به عنوان مادر یا پدر، احتمالا در چنین موقعیتی قرار گرفته اید، زمانی که برای گردش، غذا خوردن یا خرید بیرون رفته اید و فرزندتان نیاز پیدا کرده که خیلی سریع به دستشویی برود حتی ممکن است این اتفاق زمانی بیفتد که در نزدیکی شما سرویس بهداشتی وجود ندارد و شرایط هم برای شما و هم برای کودکتان کاملا پیچیده میشود. بعضی از والدین زمانی که در این وضعیت قرار میگیرند کودک را به دلیل این که پیش از خروج از خانه دستشویی نرفته سرزنش میکنند. گاهی اوقات هم با این اتفاق به صورت یک عادت رفتاری بد در کودک برخورد میشود. اما اگر والدین درک بهتری از آنچه در بدن کودک رخ میدهد داشته باشند میتوانند این وضعیت را مدیریت کنند. در این مقاله از سایت برترین ها، به موضوع علت تکرر ادرار در کودکان و درمان تکرر ادرار کودکان در تهران میپردازیم پس با ما همراه شوید.
بیشتر بخوانید : عفونت ادراری در کودکان، علت
مثانه بیش فعال چیست؟
به نقل از سایت parenting.firstcry، مثانه بیش فعال (OAB) نوعی اختلال ادراری یا بی اختیاری ادرار است که در آن ادرار به طور غیر ارادی خارج می شود. ممکن است کودک به طور مکرر نیاز به ادرار کردن داشته باشد و چون کنترل زیادی روی مثانه خود ندارد ممکن است نتواند به موقع به یک سرویس بهداشتی برسد تا ادرار کند. همچنین کودکان مثانه کوچکتری نسبت به بزرگسالان دارند در نتیجه حجم کمتری را میتوانند نگه دارند و زود به زود باید به سرویس بهداشتی بروند. بی اختیاری ادرار در کودکان رایج است، اما برای بزرگسالان هم اتفاق می افتد به ویژه برای خانم هایی که تازه زایمان کرده اند. بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار نباید با شب ادراری اشتباه گرفته شود زیرا کاملا متفاوتند و به دلایل مختلفی ایجاد می شوند. در علم پزشکی به تکرر ادرار، پلیوریا نیز گفته می شود.
کودکان چند بار در روز باید ادرار کنند؟
به طور کلی کوتان از سن 3 تا 8 سالگی باید در طی شبانه روز 5 تا 8 بار ادرار کنند. تکرر ادرار زمانی اتفاق میفتد که کودک در زمان بیداریاش بیشتر از 8 بار ادرار کند. تکرر ادرار همیشه نشان دهنده مشکل جدی نیست اما با این حال اگر کودکتان دچار تکرر ادرار شده و علائم دیگری ندارد، لازم است برای شناسایی علت و درمان تکرر ادرار کودکان در تهران به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید : دلایل شب ادراری کودکان، ارثیه؟
چه عواملی باعث تکرر ادرار در کودکان می شود؟
اگر کودک شما معمولا کنترلی روی ادرارش ندارد و دچار تکرر ادرار شده است لازم است که برای تعیین علت مشکل به متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنید. مهمترین نشانه تکرر ادرار این است که کودکان 3 تا 8 ساله تقریبا بین 10 تا 30 بار ادرار میکنند البته هر بار به مقدار بسیار کم. دلایل مختلفی برای تکرر ادرار در کودکان وجود دارد که عبارتند از:
- عفونت مجاری ادراری
- یبوست
- دیابت بی مزه
- اختلال نگه نداشتن ادرار
- دیابت شیرین
- دفع کلسیم در ادرار
- وولوواژینیتیس
- مثانه عصبی
- کرمک
- انسداد ناکامل در پیشابراه
- وجود التهاب در ارگان های اطراف مثانه
- وجود توده در شکم
- مصرف داروها یا نوشیدنی های مدر
- اجتناب از ادرار کردن
- استرس و فشار عصبی
مطلب پیشنهادی سایت برترین ها : متخصص گفتار درمانی کودکان در شرق تهران کیست؟!
علائم تکرر ادرار در کودکان چیست؟
تکرر ادرار یا بیماری پلیوریا معمولا نشانه هایی دارد که عبارتند از:
- درد و احساس سوزش هنگام ادرار
- تشنگی بیش از حد
- تب و درد شکم
- تغییر رنگ ادرار از شفاف به کدر
- احتمال وجود بو در ادرار
- کاهش وزن ناگهانی
- دچار شدن به عفونت مجاری ادرار به صورت مکرر
توجه داشته باشید که تب و تکرر ادرار در کودکان و یا هر کدام از علائم دیگر ممکن است به راحتی با سایر بیماری ها اشتباه گرفته شود بنابراین با دیدن هر کدام از این نشانه ها لازم است برای درمان تکرر ادرار کودکان در تهران سریعا به پزشک مراجعه کنید.
