

پس از اینکه منبع و دلیل ناامیدی خود را شناسایی کردید، وقت آن است که گزینه‌هایی که برای مقابله با ناامیدی دارید را در نظر بگیرید:

  • چگونه می توانید با شرایط مقابله کنید؟
  • برای رفع آن چه اقداماتی می توانید انجام دهید؟
  • چه کسانی درگیر هستند؟

درگیر شدن و مقابله با ناامیدی هرگز کار آسانی نیست، به همین دلیل است که تعیین یک تصمیم شخصی بسیار مهم است. عزم و اراده، شجاعت شما در این راه را بیدار می‌کند.


بیشتر بخوانید: شناخت و درمان خستگی عاطفی


اگر تصمیم شما این است که «من یک شغل جدید می‌خواهم»، پس لازم است سوالاتی را از خود بپرسید. این سوالات می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • "واقعا باید از شغلم استعفا بدهم؟"
  • "لازم است در این مورد با رئیسم جلسه‌ای ترتیب دهم؟"
  • "آیا برای موقعیت‌های جدید در جای دیگری ارسال رزومه و مصاحبه را شروع کنم؟"
  • "با همکارانم در مورد رفتارشان صحبت کنم؟"
  • "آیا درخواست ترفیع یا افزایش حقوق دارم؟"
  • و ...

از کسی حمایت و مشورت بگیرید، گزینه‌هایی که دارید را در نظر بگیرید و طبق آن‌ها راه‌حل‌هایی ارائه دهید. ممکن است برایتان مفید باشد که لیستی از آنچه را که می‌خواهید بگویید تهیه کنید، یا نگرانی‌هایی که دارید را در دفترتان بنویسید.

 

حمایت و مشورت

همانطور که دایساکو ایکدا مدافع صلح بودایی می‌نویسد:

"وقتی تصمیم شما تغییر کرد، همه چیز در جهتی که می‌خواهید پیش می‌رود. لحظه‌ای که تصمیم می‌گیرید پیروز باشید، تمام عصب‌ها و سلول‌های وجود شما بلافاصله به سمت موفقیت شما سوق پیدا می‌کنند. از سوی دیگر، اگر فکر کنید که «این هرگز درست نمی‌شود»، در آن لحظه تمام سلول‌های وجود شما تخلیه می‌شوند و از مبارزه دست می‌کشند."


بیشتر بخوانید: پر کردن اوقات فراغت کودکان در تابستان با 10 ایده هیجان انگیز و جذاب


دوره آزمایش

هنگامی که تصمیم خود را گرفتید و با ناامیدی خود مقابله کردید، مرحله بعدی را تجربه خواهید کرد.
مواجهه با ناامیدی همیشه ترسناک بوده و هست. اضطراب شما می‌تواند افزایش یابد و ممکن است احساس عدم اطمینان کنید، شک داشته باشید یا قضاوت و تصمیم خود را زیر سوال ببرید.

در این زمان است که عقب‌نشینی را ترجیح می‌دهید. مردم ممکن است از شما انتقاد کنند، شما را دلسرد کنند، درخواست‌های شما را رد کنند، یا برنامه‌های شما را تضعیف کنند.
اینگونه موانع اغلب در مرحله دوره آزمایش ظاهر می‌شوند. می‌توان اینطور مثال زد که، وقتی جسمی در فضا به جلو حرکت می‌کند با مقاومت هوا روبرو می‌شود.

اگر شانس بیاورید و خود را از فشار این مرحله خارج کنید، به دراماتیک‌ترین مرحله می‌رسید.

نقطه اوج

همه چیز در تعادل است و نتیجه هنوز مشخص نیست.
در این مرحله تصمیمی که گرفتید مورد انتقاد قرار می‌گیرد و باید انتخاب کنید که:

  • آیا عقب نشینی می‌کنید؟
  • یا با وجود مقاومت به جلو فشار می‌آورید؟

این مرحله از فرآیند نقطه اوج هیجان‌ یا اوج وحشت است زیرا تا قبل این مرحله همه چیز انجام شده است و در این مرحله نتیجه به انتخاب شما بستگی دارد.

اگر دست از کار بکشید، تصمیمی که گرفته‌اید را رها کنید، صبر خود را از دست بدهید یا کاری اشتباه انجام دهید، به مرحله اول باز می‌گردید یعنی ناامیدی و این کمی وحشتناک است البته به این معنا نیست که شما شکست خوردید؛ بلکه، به این معناست که باید برگردید و دوباره شروع کنید.

ناامیدی دشمن نیست؛ این نحوه رفتار شما در مواجهه با ناامیدی است که تعیین می‌کند شما پیشرفت می‌کنید، دچار پسرفت می‌شوید و یا رکود و ایستایی را تجربه می‌کنید.

 

فرآیند نقطه اوج

دستیابی به موفقیت

شما آنجا را انتخاب کردید، استعفا ندادید، استقامت کردید و شکست خوردید. در نتیجه اکنون شما موجی از اعتماد به نفس، بلوغ و عزت نفس را تجربه می‌کنید.

هر بار که پنج مرحله را طی می‌کنید و پیشرفتی را تجربه می‌کنید، باید احساس شور و سرزندگی کنید. همچنین موفقیت در این فرآیند باعث جاه‌طلبی بیشتر و اشتیاق بیشتر برای رشد شخصی می‌شود.

جمع بندی

این فرآیند پنج مرحله‌ای که در این مقاله گفته شد شامل 5 گام اساسی برای داشتن زندگی شادتر و رسیدن به رویاهایتان است. پس اگر دوست دارید زندگی شادی داشته باشید و به هدف هایتان دست پیدا کنید سعی کنید علت ناراحتی و ناامیدی که برایتان پیش آمده را بشناسید و با انجام مرحله مرحله این فرآیند ناامیدی‌تان را به سوختی برای رسیدن به رویای‌تان تبدیل کنید.