فهرست مطالب :

در چه مواقعی می ‌توان فرش را تعویض و یا تمیز کرد؟
عوامل مهم برای تصمیم‌ گیری جهت تعویض کردن فرش
طول عمر فرش

آیا قالیشویی‌ برای فرش مضر است؟
آیا فرش قدیمی می‌تواند شما را بیمار کنند؟
بو در فرش‌های قدیمی و کثیف
کلام پایانی

 

یکی از سؤالاتی که برای برخی از افراد به وجود می‌آید این است که چه زمانی باید فرش را تعویض کرد؟ جواب دقیقی برای این سؤال وجود ندارد و با توجه به شرایط هر خانه، سن فرش و کهنگی آن باید تصمیم به تعویض فرش گرفت. بعضی از فرش‌ها بر اثر صحیح نشستن و شستن مکرر، دیگر قابل تعمیر و استفاده نیستند. در این صورت هیچ راهی جز تعویض آن‌ها وجود ندارد. در این مقاله از سایت برترین ها قصد داریم در مورد بهترین زمان برای تعویض فرش صحبت کنیم، پس تا پایان همراه ما باشید.

در چه مواقعی می ‌توان فرش را تعویض و یا تمیز کرد؟

اگر فرش منزل شما کثیف شده باشد باید اقدام به شستن آن کنید. در این مواقع پیشنهاد می‌شود که فرش را خودتان نشویید و این کار را به دست افراد ماهر بسپارید. اگر پس از شست‌وشو نتیجه مطلوب را به دست نیاوردید، یعنی کثیفی بر روی فرش شما وجود دارد و فرش طی سال‌ها استفاده خراب شده است. بنابراین باید اقدام به تعویض آن کنید. برخی از فرش‌ها که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند معمولاً بیش از پنج سال عمر نمی‌کنند. همچنین اگر فرشی دارای لکه‌های عمیق نباشد به احتمال زیاد می‌توان آن را تمیز کرد. 
علاوه بر تمامی این موارد اگر فرش شما بیش از ۱۰ الی ۱۵ سال عمر داشته باشد، باید اقدام به تعویض  آن کنید. معمولاً بر اثر گذشت زمان متوجه تغییر رنگ و ساییدگی فرش خواهید شد. در صورتی که این علائم را مشاهده کردید زمان تعویض فرش فرارسیده است. راه دیگری نیز برای تشخیص اینکه فرش شما نیاز به تعویض دارد یا نه وجود دارد. در واقع در این روش شما می‌توانید، با استفاده از بوی فرش متوجه زمان تعویض آن شوید. معمولاً فرش‌هایی که دارای عمر زیادی هستند بوی نامطبوعی پیدا می‌کنند. 
در صورتی که متوجه بوی نامطبوع از فرش خود شدید باید اقدام به تعویض آن نمایید، زیرا نشان دهنده از بین رفتن الیاف داخلی فرش و خراب شدن آن‌ها است. چنانچه هر یک از علائم بالا را در فرش خود مشاهده کردید، به احتمال زیاد باید اقدام به تعویض آن نمایید.

