فهرست:
روکش های تمام سرامیک دندان را بیشتر بشناسیم
به چند جلسه برای روکش فول سرامیک احتیاج است؟
تراش دندان ها در روکش فول سرامیک
ماندگاری روکش فول سرامیک
عوامل مؤثر در خرابی روکش تمام سرامیک
مزایای استفاده از روکش تمام سرامیک
معایب روکش تمام سرامیک دندان
قیمت روکش سرامیکی دندان 1401
کلام آخر
آخرین روش ترمیم برای دندان که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد، روکش دندان نام دارد. از انواع روکش دندان در شرایط مختلفی مانند بعد از عصب کشی یا پس از کاشت ایمپلنت استفاده میشود. روکش تمام سرامیک دندان بسته به نوع روکش دارای قیمتهای مختلفی نیز است. به دلیل استفاده نکردن از فلز داخلی در روکش دندان این روکش یکی از بهترین روکشها برای زیباتر شدن دندانها به حساب میآید. در ادامه این مقاله از سایت برترین ها همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید : آیا بر روی روکش دندان می توان کامپوزیت انجام داد؟
روکش های تمام سرامیک دندان را بیشتر بشناسیم
روکش پیافام: این روکش را به عنوان روکشهای قدیمی استفاده میکردند. این روکشها به علت داشتن فلز پایه که در زیر پوشش چینی قرار میگرفت موجب تیره و کدر شدن دندانها میشد. استفاده از این روکش به علت دارا بودن این فلز در انتهای روکش موجب تیرگی اطراف لثه نیز میشود. یکی دیگر از معایب روکش PFM، تراش بیش از حد دندان بود.
روکش زیرکونیا: روش ساخت این روکش به این صورت است که زیرکونیوم که از مواد تشکیل دهنده این روکش است بر روی قالب گچی قرار میگیرد. سپس از دندانهای بیمار به واسطه یک خمیر چینی لایهای ساخته شده و در کوره پخته میشود. مهمترین مزیت، عمر روکش دندان زیرکونیا است. این روکش استحکام و مقاومت بالایی دارد. مهمترین معایب آن شفافیت کمتر در مقایسه با برخی از روکشهای دیگر است.
روکش ایمکس: این روکش از جنس لیتیوم دی سیلیکات ساخته میشود. ساخت روکش ایمکس به این گونه است که پس از تهیه قالب گچی از دندان بیمار اقدام به ساخت یک الگوی موم میکنند این الگو به صورت ذوب بوده تا لیتیوم دی سیلیکات بتواند به شکل مذاب وارد مولد شود در نتیجه با وارد شدن لیتیوم دی سیلیکات، شکل دندان را به خود میگیرد.
به چند جلسه برای روکش فول سرامیک احتیاج است؟
به طور کلی میتوان گفت تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام روکش تمام سرامیک دندان تنها دو جلسه بوده که در جلسه اول اقدام به تراش دندان و قالبگیری و ارسال آن به لابراتور در سیستمهای غیر از سیستم کاد کام میکنند و در جلسه دوم پس از ساخت آن را بر روی دندان بیمار قرار میدهند. عمر روکش دندان بستگی به رعایت نکات لازم توسط شما دارد.
تراش دندان ها در روکش فول سرامیک
در روکش فول سرامیک میزان تراش دندان در مقایسه با روش لمینت بیشتر بوده به این صورت که مقدار تراش حدود ۲ میلیمتر دور است. لازم به ذکر است تمام سرامیک که دندان زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که مینای دندان به علت پوسیدگی زیاد و همچنین شکستگی آسیب دیده باشد. در صورتی که دندانها سالمتر باشند پیشنهاد میشود از لمینت دندان و یا کامپوزیت دندان استفاده شود.