تشخیص تکرر ادرار در کودکان
زمانی که هر یک از علائم گفته شده در کودک مشاهده شد، پزشک چند آزمایش را انجام می دهد تا تشخیص دهد کودک واقعاً از مشکل تکرر ادرار رنج می برد یا خیر. نتایج این آزمایشات به پزشک کمک می کند تا علت آن را تعیین کنند. تعدادی از آزمایشات انجام شده عبارتند از:
- کشت ادرار: اگر علائم مانند عفونت مجاری ادرار به نظر برسد، کشت ادرار برای شناسایی باکتری های ناشی از عفونت انجام می شود.
- آزمایش ادرار: آزمایش ادرار یا تجزیه و تحلیل برای تعیین علت تکرر ادرار انجام خواهد شد.
- آزمایش خون: اگر پزشک احساس کند که کودک ممکن است دچار دیابت باشد برای اینكه مشخص شود كودک دیابت دارد یا خیر، آزمایش خون انجام می شود.
بیشتر بخوانید : بیماری ادرار شربت افرا در کودکان چیست؟
روش های درمان تکرر ادرار کودکان در تهران
چندین روش برای درمان سریع تکرر ادرار در کودکان وجود دارد که عبارتند از:
- اگر دلیل تکرر ادرار کودک وجود بیماری نباشد با بزرگ شدن کودک، توانایی کودک برای نگه داشتن ادرار هم افزایش پیدا میکند و میتواند مدت طولانی تری ادرارش را نگه دارد.
- اگر علت عفونت مجاری ادرار باشد، برای درمان تکرر ادرار کودکان در تهران لازم است پزشک برای حل این مشکل آنتی بیوتیک تجویز کند.
- روش دیگر درمان تکرر ادرار کودکان در کرج و تهران بازآموزی مثانه است. این تکنیک به این صورت است که بیمار باید هر یک ساعت یک بار به دستشویی برود اگر احساس ادرار هم ندارد موظف است در این زمان به دستشویی برود و حتی اگر بین ساعت تعیین شده احساس نیاز به دفع ادرار داشت باز هم موظف است خود را کنترل کند و تا ساعت مشخص صبر کند. بیمار باید بعد از مدتی که به برنامه یک ساعته عادت کرد زمان بین هر بار دفع را افزایش دهد. تکنیک بازآموزی مثانه زمانبر است و لازم است بیمار همکاری لازم را داشته باشد.
- اگر کودک دچار مشکلاتی مانند اضطراب یا استرس است، لازم است برای درمان به روانشناس مراجعه شود.
- اگر تکرر ادرار کودک به دلیل دیابت باشد، پزشک داروهای مناسبی را برای کنترل سطح قند خون کودک تجویز می کند.
پیشگیری از تکرر ادرار در کودکان
پیشگیری همیشه بهترین گزینه است روش های مختلفی وجود دارد که می توان برای پیشگیری از تکرر ادرار در کودکان انجام داد. نکاتی که برای این کار وجود دارد عبارتند از:
- رعایت بهداشت و همچنین آموزش بهداشت فردی به کودک برای پیشگیری از هر گونه عفونت ادراری کمک کننده است.
- به کودکان آموزش دهید که بعد از ادرار و مدفوع خود را به شکل صحیح بشویند
- برای شستشوی دستگاه تناسلی استفاده از مواد شیمیایی و صابون های قوی اصلا توصیه نمی شود.
- تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات لگن و بهبود تکرر ادرار کمک کند.
- از تکنیک بازآموزی مثانه استفاده کنید و در صورتی که کودک برنامه زمانی را حفظ و آن را رعایت کرد او را تشویق کنید. پاداش دادن و تشویق رفتار خوب به کودک کمک می کند تا برنامه را دنبال کند.
- به کودکتان این اطمینان را بدهید که او سالم است نیازی به نگرانی نیست و این دوره گذراست.
- از دادن خوراکی هایی که باعث تحریک مثانه میشوند دوری کنید مثل شکلات
بیشتر بخوانید : دفع غیر ارادی مدفوع در کودکان
جمع بندی
والدین عزیز باید بدانید که تکرر ادرار مشکلی موقتی است اگر علت آن به درستی تشخیص داده شود به راحتی درمان میشود. در مقاله درمان تکرر ادرار کودکان در تهران درمورد علت، علائم و درمان تکرر ادرار در کودکان صحبت کردیم. توصیه ما به شما عزیزان این است که با درک بهتر اینگونه مسائل به کودکانتان برچسب های مختلف نزنید و سعی کنید مشکل او را ببینید و حل کنید. ممنون که تا پایان مقاله همراه ما بودید.