عوامل مهم برای تصمیم‌ گیری جهت تعویض کردن فرش

بسیاری از فرش‌ها در مواقع مختلف دچار لک و آلودگی می‌شوند، اما تمامی آن‌ها نیاز به تعویض ندارند. عوامل مهمی وجود دارد که با در نظر گرفتن آن‌ها می‌توانید اقدام به تعویض فرش‌های خود کنید. معمولاً استفاده از قالیشویی‌های معتبر به واسطه تکنسین‌های مجرب می‌توانند بسیاری از کثیفی‌ها و آلودگی‌هایی را که بر روی فرش به وجود آمده است را برطرف کنند. پیشنهاد می‌شود تا برای تمیز کردن لکه‌ها و کثیفی‌های فرش از قالیشویی‌های آماتور و مواد شوینده شیمیایی استفاده نکنید. در صورت تمیز کردن غیر اصولی فرش، آلودگی بیشتر جذب فرش خواهد شد‌، پس پیشنهاد می‌شود تا پیش از اینکه اقدام به تعویض آن‌ها نمایید، لکه‌ها و کثیف‌های موجود در فرش را به یک متخصص نشان دهید.
در برخی از مواقع استفاده از بخارشوی می‌تواند، بسیاری از لکه‌های موجود بر روی فرش را از بین ببرد. همچنین موجب ترمیم الیاف فرش خواهد شد. بسیاری از کارشناسان که اقدام به شست‌وشوی اصولی فرش می‌کنند، خدماتی را برای از بین بردن بوی نامطبوع فرش‌ها ارائه می‌دهند. موارد مهم و حائز اهمیتی وجود دارد که با رعایت آن‌ها کمترین میزان آلودگی جذب فرش خواهد شد. یکی از این موارد استفاده از پادری است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید، جلوگیری کنید از ورود کثیفی‌هایی  که در کف کفش‌ها وجود دارند. با رعایت این نکات طول عمر فرش‌ها افزایش پیدا می‌کنند و دیگر نیازی به تعویض آن‌ها نخواهد بود.


بیشتر بخوانید : مشکل شامپو فرش چیست و چرا جایگزین بهتر است؟



طول عمر فرش

فرش‌های با کیفیت معمولاً چیزی در حدود ۱۰ سال عمر می‌کنند. تمیز کردن مرتب و مداوم فرش‌ها باعث می‌شود تا سال‌های زیادی شکل و ظاهر اولیه خود را حفظ کنند. برای تمیز کردن فرش نیاز است تا به جنس و مواد مورد استفاده شده در آن توجه نمایید. به عنوان مثال برخی از فرش‌ها از پشم و برخی دیگر از پنبه ساخته می‌شوند. ذکر این نکته ضروری است، فرش‌هایی که معمولاً از ترکیب ابریشم ظریف تولید می‌شوند، نیاز به مراقبت بیشتری دارند. پیش از این که اقدام به تعویض فرش کنید، حتماً راه‌های تمیز کردن حرفه‌ای فرش را امتحان نمایید، چرا که در بسیاری از مواقع با انجام اصولی و صحیح این موارد شکل وظاهر اولیه خود را به دست خواهند آورد.

آیا قالیشویی‌ برای فرش مضر است؟

بسیاری از افراد در هنگام استفاده از خدمات قالیشویی تصور می‌کنند که شست‌وشو به وسیله این مراکز باعث آسیب رسیدن به بافت و الیاف فرش می‌شود. اما توجه داشته باشید اگر فرش‌ها به صورت اصولی شسته شوند، هیچ مشکلی برای آن‌ها به وجود نخواهد آمد. علاوه بر این باعث افزایش طول عمر فرش نیز خواهد شد، اما در صورتی که تمیز کردن و شست‌وشوی فرش به واسطه افراد آماتور انجام شود می‌تواند باعث آسیب رسیدن به الیاف فرش گردد.
یکی دیگر از روش‌های شست‌وشوی فرش استفاده از شامپو فرش است. مواد شوینده برای از بین بردن بسیاری از کثیفی‌ها و همچنین روغن مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما آبکشی فرش به واسطه استفاده از شامپو فرش دشوار است. به همین دلیل معمولاً مرطوب می‌مانند و در طولانی مدت بوی نم و رطوبت می‌گیرند. در این گونه از مواقع پیشنهاد می‌شود تا به واسطه بخار شوی اقدام به تمیز کردن فرش کنید، چرا که با این روش می‌توانید به حدود ۹۰ درصد از میکروب‌ها و باکتری‌های موجود در بافت فرش را از بین ببرید. 
بخارشوی حرفه‌ای به معنی استفاده کمتر از مواد شیمیایی است در واقع هر چه از مواد شیمیایی کمتر استفاده شود بو‌های آزاردهنده نیز کمتر خواهد شد. روش‌های زیادی برای تمیز کردن کثیفی و آلودگی از روی فرش وجود دارد، به عنوان مثال در صورتی که در زمان سرو غذا آلودگی به وجود بیاید، می‌توانید بلافاصله به وسیله شامپو فرش اقدام به تمیز کردن غذا و چربی موجود بر روی فرش کنید. اما لازم است در طول سال به منظور بازسازی فیبر‌ها و الیاف فرش، برای از بین بردن میکروب‌ها و باکتری‌ها اقدام به تمیز کردن با بخار نمایید.