بیشتر بخوانید : روکش تمام سرامیک دندان
ماندگاری روکش فول سرامیک
به طور کلی روکش فول سرامیک مانند بسیاری از روشهای دندانپزشکی که برای زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد دورای طول عمر مفیدی است؛ لذا طول عمر روکش فول سرامیک وابسته به نحوه استفاده و همچنین رعایت بهداشت دندانها خواهد بود. لازم به ذکر است در صورت مراقبت بعد از روکش دندان و همچنین رعایت توصیههای پزشکی و باند صحیح روکش دندان، سالیان زیادی میتواند روکش تمام سرامیک دندان برای شما کار کند.برای آشنایی با بهترین مرکز روکش تمام سرامیک دندان در تهران کافیست به صفحه لینک داده شده مراجعه نمایید.
عوامل مؤثر در خرابی روکش تمام سرامیک
اگر روکش به صورت اصولی به واسطه پزشک متخصص دندانپزشکی و زیبایی نصب شده باشد به ویژه روکش دندان جلو، احتمال جدا شدن و همچنین خرابی روکش تمام سرامیک بسیار کم خواهد بود. نکته مهم و حائز اهمیت این است که احتمال پوسیدگی دندانها زیر روکش مانند احتمال خرابی دندانها بدون روکش است لذا باید به بهداشت دهان و دندان اهمیت داده تا طول عمر روکش تمام سرامیک دندان افزایش پیدا کند و همچنین دندانها دچار پوسیدگی نشود.
روکش تمام سرامیک دندان یکی از درمانهای مرسوم در دندانپزشکی زیبایی به حساب میآید. اگر به صورت اصولی این روکش توسط پزشک متخصص انجام شود هیچ گونه آسیبی به دندانها نخواهد رسید و علاوه بر آن در صورتی که مینای دندان آسیب دیده باشد به وسیله روکش تمام سرامیک میتوان آن را ترمیم نمود.
مزایای استفاده از روکش تمام سرامیک
زیبایی بیشتر: یکی از مهمترین و حائز اهمیتترین مزیتهای استفاده از روکش تمام سرامیک دندان در مقایسه با روکشهای ساخته شده از ترکیب پرسلاین و فلز، زیبایی بیشتر است. به طور کلی این ویژگی میتواند به دلیل ضخامت کلی بیشتر این روکشها و استفاده از مواد پرسلاین نیمه شفاف دانست. این نوع از پرسلاین شباهت زیادی به دندانهای طبیعی دارد لذا با استفاده از آن میتوان یک ظاهر بسیار طبیعی و زیبا را به دندانها داد.
بسیاری از براکتهای سرامیکی به رنگ طبیعی دندانها هستند. همچنین سایر آنها کاملاً بدون رنگ بوده که به نام بریسهای همرنگ شناخته میشوند. هنگامی که از این بریسهای همرنگ استفاده میشود در زمان خندیدن بیمار، دندانها بسیار طبیعی جلوه میکند. یکی دیگر از مزیتهای این بریسهای همرنگ در برابر بریسهای فلزی این است که نیازی به تحمل فلز در دندان بیمار نیست.
انطباقپذیری بیشتر با ساختار طبیعی بدن: یکی از مهمترین مزیتهای دیگری که استفاده از روکشهای تمام سرامیکی دندان دارند این است که این روکشها قابلیت انطباق بیشتر با ساختار طبیعی بدن را دارا هستند. بنابراین سرامیک مورد استفاده برای ساخت این نوع از روکشها، به طور کلی دارای سطح سایش بیشتری در برابر مینای دندانها نخواهند بود. بسیاری از روکشهای ساخته شده از جنس طلا نیز دارای چنین ویژگیهایی هستند. در بسیاری از روکشهای ساخته شده به وسیله پرسلاین و فلز که به صورت مناسب صیقل داده نشدهاند باعث فرسایش بیش از حد دندانها میشود. همچنین بعضی از افراد به برخی از انواع فلزهای استفاده شده حساسیت دارند که این موضوع نیز در روکشهای تمام سرامیکی حل شده است.