قالیشویی‌ برای فرش


بیشتر بخوانید : شستن فرش در قالیشویی چه مزایایی دارد؟


آیا فرش قدیمی می‌تواند شما را بیمار کنند؟

به طور کلی فرش‌ها می‌توانند برخی بیماری‌ها، مشکلات پوستی و آلرژی را به وجود آورند. محرک‌های موجود در هوا ابتدا در الیاف و تار و پود فرش نفوذ می‌کنند. همین آلودگی‌های هوا، مواد شیمیایی و همچنین شوره حیوانات باعث به وجود آمدن برخی از آلرژی‌ها و اختلالات تنفسی خواهد شد. در صورتی که فرش به طور مرتب تمیز نگردد این مواد محرک می‌توانند باعث به وجود آمدن آلرژی‌های پوستی گردند. علاوه بر این، گرد و غبار موجود در بافت فرش مشکلاتی را برای پوست و چشم‌ها و همچنین مجاری بینی به وجود خواهد آورد. شایان ذکر است که فرش‌های کثیف و قدیمی باعث به وجود آمدن برخی از کپک‌ها خواهند شد. 
معمولاً این کپک‌ها در امتداد لایه زیرین فرش رشد می‌کنند که در نتیجه باعث به وجود آمدن بسیاری از اختلالات تنفسی و حساسیت‌ها خواهند شد. علاوه بر این، کپک‌ها بوی نامطبوعی را نیز به وجود می‌آورند. بسیاری از افراد که دچار عارضه‌های پوستی به دلیل قارچ موجود بر روی فرش می‌شوند عوارضی مانند سوزش دردناک بین انگشتان پا و در امتداد کف پا را تجربه خواهند کرد. همچنین قرار گرفتن در مجاورت این کپک‌ها، باعث به وجود آمدن تحریکات پوستی خواهد شد.

بو در فرش‌های قدیمی و کثیف

اغلب فرش‌های‌های قدیمی که نیاز به تعویض دارند دارای بوی بد و نامطبوعی هستند، به همین دلیل قرار گرفتن در مجاورت این بو‌ها می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را به وجود آورند. برخی از این عوارض می‌تواند سردرد و اختلالات خواب باشد. همچنین وجود بوی نامطبوع در منزل فضایی کاملاً ناخوشایند را به وجود می‌آورد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا به صورت دوره‌ای و مکرر، اقدام به تمیز کردن و شست‌وشوی فرش کنید و در صورت به وجود آمدن کپک یا بو‌های نامطبوع به واسطه قدیمی بودن فرش‌ها اقدام به تعویض آن نمایید.


بیشتر بخوانید : براق کردن فرش


کلام پایانی

معمولاً به وجود آمدن برخی از نشانه‌ها بیانگر زمان تعویض فرش است به همین دلیل اگر اقدام به استفاده از فرش‌های قدیمی در منزل می‌کنید باید به بافت و همچنین شکل ظاهری آن دقت نمایید. بسیاری از فرش‌ها به دلیل استهلاک بیش از حد دچارفرسایش شده‌اند. برخی دیگر نیز به علت تمیز نکردن به موقع شکل ظاهری نامناسبی دارند. در واقع در این فرش‌ها گرد و غبار در تاروپود آن‌ها نفوذ کرده و باعث به وجود آمدن بسیاری از آلودگی‌ها و بو‌های نامطبوع در فرش شده که در این مواقع نیاز است تا اقدام به تعویض فرش کنید.