امکان جایگذاری در یک جلسه درمانی وجود دارد: یکی دیگر از مزیتهای روکشهای تمام سرامیک دندان امکان جایگذاری آن تنها در یک جلسه است. به طور کلی بعضی از دندانپزشکان دارای دستگاههای مخصوصی هستند که با استفاده از آنها عمل روکش دندان از طریق مواد سرامیکی در مطب تهیه میشود در واقع این تکنیک به دندانپزشک این قابلیت جایگذاری روکش دریک جلسه را میدهد. در واقع میتوان گفت پس از آماده کردن دندان بیمار امکان ساخت روکش ظرف مدت ۲۰ دقیقه وجود دارد.
معایب روکش تمام سرامیک دندان
مشکل طول عمر: هیچکدام از روکشهای دندان طول عمر و دوام روکشهای تمام فلزی را ندارند. روکشهای تمام فلزی دارای ظاهری نامناسب هستند. در حال حاضر روکشهای ساخته شده که به واسطه ترکیبات پرسلاین و فلز تولید میشوند دارای دوام و ماندگاری خوبی هستند. لازم به ذکر است که منظور از ویژگیهای فیزیکی سختی و استحکام و شکنندگی و همچنین مقاومت آنها در برابر ترک خوردگی است.
ظاهر روکشهای سرامیکی برای دندانهای برجسته مناسب نیست: به دلیل اینکه روکشهای سرامیکی از مواد یکنواخت ساخته میشوند برای دندانهایی که دارای برجستگی و تورفتگی هستند، نمیتواند مناسب باشد. در واقع روکش این دندانها امکان دارد ظاهر طبیعی مانند سایر انواع روکشها نداشته باشد.
بهترین زمان ممکن برای استفاده از روکشهای تمام سرامیک: به طور کلی میتوان گفت ظاهر زیبا یک دندان دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و به ویژه روکش دندانهای جلو یکی از حائز اهمیتترین موضوعات به حساب میآید. برای این منظور یکی از بهترین انتخابها روکشهای تمام سرامیک هستند.
بیشتر بخوانید : افرادی که نباید کامپوزیت دندان انجام دهند!
قیمت روکش سرامیکی دندان 1401
یکی از مهمترین مسائلی که بسیاری از بیماران پیش از زمان استفاده از روکش تمام سرامیک دندان دارند، موضوع قیمت خواهد بود. با توجه به زیبایی روکش سرامیکی دندان و استفاده بیشتر این روکش برای تاج دندان بسیاری از بیماران در رابطه با هزینه تاج دندان سؤال دارند. برای پاسخ به این سؤال باید مواردی چون جنس روکش و همچنین دستمزد دندانپزشک و هزینه لابراتور را لحاظ کرد. در جدول زیر به صورت کامل لیست هزینه روکش دندان در سال 1401 را بیان کردهایم.
تعرفه دندانپزشک تخصصی (تومان) |
تعرفه دندانپزشک عمومی (تومان) |
خدمات روکش دندان |
3/000/000 |
2/000/000 |
روکش PFM |
4/000/000 |
3/000/000 |
روکش زیرکونیا |
3/500/000 |
– |
روکش PFM |
– |
روکش زیرکونیا آی ام پی |
کلام آخر
آخرین متد روز برای ترمیم دندان استفاده از روکش سرامیکی است. انواع مختلفی از روکش سرامیکی وجود دارند. داشتن اطلاعات کافی در رابطه با انواع روکشهای تمام سرامیکی دندان و همچنین در ارتباط با موارد قابل استفاده از این روکشها باعث میشود تا در زمان انجام این کار نتیجه بهتری رو بگیرید. لازم به ذکر است که به علت کامل نشدن رشد دندانها در سنین نوجوانی و کودکی استفاده از این روکش در این سنین ممنوع بوده لذا در این دوران بهترین جایگزین و مناسبترین روش درمان استفاده از کامپوزیت ونیر است.